Page content

article content

Even voorstellen: Lisette Verhoeven

Is het je opgevallen dat we de laatste tijd van die mooie Bead Embroidery sieraden op de site en social media hebben? Die zijn gemaakt door Lisette, zij is sinds begin december bij ons aan de slag als sieraden ontwerpster. Hoogste tijd om eens kennis te maken dachten we 🙂

Wie ben je en wat doe je precies?

Ik ben Lisette, sieraden ontwerper bij Beads&Basics sinds december. Ik ben bezig met het laatste jaar van de bachelor archeologie. Naast mijn studie ben ik vaak bezig met allerlei creatieve hobby’s. Uiteraard is sieraden maken hier één van maar ook fotografie heeft mijn interesse. Zo sta ik af en toe model voor diverse hobby fotografen. Een half jaar geleden heb ik zelf de camera eens opgepakt en ben ik begonnen met zelfportretten te maken. Bij deze kleine fotoshoots, draag ik natuurlijk vaak mijn eigen sieraden.

Lisette-model-foto-sieraden-ketting

Verder ben ik een paar jaar geleden begonnen met haken. Dit valt heel goed te combineren met bead embroidery sieraden. Maar ik haak ook kleding, accessoires, en decoratie. Samen met mijn moeder heb ik een webwinkel op Etsy Allegonda Arts and Crafts. Zij maakt veel dingen met papier en karton zoals mini albums, maar bewerkt ook flessen, blikken, doosjes, en nog veel meer. Zij kan van alles wel iets moois maken. Zo nu en dan staan we ook op hobbymarkten met onze creaties.

Lisette-haak-hartjes

Lisette-bead-embroidery-haken

Als het op sieraden maken aankomt, probeer ik altijd graag nieuwe technieken en materialen uit. Wire-wrapping is een van de technieken die ik heb uitgeprobeerd. Bij deze techniek maak je gebruik van metaaldraad (aluminium, koper, of zelfs sterling zilver) die je dan om een steen, cabochon of kraal heen wikkelt en draait. De talloze creaties die op internet zijn te bewonderen zijn altijd erg inspirerend, maar persoonlijk vind ik het een erg lastige techniek om te leren.

Lisette-wire-wrapping-hanger-sieraad

Op het moment is bead embroidery mijn favoriete techniek. Deze techniek vind ik zelf enorm veelzijdig en het is makkelijk om het jezelf aan te leren. Ik ben begonnen met simpele oorbellen, maar nu maak ik voornamelijk grotere kettingen. Deze zijn ideaal voor fotoshoots, ik leen ze dan ook vaak uit aan andere modellen of fotografen.

Lisette-bead-embroidery-grote-ketting

Hoe ben je begonnen met sieraden maken?

Toen ik tien was, hebben mijn ouders mij een tijdschrift gegeven over sieraden maken, waar materiaal voor het maken van een ketting in zat. Dit is een van de eerste kettingen die ik heb gemaakt. Ik had toen één klein zakje met kralen. Een paar jaar later ben ik er pas echt serieus en intensief mee verder gegaan. Nu heb ik dozen vol kralen.

Gebruik je nog speciale materialen of heb je een voorkeur voor bepaalde materialen?

Ik gebruik geen bijzondere of speciale materialen. Ik haal mijn materiaal eigenlijk overal vandaan; webwinkels, markten, kleine kralenwinkeltjes. Wel heb ik een enorme liefde voor edelstenen cabochons. Als ik bijvoorbeeld ergens labradoriet of amethyst tegenkom, wil ik deze meteen kopen. Een van mijn favoriete kleurencombinaties is groen-goud-zwart, dus edelstenen zoals groene aventurijn zijn eigenlijk onmisbaar in mijn voorraad.

Waar haal jij de inspiratie vandaan?

Mijn voornaamste bron van inspiratie is pinterest. Ik kan uren door pagina’s heen scrollen. Vaak heb ik al een basis idee van wat ik wil maken, voordat ik begin. Bij bead embroidery leg ik vaak de cabochons eerst op tafel uit en schuif ik ze rond totdat ik vind dat ze een goed geheel vormen. Meestal verander ik mijn initiële ontwerp als ik al bezig ben met het sieraad te maken. Ik zit nooit vast aan één ontwerp, dus van tevoren iets uittekenen werkt absoluut niet voor mij.

Lisette-bead-embroidery-voorbeeld

Sieraden bij Beads&Basics

Het is jullie vast wel opgevallen dat er de laatste tijd veel foto’s van bead embroidery sieraden zijn langsgekomen op Facebook en Instagram. Deze zijn door mij ontworpen om jullie kennis te laten maken met bead embroidery, en om jullie te inspireren om eens wat nieuws te proberen als je het nog nooit hebt gedaan. Of gewoon als inspiratie, als je de techniek wel al een keer hebt geprobeerd.

bead-embroidery-ketting-ilver-blauw-miyuki-kralen

Dit is de eerste hanger die ik bij Beads&Basics heb gemaakt. Heb je ‘m nog niet voorbij zien komen? Kijk dan even op de inspiratie pagina, daar staat meteen een lijst met benodigdheden.

bead-embroidery-oorbellen-maken-van-miyuki-kralen

Deze oorbellen waren mijn tweede project bij Beads&Basics. Weten wat je hiervoor nodig hebt? Kijk dan even op de inspiratie pagina.

Heb je nog tips voor anderen die zelf zouden willen beginnen met het maken van sieraden?

Ik denk dat een van de belangrijkste dingen om te onthouden is dat je geduld moet hebben. Als je net begint met sieraden maken, of een bepaalde techniek die je nog nooit hebt geprobeerd, is er een grote kans dat het niet lukt of dat je niet blij bent met het resultaat. Je moet jezelf de kans geven om het onder de knie te krijgen. Door veel te oefenen en gewoon dingen uit te proberen, word je vanzelf beter. Vooral niet opgeven!

Op 13 en 14 januari geef ik samen met Monique een workshop bead embroidery, dus meld je snel aan als je een mooi paar bead embroidery oorbellen wilt leren maken! Natuurlijk vinden wij het ook heel leuk om jullie eens in het echt te ontmoeten en om samen iets moois te maken.

Hebben jullie al iets uitgeprobeerd met bead embroidery? Laat het weten in de comments!

 

Comment Section

1 reactie op “Even voorstellen: Lisette Verhoeven


Door Leonie op 8 januari 2017

Wat leuk om even gelezen te hebben wie er achter de mooie creaties zit die we voorbij zien komen op de site.

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.