Page content

article content

19 Manieren Om Je Hobby Spullen Netjes Op Te Bergen

Wij hebben dit keer voor jullie de 19 leukste manieren gevonden om je hobby kamer te transformeren naar een nette en opgeruimde kamer. In dit artikel vind je leuke inspiratie, DIY’s en misschien ook handige tips die jezelf kunt gebruiken.


1. Tic Tac Doosjes Gebruiken Als Opbergers

Deze DIY is niet alleen super leuk om te maken maar ook nog eens heel erg handig. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een leeg Tic Tac doosje. Je haal hiervan de sticker en de bovenkant er van af en je stopt het rolletje lint er in. Nu kun je gemakkelijk een stuk lintje afknippen en het staat ook nog eens super mooi in je collectie.

rocailles opberge in doorzichtige doosjes

2. Rocailles Opbergen In Doorzichtige Bakjes

Een overzichtelijke manier om je kralen op te bergen. Vaak worden glitters of andere losse producten hier in bewaard maar het kan dus ook heel makkelijk gebruikt worden voor je kralen collectie. Doordat de ronde bakjes transparant zijn kun je precies zien welke kralen er in zitten en ze passen ook nog perfect op elkaar waardoor je de bakjes makkelijk kunt stapelen. Je kunt ze mooi op kleur sorteren zoals op de foto hierboven. Zo hoef je niet lang meer te zoeken naar je kralen.

hobbymaterialen netjes opbergen in een map

3. Hobbymaterialen Opbergen In Een Map

Nog een leuke manier om je kralen collectie mee op te bergen. Hierbij wordt gebruikt gemaakt van een grote ring map waarin verschillende mapjes zitten van 3 x 3. In de mapjes kun je heel overzichtelijk al je kralen in opbergen. Let wel op dat je de kralen in een zakje doet anders vallen ze er uit! Blader door de map heen en bewonder je eigen collectie. Zo liggen al je kralen op één plaats en raak je ze niet meer kwijt.

pegbord gebruiken in je hobbykamer

4. Een Pegboard Gebruiken In Je Hobbykamer

Hoe mooi is dit! Een hele handige manier om al je spullen mee op te bergen. Op de foto hierboven is gebruik gemaakt van een ‘peg board’ dit word vaak gebruikt om gereedschap mee op te hangen maar kan dus ook gebruikt worden voor je hobby materialen. Je kunt er verschillende materialen aan hangen of bakjes , rekjes en planken waar je weer andere spullen op kan zetten of in kunt bewaren. Je kunt het bord leuk versieren met accessoires zoals plantjes en leuke foto lijstjes.

kralen opbergen in lades

5. Kralen Opbergen In Een Ladekast

Voor een echte verzamelaar is dit een echte must have. Een lade systeem werk vaak het handigst om al je materialen mooi mee op te bergen. De kralen worden bewaard in kleine bekers die in het lade systeem passen. Het lijkt een beetje op een kruidenla alleen dan gevuld met kralen.Veel soort gelijke ladesystemen zijn te vinden bij de IKEA.

kralen opbergen in glazen flesjes

6. Kralen Bewaren In Glazen Flesjes

Een hele schattige manier om je kralen mee op te bergen. De kralen worden bewaard in verschillende maten wish bottles en mooi gepresenteerd in een kast waar de glazen flesjes precies in passen. Misschien een leuke uitdaging om dit zelf te maken! Het is niet alleen heel handig maar staat ook nog eens prachtig in je hobby kamer.

washi tape netjes opbergen

7. Washi Tape Netjes Opbergen

Iets wat tegenwoordig niet meer mag en kan ontbreken in een hobby kamer is natuurlijk Washi tape! Deze ontzettende leuke tape is te koop in verschillende prints en kleuren. Maar hoe houd je al deze tapes goed georganiseerd? Op de foto hierboven zie je hoe je de tapes op kunt bergen. Door ze op te hangen aan haakjes liggen ze niet in de weg en ben je niet uren bezig om het juiste kleurtje te zoeken. Door een stukje washi tape boven het rolletje te plakken ziet het er ook nog eens leuk uit.

kralenkast met lades

8. Een Kralenkast Gebruiken

Net zoals bij de vorige foto is hier opnieuw gebruikt gemaakt van het lade systeem alleen ziet deze er wel anders uit. Hier is geen gebruik gemaakt van bekertjes maar liggen de producten los in verschillende bakjes. Zo kun je gemakkelijk de kralen snel uit de lades halen. Het is misschien wel handig om de kralen op kleur te leggen en deze aan te geven met een sticker op het kastje , waardoor je straks niet 10 verschillende lades hoeft te openen tot dat je bij de juiste kralen bent.

