11 Jaar Beads & Basics - behind the scenes
23 december 2022 

11 Jaar Beads & Basics - behind the scenes

Beads & Basics bestaat inmiddels alweer 11 jaar! In m'n eentje begonnen op een plank in m'n studentenkamer en inmiddels met een super leuk team werken aan de meest bezochte online kralenwebshop van Nederland. Nog steeds net zo blij iedere keer dat er een doos met nieuwe materialen binnenkomt en het blijft leuk om te zien wat iedereen voor mooie creaties maakt! Sieraden maken zal nooit gaan vervelen en ondernemen is niet iets wat ik doe, maar wie ik ben.

Klein begonnen en elke dag een beetje meer, zo is Beads & Basics gegroeid tot een bedrijf waar ik heel dankbaar en trots op ben.

Heb jij ook een droom? Ga er voor! Wat er ook gebeurt, het is het 200% waard!


beads-basics-koninginnedag

april 2004 ? zo is het ooit begonnen - sieraden verkopen op koninginnedag

eerste-inkopen-in-china

oktober 2011 - Shanghai, China voor de eerste webshop inkopen. Verder echt 0 foto's van de hele inkoop reis, omdat ik geen idee wat er allemaal achter weg zou komen maar ook omdat ik toen gewoon geen camera op m'n telefoon had.

voorkant-van-de-webshop-beads-basics

maart 2013 - echt een hele oude versie van de webshop, van eerdere heb ik (helaas / gelukkig? ) geen printscreens meer

eerste-beads-and-basics-magazine

July 2013 - naar Parijs voor de fotoshoot van het eerste Beads & Basics magazine. Grote koffer mee met alle sieraden en kleding en een fleece kleedje om achter om te kleden ;) Echt mega veel foto's gemaakt en dit werd uiteindelijk de cover.


augustus 2014 - interview met Winst.nl over het runnen van de business :)

kreadoe-2014

november 2014 - na vele keren als bezoeker voor het eerst een stand op de Kreadoe! Mede mogelijk gemaakt door heel veel hulp van lieve vrienden want 5 dagen beurs is niet niks. Echt super gezellig! En veel geleerd voor het jaar daarna, toen we de stand veel praktischer hadden ingericht ;)

workshops-beads-basics

mei 2015 - op het oude kantoor hebben we heel veel gezellige workshops gegeven. Ik kan niet wachten tot de winkel open gaat want hier hebben we een speciale workshop ruimte én veel leuke plannen om die in te vullen

orders beads and basics

februari 2016 - de lente box actie was in ieder geval een succes :)


mei 2016 - zomer fotoshoot op ibiza, echt maanden aan content geschoten in 4 dagen én onze eerste video / vlog!

kantoor-2014-en-2022

werkplek 2016 VS werkplekken 2022 (en dat was niet de bedoeling maar ja, het is bijna precies dezelfde kleur blauw op de muur ;)

beads-and-basics-bingo

januari 2018 - Beads & Basics Bingo! Kan jij je dit nog herinneren? Echt zoveel lol hebben we gehad tijdens onze live uitzendingen! Die gaan we zeker weer oppakken als de winkel open is.

beads-and-basics-bij-imu

maart 2018 - op het podium bij imu vertellen over onze social strategie

augustus 2020 - verhuizen naar ons nieuwe kantoor! Dream come true

beads-and-basics-bestellingen-inpakken

Bestellingen inpakken 2014 vs 2021

Januari 2022 - nieuwjaarsbrunch met het team

april 2022 - zo worden al jullie bestellingen tegenwoordig ingepakt

eindeloos in 2022 ;) de verbouwing van onze eerste fysieke winkel op de lijnmarkt in Utrecht. Na heel veel afbreken zijn we nu weer aan het opbouwen. Houd onze socials in de gaten voor de opening!

Hoe lang ken jij Beads & Basics al?

Laat een reactie achter en maak kans op een mysterybox twv125,-
winnaar maken we maandag 16 januari bekend

Over de schrijver
Valery
Door

Valery

op 25 Dec 2022

Schandalig misschien, maar dit is pas de eerste keer dat ik hier terecht kom. Altijd wel creatief bezig, maar nu pas wat meer 'into the beads' omdat mijn oudste dochter van 11 jaar hier steeds meer mee bezig is.

Paulien schuurmans
Door

Paulien schuurmans

op 06 Jan 2023

Wauw echt heel gaaf om het verloop te zien. Ik start ook graag mijn eigen webshop maar ben nog een beetje zoekende qua kvk en belastingen. Ik ben echt heel blij met de tips die je geeft.

Jette Hoop
Door

Jette Hoop

op 03 Apr 2023

Ik herinner me de website van 2013 nog en wat vond ik het leuk jullie in 2014 op de Crea beurs te ontmoeten! Gek idee dat het ondertussen al zo lang geleden is...

Reactie plaatsen