Bloemen Maken van Ijzerdraad en Kralen - DIY
05 september 2018 

Bloemen Maken van Ijzerdraad en Kralen - DIY

Leuk! Een super eenvoudige DIY waarin we laten zien hoe je Bloemen van Kralen & Ijzerdraad kunt maken! Deze techniek is zó gemakkelijk en je hebt er weinig voor nodig, maar geeft wel een heel erg leuk effect! Gebruik ze in sieraden, haarspelden, haarkammen, maar ook in huis kun je deze bloemen toe passen.

Het enige wat je nodig hebt is ijzerdraad en verschillende kralen die jij mooi vindt. Je wikkelt als het ware deze bloemen in elkaar en vervolgens wikkel je ze om bijvoorbeeld een haarkam, hoe eenvoudig wil je het hebben 😉 Ook heel leuk is dat je enorm kunt variëren doordat je alle soorten kralen kunt gebruiken. Maak grote of kleine bloemen, lange of korte bloementakken, het maakt niet uit, alles kan!

Bloemen Maken van Ijzerdraad en Kralen – DIY

bloemen van kralen eindresultaat-1

Benodigdheden:
– Kralen die jij leuk vindt (later een paar voorbeelden)
Ijzerdraad
– Een schaartje om te knippen

Werkomschrijving Bloemen van Ijzerdraad en Kralen

Zoek een leuke kralen combinatie, voor deze DIY gebruikte ik de volgende kralen:

Glasparels lichtroze 4mm
Rocailles Zalm Roze
Miyuki Delica’s Galvanized Silver
Miyuki Delica’s Plated Copper
Druppel Glaskralen Crystal
Facet Kralen Crystal Shine
Bloem Kralen Oranje

Eigenlijk zijn alle kralen die we bij Beads&Basics hebben geschikt! Kies dus een leuke combinatie en ga aan de slag!
Ik heb 4 verschillende voorbeelden gemaakt, maar er zijn nog véél meer mogelijkheden als dat. Ook kun je gemakkelijk zelf dingen uitproberen 😉

Bloemen van Ijzerdraad en Kralen: een Bloemenrank

bloemen van kralen stap1-1

Knip een lang stuk draad af, afhankelijk natuurlijk van hoe lang je het werk wilt maken. Houdt rekening met het feit dat je gaat omwikkelen, je hebt dus meer draad nodig als je denkt. Rijg een kraal aan en schuif deze naar ongeveer het midden van de draad.

bloemen van kralen stap2-1

Pak de kraal vast en begin met stevig opdraaien, niet té stevig, want dan breekt de draad 😉

bloemen van kralen stap3-1

Bevestig een volgende kraal en doe weer hetzelfde, zo krijg je steeds vertakkingen. Hoe je dat precies doet maakt helemaal niet zoveel uit, probeer in het begin vooral uit wat je mooi vindt.

bloemen van kralen stap4-1

Als je de vertakking hebt gemaakt draai je de draden zelf ook nog om elkaar heen, op die manier krijg je een mooier verloop.

bloemen van kralen stap5-1

Om een soort mini-bloemetjes te maken kun je groepjes van 4 miyuki delica’s gebruiken. Rijg ze samen aan, buig de draad zoals je ziet op de foto en draai de draden weer aan waarbij je de miyuki’s vasthoudt.

bloemen van kralen stap6-1

Als je steeds vertakkingen maakt van telkens verschillende lengtes is dit het resultaat.

bloemen van kralen stap7-1

Als je werkt met bloemkralen rijg je eerst de bloemkraal aan, dan een parel en die draad steek je dan nog een keertje door de bloemkraal. De parel draai je aan, zodat de draad inwikkelt. De bloemkraal blijft vervolgens op zijn plaats door een knikje te maken in de draad.