hobbyspullen netjes opbergen

9. Een Pegboard Gebruiken Met Bakjes

Nog een heel mooi voorbeeld van een ‘peg board’. Alleen hier kun je goed zien hoe je makkelijk tape kan gebruiken bij een peg board en andere materialen zoals lint en koorden. Bij dit bord kun je gemakkelijk zelf bepalen wat je wel en niet wilt neer hangen en er zijn duizenden mogelijkheden om dit bord in te delen.

knopen bewaren in glazen potten

10. Knopen Netjes Opbergen In Glazen Voorraad Potten

In plaats snoep te gebruiken in deze snoeppotjes kun je ze ook goed gebruik voor je hobby materialen. De potten zijn in veel verschillende winkels verkrijgbaar en ook makkelijk te gebruiken. De potjes kun je mooi presenteren om ze in een planken kast te zetten zoals hier boven op de foto. Ook staat het altijd mooi om de potjes op kleur neer te zetten.

draad en garen netjes opbergen

11. Draad En Borduurgaren Netjes Opbergen

Wat ook veel gebruikt word is het opbergen van je producten in verschillende kastjes. Je kunt de kastjes op elkaar stapelen waardoor je een soort eigen magazijn krijgt waar al jou producten zijn opgeborgen. Om het nog makkelijker te maken zou je stickers op de lades kunnen plakken waarop staat welk product er in het laatje zit. Je kunt dit opvrolijken door washi tape te gebruiken als stickers, zo hoef je niet eindeloos te zoeken naar het juiste product.

lintjes netjes opbergen

12. Linten Netjes Opbergen In Een Mandje Met Gaten

Voor deze handige opruim manier is maar weinig ruimte nodig. Het enige wat je hoeft te kopen is een mandje met gaatjes die groot genoeg zijn voor het lint. Ook is het handig om een balkje te kopen waar later de linten om heen worden geschoven. Het balkje moet wel in de lengte passen van het mandje. Nu kun je makkelijk de uiteindes van de lintjes door de gaatjes doen en voila nooit meer last van losliggende linten en het is ook nog eens makkelijk om het lint af te knippen!

magnetische potjes gebruiken

13. Magnetische Potjes Gebruiken

Nog een heel leuk voorbeeld om je materialen mee op te bergen. Dit wand meubel hang je tegen de muur waardoor je makkelijk de materialen eruit kunt halen. Op de metalen blikjes zit een deksel die een transparante boven kant heeft waardoor je kunt zien wat er in het het blik zit. Je kunt het product er in doen door de boven kant er af te draaien en daarna weer te sluiten.

verftubes netjes opbergen

14. Verftubes Netjes Opbergen

Voor de verf liefhebbers hebben wij ook voor jullie een mooie manier gevonden om je verf tubes mee op te bergen. De verf tubes worden aan zwarte klemmetjes vast gemaakt en dan opgehangen aan de spijkers die in het hout zitten. Super makkelijk om zelf te maken en hierdoor hoef je niet meer lang opzoek naar de juiste kleur.

deur van een kast gebruiken als opbergruimte

15. De Deur Gebruiken Als Extra Opbergruimte

Ook als je geen eigen hobby kamer hebt zijn er veel leuke ideeën om je spulletjes mee op te bergen. Dit is een mooi voorbeeld hoe je dit aan kunt pakken. Op deze manier berg je de spullen goed op en is het niet zichtbaar in de rest van de kamer. Zoals je ziet is er genoeg ruimte voor al je spullen en neemt het geen extra ruimte in beslag van de kamer omdat het bevestigd is aan een deur, die je ook weer dicht kan doen. Erg leuk om zelf thuis uit te proberen en je eigen draai er aan te geven 😉

glazen potjes aan een plank vastmaken

16. Glazen Potjes Aan Een Plank Schroeven

Ben je een beetje creatief? Dan vind je deze DIY vast leuk. De jam potjes zijn vast gemaakt aan de onderkant van een plankje. Dit doe je door het dekseltje van het potje vast te schroeven aan de onderkant van het plakje. Hierdoor kun je het potje wel nog los maken van het dekseltje. Deze jam potjes zien er ontzettend leuk uit doordat je de materialen nog kunt zien en ze nemen weinig ruimte in beslag doordat je boven op het plankje ook spullen kwijt kunt!

stof netjes opbergen

17. Stoffen Netjes Opbergen

Ook opzoek naar hoe je het best stoffen kunt opbergen? Dit is een perfect voorbeeld! Het rek is perfect om al je mooiste stoffen uit te stallen. Je kunt de stoffen netjes ophangen aan het rek hierdoor vermijd je dat alle stukken stof overal en nergens ligt. Ook is het rek overzichtelijk waardoor je niet een stapel stoffen hoeft om te gooien omdat net jou stukje stof onder op ligt.

