Page content

article content

Sisters In Business

Donderdag 01.43 uur, blieb (facebook) pling (ipad) blieb (telefoon) “Dit MOET je zien! Echt! NU!” Wat is het nu weer? Het nieuwe kapsel van Kim Kardashian? Een YouTube filmpje over een sinaasappel kanon? Of daadwerkelijk een leuk idee voor de site of het magazine. Als je zaken doet met je zusje is er niet zoiets als zakelijk en prive gescheiden houden, en dat is maar goed ook! Zo wordt een weekendje Parijs gecombineerd met photoshoots voor het magazine en kun je elkaar midden in de nacht bellen om een nieuwe blogtemplate uit te proberen.

Wie zijn de zusjes Bouwkamp?

Nathalie is 23 en is net klaar met de opleiding Styling en Design. Ze heeft een passie voor alles dat met mode en interieur te maken heeft en is altijd op de hoogte van de laatste trends. Op haar blog StylingenDesign.nl vind je o.a. leuke modemusthaves en DIY’s en ze doet regelmatig fotoshoots voor webwinkels om hun producten zo mooi mogelijk te presenteren.

Monique is 25 en sinds twee jaar eigenaar van Beads & Basics. Na jarenlang hobbymatig sieraden te hebben verkocht werd na een vakantie in Bali besloten het professioneel aan te pakken. Een vriend was net naar Shanghai verhuisd waardoor de inkopen direct bij de fabriek in China gedaan konden worden en na enkele online marketing cursussen en bezoekjes aan de KVK werd de webwinkel geopend.

Altijd al creatief en ondernemend

De creativiteit zat er bij beide dames al vroeg in, en het ondernemerschap ook. Weten jullie nog de hoofdoekjes die in de jaren ’90 een tijdje hip waren? Die werden van de leukste stoffen nagemaakt en verkocht op Koninginnedag. En een familiefeest? Dan gingen ze na het eten bij de WC zitten en moest er een kwartje betaals worden om er gebruik van te maken. Inmiddels wordt het allemaal wat groter aangepakt en zijn ze dagelijks bezig met de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van mode en sieraden voor de blogs, webshop en het Beads & Basics magazine.

Het leuke aan werken met je zus is dat het eigenlijk geen werken is. “We zijn sowieso al de hele dag online en sieraden maken doen we sinds de basisschool. Het enige verschil is dat het nu geld oplevert in plaats van kost en dat is een hele leuke verandering”.

Plannen voor de toekomst zijn er nog genoeg

Beads & Basics heeft sinds een aantal maanden een eigen kantoor in het centrum van Utrecht waardoor er eindelijk ruimte is voor een echte fotostudio. “Ik zie zo vaak de mooiste producten voorbij komen maar op marketing gebied valt er voor creatievelingen nog een hoop te verbeteren. Wij geven veel tips voor de verkoop maar kunnen ook een gedeelte uit handen nemen en professionele styling, fotografie en advertenties verzorgen”.

Daarnaast wordt er gewerkt aan een e-book met allerlei praktische marketing tips voor de creatieve ondernemer en staat Beads & Basics dit jaar voor het eerst op de Kreadoe. Deze dames zitten niet stil en zijn steeds weer op zoek naar nieuwe trends, projecten en uitdagingen. Houd ze in de gaten! 😉

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor fotografie, styling en adverteren? Neem dan contact op via info@beadsandbasics.com

Comment Section

2 reacties op “Sisters In Business


Door Liselotte op 24 maart 2016

Wat leuk dat jullie zo zijn begonnen. Ik (15) ben nu ook bezig met kleine dingetjes maken om eens per jaar te proberen te verkopen, en hoop dat ik ook ooit een eigen webshop kan beginnen 🙂


Door Yvonne van Ginkel op 24 maart 2016

Hallo dames,
Ik heb Monique op Kreado gezien en ik heb me daar geabonneerd op jullie tijdschrift. Ik heb bewondering voor het enthousiasme en de daadkracht die jullie hebben. Ik heb ook een website en een blog (omavanamberenjasmijn). In jullie shop en blad zie ik hele leuke dingen en doe ik ook veel inspiratie op. Groetjes, Yvon

Plaats een reactie


*