Het leukste is om om en om te werken met de kralen, eerst een glasparel, dan een rocaille, dan nog een glasparel, dan miyuki’s etc. etc. Op zo’n manier dat er nooit 2 dezelfde soorten kralen of kleuren naast elkaar zitten.

bloemen van kralen eindresultaat-1

Uiteindelijk is dit dan het eindresultaat. De uiteindes van de draad draai je ook in elkaar. Deze kun je dan gebruiken door ze om een haarkam, haarspeldje, broche of krans te wikkelen 😉

Bloemen van Ijzerdraad: Tak met Blaadjes Maken

Om het effect van blaadjes te krijgen gebruikte ik druppelkralen, je kunt een tak met alleen blaadjes maken, of deze combineren met andere bloemen 😉

bloemen van kralen stap8-1

Dit werkt precies hetzelfde: je begint met 1 kraal in het midden van een draad, die wikkel je om en vervolgens maak je een vertakking. Bij deze tak koos ik ervoor de vertakkingen ongeveer even lang en op dezelfde plek te maken.

bloemen van kralen stap9-1

Je krijgt dan dit effect.

bloemen van kralen stap10-1

Of je kiest juist voor precies verspringende vertakkingen, in dit geval gemaakt met ronde facet kralen!

bloemen van kralen stap11-1

Deze verschillende takjes zijn leuk met elkaar te combineren. Wikkel ze om een haarkam, een haarspeld of bevestig ze op een broche.

Bloemen van Ijzerdraad: Bloemetje Maken

bloemen van kralen stap12-1

Je kunt ook een klein bloemetje maken met Miyuki Delica’s. Rijg 10 kraaltjes aan de draad en vouw in een boogje. Pak alle kraaltjes tussen je vingers en wikkel de ijerdraadjes in elkaar zodat je bloemblaadtjes krijgt.

bloemen van kralen stap13-1

Je kunt verschillende aantallen bloemblaadjes maken. Ik maak er hier 5.

bloemen van kralen stap14-1

Dan krijg je zo’n schattig klein bloemetje. Je kunt hier moeilijk een takje van maken, dus deze maak je steeds enkel en verwerk je in een speld, broche of krans 🙂

Verschillende Ideeën met deze Bloemen van Ijzerdraad

schuifspeld bloemen van kralen

Deze vertakking is gemaakt met parels en witte bloemkralen, wat een hele romantische uitstraling geeft. Je kunt hier ook goed zien hoe je de bloemen op een speldje wikkelt.

haarkam bloemen van kralen

Deze haarkam is prachtig! En nu je weet hoe dit werkt is het heel eenvoudig om na te maken! Super mooi ook als bruidssieraad!

krans bloemen van kralen

De kleine bloemetjes lenen zich perfect om te verwerken tot een krans als deze. Leuk ook met al die kleurtjes!

haarband bloemen van kralen

Je kunt ook een hele lange bloemenrank maken tot zo’n mooie haarband. Leuk met blauwe facetkralen!

Leuk hè, dat iets wat er zo ingewikkeld uitziet eigenlijk zó eenvoudig is om te maken! En het allerleukste is dat we zo ontzettend veel leuke kralen hebben om deze techniek bij toe te passen! Voor ieder is er wel iets wat past!
Dus wat gaan jullie maken met deze techniek? Een speld, een kam, een haarband of toch een krans? En met welke kralen ga jij dit doen? Stuur ons jouw favoriete combinaties voor deze techniek en natuurlijk jullie eindresultaat via mail of instagram met #beadsandbasics want wij zijn zoals altijd weer super benieuwd!!

Heel veel plezier met deze nieuwe techniek!

Groetjes,
Matilde

Over de schrijver
Lanting
Door

Lanting

op 16 Sep 2019

Hallo beads and basics, Leuke ideeen! Ik wil het hart gaan maken met de verschillende bloemetjes van kraaltjes. Mijn vraag: waar heb je het hart vandaan waar je het opgemaakt hebt? alvast bedankt voor een reactie! Maryvon

Audrey
Door

Audrey

op 10 Oct 2019

Hoi! Wat leuk om mijn foto van de hart hanger terug te zien! Dit hart verkocht ik destijds in mijn webwinkel. Het is van Taj, Wood & Sherer. Groetjes Audrey (Atelier Mijn Hemel)

Irene
Door

Irene

op 26 Feb 2020

Superfijne tutorial, hier was ik echt naar op zoek!! Dankjewel!

Reactie plaatsen