Haakpatronen Voor De Zomer - Onze Top 15

Haakpatronen Voor De Zomer - Onze Top 15

Haakpatronen zijn er in allerlei vormen en maten en speciaal voor jullie hebben wij de allerleukste patronen voor de zomer uitgezocht.

Je ziet gehaakte tassen, topjes en accessoires steeds vaker ook in de winkel maar wat is er nu leuker dan het helemaal zelf te maken!

Nog nooit gehaakt? Geen probleem! Onderaan deze post vind je een handige video voor beginners 🙂

Zomerse haakpatronen

Bekijk alle leuke voorbeelden en ga lekker aan de slag met haken, zo steel jij straks de show met je eigen gemaakte haarbandjes of voetsieraden.

top tien haakpatronen zelf leren haken LeafsCreations

In de zomer kunnen we natuurlijk niet zonder een nieuwe tas 😉 Goeie reden om deze vrolijke festival bag zelf te maken met het patroon van LeafsCreations.

leren haken barbie kleding haakpatronen

Zo schattig deze outfit voor de Barbie! De zeemeermin staart kun je in allerlei verschillende kleuren maken die je zelf leuk vindt. Leuk voor de kinderen om mee te spelen bij het zwembad in de vakantie. Klik hier voor het haakpatroon.

haakpatronen Voor De Zomer spelden speldenkussen naalden

Om te beginnen met haken is het natuurlijk ook handig als je een kussentje hebt voor al je spelden! Maak het in elke kleur die je leuk vindt en het staat ook nog eens super schattig in je hobby kamer. Het patroon van dit speldenkussen en nog veel meer haakpatronen vind je in de shop van CreJJtion.

Haakpatronen Voor De Zomer bloemen onderzetter haar clip

Natuurlijk staan deze vrolijke bloemen ook in de haakpatroon top 15. Deze gehaakte roze en blauwe bloemen zijn leuk om op een sate prikker te bevestigen en die in een vaas te doen. Ook erg leuk om cadeau te geven! Het  patroon van deze bloemen zijn gemaakt door Annemaries brei blog.

 haakpatronen zelf leren haken beads and basics

Voor je ipad kun je hele leuke hoesjes zelf maken, gebruik verschillende felle kleuren voor een speels effect. Wij hebben ook nog wel een vrolijk hoesje nodig dus ik denk dat wij deze gaan uitproberen. Ook dit patroon uitproberen? Bekijk deze en nog meer patronen voor je ipad in de shop van LeafsCreations.

Haakpatronen Voor De Zomer flamingo - giraf - schildpad - konijn

Knuffels kunnen natuurlijk niet ontbreken in onze top 15 daarom hebben we hier de vier leukste patronen voor je uitgezocht uit de shop van Alinies. Welke vind jij het leukst? Wij kiezen voor de flamingo 😉

Haakpatronen Voor De Zomer pauwveren veer

Vrolijk je interieur op met deze gehaakte blauwe pauwenveren. Maak er nog een stukje wol nog aan vast en zo kun je deze pauwveren aan de muur hangen. Bekijk het patroon hier.

Haakpatronen Voor De Zomer voet voetsierraad

Met deze voetsieraden steel je zeker de show bij het zwembad! De gehaakte ananas valt lekker op en maakt je outfit helemaal compleet. Zelf proberen deze leuke voetsieraden te maken? Bekijk hier het patroon van BySol.

Haakpatronen Voor De Zomer zeemeermin rok top kroon kinder

Deze gehaakt zeemeerminnen staart is toch té schattig! Dus heb je altijd al een zeemeermin willen zijn of denk je toch dat je buurmeisje, dochter of nichtje hier helemaal in kan stralen? Bekijk dan hier het patroon om deze outfit zelf te maken.

Haakpatronen Voor De Zomer kussen hoezen

Heb je een leuke tuinset die je wilt opvrolijken? Ga dan aan de slag met dit vrolijke ibiza haakpatroon. Zo is je tuin helemaal on trend voor de zomer!

Haakpatronen Voor De Zomer hart hartjes roze

Een hartje haken is niet erg moeilijk dus als beginner is dit een erg leuk patroon om mee te starten. Maak ze in lekkere felle kleurtjes en knoop ze bijvoorbeeld allemaal aan 1 stuk wol, zo heb je een leuke slinger voor in de tuin. Het patroon van de gehaakte hartjes vind je in de shop van Littleduckcompany

Haakpatronen Voor De Zomer ijsjes pizza hamburger taart

In de zomer gaan we natuurlijk lekker buiten eten, maar gehaakt eten? Tuurlijk waarom niet! Gehaakte taarten, ijsjes en zelfs een hele krab gekker dan dit wordt het niet.

