Page content

Sharon Hilgers - My Jewellery Geïnterviewd

Sharon Hilgers - My Jewellery Geïnterviewd

Sharon Hilgers begon op haar 8e sieraden te maken, voor haarzelf, haar moeder, de vriendinnen van haar moeder, ze had zelfs al een klein ‘sieradenwinkeltje’ aan huis. Vanaf haar twaalfde gaf ze jarenlang met haar zus sieraden workshops, eerst bij mensen thuis maar al snel werd de kelder van het ouderlijk huis omgetoverd tot een heus kralen atelier. In dit atelier ontwerpt ze 13 jaar later nog steeds de nieuwe collecties voor haar eigen sieraden merk My Jewellery. Inmiddels  heeft ze  78.000 likes op facebook, meer dan 200 verkooppunten in binnen- en buitenland en is de collectie sieraden uitgebreid met talloze accessoires en fashion items, allemaal in de vrolijke ‘feel good’ stijl van My Jewellery. Hoe heeft deze dame het zo ver geschopt en wat kunnen we van haar leren?

Wanneer en waarom ben je, naast de workshops, een webshop begonnen? 

 “In 2011 ben ik mijn sieraden online gaan verkopen. Voor mijn studie Frans heb ik een halfjaar in Parijs gewoond en daar was Facebook toen al heel erg groot, waar het in Nederland nog vooral Hyves was. Thuis ben ik een eigen Facebook pagina gestart waarop ik foto’s liet zien van de sieraden die ik had gemaakt en daar werd erg leuk op gereageerd. Ik ben gestart met een aantal ‘like en win’ acties, wat op dat moment nog helemaal niet zo bekend was in Nederland, en daardoor hadden we binnen een paar dagen al een paar duizend likes”.

“Vanuit daar ben ik gaan professionaliseren door een eigen webshop te beginnen en de foto’s door een echte fotograaf te laten maken. Ik ben gaan samenwerken met een pr bureau en heb enkele agentes die voor mij op zoek gaan naar nieuwe verkooppunten, omdat zij op commissie basis werken heb ik snel uit kunnen breiden zonder daar heel veel tijd of geld in te moeten investeren”.


Wat was je grootste uitdaging?

“In het begin was dat zeker om in de media te verschijnen, dus in de tijdschriften. Ik weet niet of de publicaties direct heel veel verkopen opleveren maar het is goed voor je naamsbekendheid en een soort bevestiging van je merk. Eerst ben ik zelf gewoon heel veel mensen gaan aanschrijven maar al vrij snel kwamen stylisten naar mij toe om sieraden te lenen voor events of photoshoots”.

“Een publicatie kan een kleine foto op een shopping pagina zijn maar soms zijn het ook grotere samenwerkingen. Zo stond er vorig jaar een actie in een meidenblad dat lezers een foto in konden sturen van een zelfgemaakt armbandje, de leukste kon uiteraard wat winnen maar werd ook echt in productie genomen voor My Jewellery. Ik probeer mezelf steeds te vernieuwen qua acties en promoties en vraag vaak om net wat meer input van de lezers, zo blijf je extra interessant om te volgen”.


zomercollectie My JewelleryWat vind je het leukst om te doen?

“Het allerleukst vind ik nog steeds het ontwerpen. Dit doe ik nog steeds in het atelier bij m’n ouders waar ik omringd wordt door duizenden kralen en andere bling en ik vind het heerlijk om me daar uren op te sluiten en nieuwe ontwerpen te bedenken. De sieraden worden nog steeds door mijzelf en m’n zus ontworpen maar niet meer hier in Nederland geproduceerd. Ik ben eerst zelf op zoek gegaan naar productiebedrijven in China en inmiddels heb ik een goede partner in Nederland gevonden met de juiste contacten om de sieraden in China te produceren”.


Wat was je belangrijkste beslissing?

“Stoppen met mijn baan in het onderwijs en volledig voor mezelf gaan dat vond ik wel moeilijk. Daar heb je toch je collega’s, je baan, je dagelijkse ritme, ik was heel erg gek op het onderwijs en de leerlingen en dat was eigenlijk heel gemoedelijk en een fijne sfeer. Nu kom ik toch ook veel negatieve dingen tegen en moet ik wat zakelijker zijn, en dat moet ik soms nog wel leren”.


Wat voor negatieve dingen kom je dan tegen?

“Bijvoorbeeld dingen die gekopieerd worden zoals acties en facebook posts maar soms ook hele sieraden die nagemaakt worden. Ik heb wel moeten leren me daar niet teveel van aan te trekken en positief te blijven. Gewoon doorgaan en mezelf blijven vernieuwen, dat werkt het beste”.


Hoeveel werk je?

“Ja best wel veel, ik sta vroeg op en ga laat naar bed en werk de weekenden ook door. Ik begin echt om 7 uur hier op kantoor en dan vaak wel tot half 1, 1 uur ’s avonds. Het scheelt dat het voor mij niet voelt als werken, ik ben gewoon bezig met  iets heel leuks dus ik wil ook niet stoppen, als ik even een uurtje voor de tv zit dan denk ik al ‘ik ga weer lekker aan het werk’.


Wat wil je nog graag bereiken?

“Sinds kort worden mijn sieraden ook verkocht in Dubai en dat vind ik natuurlijk ontzettend gaaf!  Verder uitbreiden naar het buitenland staat zeker op de planning maar een samenwerking met een groot merk zoals het Engelse Topshop lijkt me ook geweldig. My Jewellery is in ieder geval nog lang niet uitgegroeid”.


Heb je nog tips voor lezers die ook een webshop willen beginnen?

“Doe iets wat dicht bij je staat, waar je goed in bent en vooral wat je heel erg leuk vind. Je moet er alles voor over hebben en alles voor laten om succesvol te worden maar voor mij is dat het allemaal waard”.

Benieuwd naar de vrolijke collectie sieraden en fashion van My Jewellery? Neem dan een kijkje op www.My-Jewellery.com of volg Sharon op instagram @MyJewellery

Tijdens de opening van het nieuwe kantoor van My Jewellery

Opening kantoor My Jewellery

Showroom in het kantoor van My Jewellery

 

 

Comment Section

2 reacties op “Sharon Hilgers - My Jewellery Geïnterviewd


Door Robin op 24 maart 2016

Heel gaaf. Ik vind het bewonderingswaardig. En Sharon: ik snap dat je het jammer vindt dat mensen hele sieraden namaken. Ik haal heel veel inspiratie uit jouw sieraden en maak ook dingen na (geef er wel een eigen draai aan) Dit gebruik ik puur voor mezelf en omdat ik het juist leuk vind om te maken. Eigenlijk is het een heel groot compliment..


Door Nathalie op 24 maart 2016

Heel leuk om te lezen!

Plaats een reactie


*