Page content

article content

Monique van Carrieclover – “Sieraden met een Verhaal”

Ga jij binnenkort trouwen of organiseer je een andere speciale gelegenheid? Monique Prickel maakt handgemaakte armbandjes speciaal voor bruiloften , verjaardagen of bij een doop. Hierdoor krijgt ze veel bijzondere opdrachten en verhalen te horen. Graag verteld ze jullie over haar sieraden collectie en hoe ze begonnen is met Carrieclover.

Wie ben je en wat doe je precies?

Mijn naam is Monique Prickel en ik verkoop handgemaakte armbandjes met een boodschap via mijn Etsy shop. Voor degene die Etsy niet kennen: dit is een platform Carriecloverwaar je wereldwijd handgemaakte en/of zelf ontworpen producten kunt kopen. Etsy is vooral in Amerika populair en na Amazon en Ebay het grootste shopping platform in de Verenigde Staten

Hoe ben je begonnen met sieraden maken?

Ik ben begonnen met verzamelen van leuke bedeltjes waarna ik bedacht dat het veel leuker zou zijn om er armbandjes van te maken zodat ze ook daadwerkelijk gedragen kunnen worden. Na het oefenen van een aantal knoop technieken heb ik mijn eerste wensarmbandjes gemaakt en verkocht.

Wat voor soort sieraden maak je?

Ik maak armbandjes met een geknoopt bandje van waxed cotton, borduur of nylon garen op een wenskaart. De bedoeling is dat het koord na verloop van tijd slijt waarna de wens uit zal komen. Daarnaast maak ik veel armbandjes voor bruidsmeisjes en bruiden van verzilverde kettinkjes met diverse bedels in antiek zilver en parels.

Waar haal je veel van je inspiratie vandaan?

Inspiratie haal ik uit tijdschriften, modeblogs, bruiloftblogs en bruidstijdschriften maar ook uit vakanties, markten en collega Etsy verkopers.

Je maakt veel bruidssieraden wat vind je daar zo leuk?

Het leuke aan het maken van bruidssieraden is het contact met de bruiden in spe. Ik krijg veel gepersonaliseerde opdrachten waarbij de bruid zelf aangeeft hoe het sieraad Carrieclover bridesmaiden de wenskaart er uit komen te zien, zodat dit een perfect kado voor haar bruidsmeisjes en getuigen zal zijn. Een bruiloft is een heel bijzondere en persoonlijke gelegenheid waarbij ik mijn best doe zoveel
mogelijk aan de wensen van de bruid tegenmoet te komen. 

Wat was het meest mooiste verhaal waarvoor je een sieraad hebt gemaakt?

Ik heb heel veel verhalen, maar één verhaal is me bijgebleven.
Een klant die al vaker iets bij me gekocht had stuurde mij een boodschap of ik ook iets van zilveren engel of vleugel bedeltjes kon maken. Ik vroeg haar mij specifiek te vertellen wat ze wilde hebben toen bleek dat zij iets zocht om haar overleden kindje te gedenken. Ik heb haar toen een heel fijn delicaat wens armbandje gemaakt met een filigree zilveren vleugel bedeltje tussen 2 kleine pareltjes op een wenskaart met de tekst “I am the mother of an angel”. Ze heeft me later laten weten hoe blij ze ermee was. Ik vind het fijn te weten dat er mensen zijn die steun aan mijn creaties ondervinden.

Wat maak jou sieraden zo uniek?

Mijn sieraden zijn uniek omdat ze allemaal een boodschap hebben en op die manier heel geschikt zijn om cadeau te doen. Naast de bruidssieraden verkoop ik veel Carrieclover braceletarmbandjes met het thema vriendschap, liefde, bedankt, Parijs, geluk, bemoediging, verjaardag, etc. Ook uniek is dat de klant haar bestelling kan personaliseren met een armband en een boodschap die geschikt is voor haar specifieke situatie.


Wat was een belangrijke beslissing die je genomen heb voor je bedrijf?

Een belangrijke beslissing was om mensen aan te nemen voor het maken van de bestellingen zodat ik mij kan concentreren op de groei van mijn bedrijf.

Wat zou je graag nog meer willen bereiken?

In de toekomst wil ik graag een eigen website (los van Etsy) beginnen.

 

Benieuwd naar deze speciale sieraden collectie van Carrieclover? Klik hier om een kijkje te nemen op de leuke webshop van Carrieclover.

Comment Section

1 reactie op “Monique van Carrieclover – “Sieraden met een Verhaal”


Door Astrid Vermeulen op 28 mei 2016

Wauw mooi verwoord…trots

Plaats een reactie


*