Deze gehaakte items zijn leuk om als cadeau te geven en staan erg leuk als versiering op je eettafel. Zelf deze lekkere taartjes haken? Bekijk hier alle patronen om deze lekkernijen zelf te maken.

Haakpatronen Voor De Zomer bloemen deken babydeken kraamcadeau

Aan het strand lekker op je handoek liggen? Tuurlijk maar dit kan nog veel leuker zijn met een gehaakt kleed. Ook is dit een erg leuk baby kleed om als kraam cadeau te geven.

Verwerk veel verschillende kleur tinten van blauw of roze en je krijgt een echt ibiza effect. Het haakpatroon van dit kleed is gemaak door creJJtion ze heeft niet alleen patronen voor kleden maar ook om mutsjes en sjaals te maken.

Haakpatronen Voor De Zomer croptop korte topjes bikini top festival

Festival topjes zelf haken is helemaal hot! Deze zomer zie je veel crop tops en zelfs bikini’s die gehaakt zijn. Combineer een croptop met bijvoorbeeld een high waist broek en je bent helemaal klaar voor je zomer.

Meer van deze topjes bekijken en dit haakpatroon zien? Klik hier om naar de shop te gaan.

Haakpatronen Voor De Zomer bloemen voor in je haar haarband

De festival haarbandjes met bloemen blijven leuk, maar wat is er nou leuker om een gehaakt bloemen haarbandje te maken! Gebruik lekker veel verschillende kleuren wol en je krijg een speels effect.

Video Uitleg – Leren Haken

In onderstaande video tutorial van Craftmama zie je hoe simpel het is om te beginnen met haken. Zo laat ze precies zien hoe je ‘steken’ maakt en geeft veel nuttige tips! Dus pak je haakpatroon erbij en begin lekker met het maken van jou eigen creatie.

Wat heb je allemaal nodig als je begint met haken?

haaknaalden naald Haakpatronen Voor De Zomer

Haakndaalden

Naast haakpatronen heb je om te beginnen met haken heb je natuurlijk haaknaalden nodig. Deze heb je in verschillende maten, hoe breder de naald hoe groter de steek wordt. Benieuwd naar alle verschillende naalden van Leafs Creations?

wol garen haakgaren Haakpatronen Voor De Zomer

Haakgaren

Je hebt verschillende soorten materialen als het om garen gaat. Met het haken kun je gebruik maken van bijvoorbeeld wol, kun je hier niet tegen omdat het kriebelt? Zorg er dan voor dat je kiest voor merinowol dit kriebelt namelijk niet. Deze leuke kleuren garen vind je in de shop van Red Sewing Box.

Haakpatronen Voor De Zomer bloemen puur haken boek met patronen

Ook helemaal zin gekregen om zelf te gaan haken en zoek je nog een leuk haakpatronen?

Maaike heeft een heel mooi boek gemaakt met fantastiche foto’s en duidelijke uitleg, allemaal in het Nederlands.

In dit boek vind je 20 haakpatronen om lekker de hele zomer mee door te komen. Benieuwd wat er allemaal in staat?  klik hier om het boek te bekijken.

Wat vind jij?

Welke van deze ontwerpen vind jij het leukst? Heb je wel eens gehaakt? Of heb je naast het sieraden maken nog andere hobby’s?

Laat vooral een reactie achter, ik ben heel benieuwd 🙂

Over de schrijver
Paula van den Hazel
Door

Paula van den Hazel

op 02 Apr 2018

probeer de haakpatronen van de festivaltopjes voor mijn kleindochter te downloaden maar dat lukt niet , kunt u ze per mail sturen

B v d Hazel
Door

B v d Hazel

op 02 Apr 2018

Bestellen lukt niet wat nu?? Festival topjes zelf haken is helemaal hot! Deze zomer zie je veel crop tops en zelfs bikini’s die gehaakt zijn. Combineer een croptop met bijvoorbeeld een high waist broek en je bent helemaal klaar voor je zomer.Meer van deze topjes bekijken en dit haakpatroon zien? Klik hier om naar de shop te gaan. Dit lukt echter niet wat nu ?

Reactie plaatsen