 

Mason jar gebruiken voor touw

18. Een Masonjar Gebruiken Voor je Touw

Deze pot hebben ze handig gebruikt om je draad mee op te bergen. Ze hebben door het dekseltje van de pot een schroef geplaatst waar de stukjes draad om heen zitten. Ook zitten er op verschillende plekken gaatjes in de deksel waar het draad doorheen komt. Door dit idee kun je makkelijk een stuk draad afknippen zonder dat het rolletje draad alle kanten opschiet.

pakpapier netjes opbergen

19. Pakpapier Netjes Opbergen

Deze handige inpak organizer is voor elke hobby kamer onmisbaar. Nu heb je voor elke rol inpakpapier een eigen plekje waar je handig bij kan. Met dit systeem scheur je gemakkelijk je papier af en kun je het direct gebruiken zonder dat het papier verkreukelt is omdat het netjes op zijn plek blijft.

Welke ideeën ga jij thuis proberen? Of heb je zelf nog goede tips? We vinden het altijd leuk als je een reactie achterlaat 🙂

 

Comment Section

12 reacties op “19 Manieren Om Je Hobby Spullen Netjes Op Te Bergen


Door Annemieke op 23 maart 2016

Wat een handige ideeën. Ik ga er zeker een aantal gebruiken.


Door Irene Sijm-van Loenen op 23 maart 2016

Super leuke ideeën, ik ga er i.i.g een paar van de ideeën gebruiken.


Door Inge op 4 april 2016

Is het bekend welke kast dat is met lade en letterbakken? Vind die wel erg mooi. En ziet er betaalbaarder uit als die ouderwetse. En hoger.


Door Nataly op 12 mei 2016

Wat een handige ideeën, ga er zeker gebruik van maken om mijn spullen voor eens en altijd netjes op te bergen.


Door Ria op 19 mei 2016

Wat een leuke ideeën. Het proberen waard van sommige ideeën.


Door diny op 17 juni 2016

M in vraag is met wat voor haakjes of iets anders gebruik je voor het gaatjes bordDoor Marieta op 17 juni 2016

Mijn moeder is onlangs overleden en heeft heel veel kralen nagelaten. Is er nog iemand die hier belangstelling voor heeft?


Door Inge M op 18 juni 2016

Hoi Marieta,
Gecondoleerd met je moeder. Wel lief dat je zorgt dat iemand anders er plezier van heeft. Als de dames van Beads and Basics er geen goede bestemming voor hebben, dan zou ik ze graag overnemen. Ik maak zelf ook graag sieraden en ben nog maar net begonnen met kralen. Daarom is elke toevoeging welkom :). Ik ben bereikbaar op mijn facebook pagina Inge Mijnheer (blond meisje profielfoto). In verband met spam kan ik hier niet mijn email openbaar maken. Ik hoop op een berichtje. Groetjes Inge


Door ellen van hal op 5 september 2016

gecondoleerd met het verlies van je moeder,heel veel sterkte toegewenst ! heb ook wel intresse in de kralen.geen houten of plastic ! stuur me maar pb of een mail…hoop dat je foto,s hebt ! groetjes van ellen


Door Sonja op 23 december 2018

Wat een goede tips!! Kan je zeggen waar de kralenkast van nr8 vandaan komt


Door dutchy21 op 21 mei 2019

leuke handige ideeën, en ook betaalbaar omdat je veel zelf kunt maken. die snoeppotjes heb je tegenwoordig ook met haar elastiekjes erin bij de zeeman, die gebruik je ook dagelijks dus zo’n potje is zo leeg.
ik ben pas begonnen met sieraden maken en merk wel dat je veel verschillende spulletjes nodig hebt om echt leuke dingen na te maken.
ik probeer het dan op te lossen met iets wat er op lijkt, zoals bijv die hele kleine kraaltjes, ik heb ze wel maar ze zijn niet zo mooi en gelijk van grootte als die je in de tutorials ziet, je hebt daar toch echt betere kraaltjes voor nodig.
ik ben op een vervelende manier grotendeels van de dag in mijn bed / of op een speciale stoel gekluisterd, waardoor ik dus een echte hobby moest gaan verzinnen omdat je ineens stil staat, ik heb nooit eerder van dit soort dingen gedaan maar ik merk wel dat je toch iets moet doen om de dagen door te komen.
en ik wil niet zielig lijken of met zieligheid behandeld worden, maar ik zou het wel heel erg op prijs stellen als er iemand is die van zijn verzameling af wil of het een en ander ‘teveel’ heeft en wat dingetjes weg wilt doen, want het kost veel geld als je van alles en nog wat nodig hebt.

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.