De Leukste Creatieve Beurzen van Nederland
25 januari 2017 

De Leukste Creatieve Beurzen van Nederland

Binnenkort een weekendje vrij? Ga dan eens gezellig een dagje naar een van de vele creatieve beurzen die het hele jaar door gehouden worden.

Inspiratie op doen, workshops volgen en je favoriete webshops en instagrammers eens ‘in het echt’ ontmoeten.

Wij maakten vast een lijstje voor je, gegarandeerd een leuk dagje uit!

1. VT Wonen Beurs

vt-wonen-planten-huis-woon-bezoekers

Elke jaar organiseert VT wonen een woonbeurs. Iedereen kan er naar toe, wil je bijvoorbeeld advies van een deskundige voor je woonkamer, badkamer, keuken of voor je gehele woning? Of ga je binnenkort  verbouwen en heb je inspiratie nodig? Dan ben je op de VT wonen beurs op het juiste adres!

Er zijn verschillende bedrijven die hun nieuwe collecties woonaccessoires, badkamerartikelen en nog veel meer laten zien. Alles om je op de hoogte te houden van de laatste trends.

In totaal zullen er meer dan 250 bedrijven aanwezig zijn waar je niet alleen kunt kijken, maar ook kunt shoppen. Genoeg dus om je de hele dag te vermaken.

vt-wonen-bezoeker-kopen-woondeco-bank-stoel

Enkele deelnemers die ik op de lijst gespot heb en zeker wil bezoeken zijn:

  • Bloomon, zij verkopen super mooie boeketten en woonaccessoires. In hun webshop kun je deze ook bestellen en makkelijk laten bezorgen voor thuis of kantoor. Neem hier alvast een kijkje als je niet kunt wachten 🙂

bloomon-2017-bloemen-vt-wonen-inspiratie-woonkamer

  • BY Zenz, verkoopt veel scandinavische woonaccessoires van merken als Bloomingville en House Doctor. In hun webshop kun je betaalbare woonartikelen kopen. Neem hier een kijkje!

scandinavische-woonatriklen-spiratie-2017-vt-wonen

Bekijk hier alle andere deelnemers van de VT Wonen Beurs

Hieronder zie je nog wat leuke foto’s van de beurs van vorig jaar

instagram-fotos-vt-wonen-beurs

Praktische info VT Wonen Beurs

Wanneer: 3 t/m 8 oktober 2017
Waar: Amsterdam RAI
Wat kost het: 16,50 (tot 3 okt) daarna 20,- online en 25,- aan de kassa

Meer info via de site van de VT Wonen Beurs

2. Creative Life

creatieve-life-beurs-evenment-food-creatieve-workshops-masterclasses

Ben je creatief? Houd je van lekker eten? En vind je het leuk om nieuwe dingen te leren en ontdekken? Dan ben je bij het Creative life evenement op het juiste adres!

Er is genoeg te doen, te zien, te leren, te shoppen en te proeven. Verschillende bedrijven zullen workshops en masterclasses geven over fotografie, handlettering, paperart, interieurstyling en nog veel, veel meer!

Je zult op dit evenement veel trends tegen komen die helemaal hot zijn. Zo kun je op een hele leuke manier  inspiratie op doen en meteen kopen wat je leuk vindt om thuis aan de slag te gaan.

Afgelopen maart was deze beurs voor het eerst en wij gingen natuurlijk even langs voor een video reportage:

Praktische info Creative Life

Wanneer: 23 – 25 maart 2018
Waar: werkspoorkathedraal, Utrecht
Wat kost het: online € 12,50 en aan de kassa €15,-

Meer informatie over Creative Life kun je hier vinden!

3. Crea weekend

crea-weekend-kinderen-met-ouders-dingen-maken-creativie-bezig-zijn-hobby-mannen-vrouwen

Crea weekend wordt meerdere malen per jaar gehouden, op deze beurs vind je verschillende stands voor creatieve hobby’s zoals stempelen,  taarten decoreren, kaarten maken, scrapbooking en nog veel meer! Heel veel stands om leuke materialen te shoppen, je kunt er veel workshops volgen en er zijn natuurlijk het hele weekend demonstraties van de nieuwste materialen.

crea-weekend-dingen-maken-hakken-wol-doen-jong-oud

Vorige keer waren er bijvoorbeeld leuke workshops stippen en handlettering. Wij zijn zeker benieuwd wat er deze keer allemaal te doen is!

Lijkt het je leuk om zelf op de beurs te staan? Deelnemen kan al vanaf 70,- voor een heel weekend! Mail naar info@de-broodfabriek.nl voor meer informatie.

creaweekend-dingen-kopen-gezelligheid-hoeveel-kost-het

Hier nog een paar leuke foto’s van het Crea weekend.

creaweekend-tippen-handlettering-illustratie-qoutes-hobbys

Praktische info Crea weekend

Wanneer: 8 – 10 september 2017 en 17 en 18 november 2017
Waar: De broodfabriek, Rijswijk
Wat kost het: de entree kost €8,- euro.

Meer informatie over het Crea weekend kun je hier vinden!

4. Modefabriek

bezoekers-modefabriek-bezoekers-hoe-veel-kost-het-wie-komen-er-allemaal-wat-is-er-te-doen

De modefabriek wordt twee keer per jaar gehouden in Amsterdam. Als je denkt aan de modefabriek denk je natuurlijk gelijk aan mode, maar op deze beurs is meer te zien. Je ziet heel veel fashiontrends, sieradentrends, kleurentrends, interieurtrends en nog veel meer.

Ideeal natuurlijk als je een bedrijf of blog hebt, je kunt er naar toe gaan om inspiratie op te doen. Als bedrijf kun je er heen om inkopen te doen voor je winkel of webshop. Helaas kun je er niet heen als je geen KVK- nummer hebt.

Er zullen veel verschillende stands zijn waar je je heerlijk kunt laten inspireren door alle mooie en aparte trends. Ook kun je heerlijk genieten van een hapje en drankje, of een leuke foto in een van de photo booths maken met je vriend of vriendin.

modefabriek-modeshow-happy-valley-trends-2017

Ook geven verschillende merken modeshows om naar te kijken.

modefabriek-catwalk-junkie-qoutes-hot-trends-inspiratie-fashion-vrolijk

Naast alle fashiontrends zul je ook andere soorten trends vinden. Zo is het gebruiken van quotes helemaal hot! Je ziet het dan ook steeds meer voorbij komen bijvoorbeeld bij de afgelopen editie in januari 2017. Hier had de stand Catwalk Junkie leuke en vrolijke quotes.

modefabriek-zelfprotret-illustratie-wat-kun-je-doen-bij-de-modefabriek

Ook kon je bij de vorige editie een zelf portret laten maken. Wat helemaal in de style wordt getekend die op dit moment trendy is. Zie bovenstaande foto!

Hieronder kun je nog een paar leuke foto’s zien van het evenement!

photbooth-modefabriek-gezellig-muziek-vriendin-artiesten-dj

Praktische info Modefabriek

Wanneer: 9 & 10 juli 2017 10.00 – 18.00
Waar: Amsterdam RAI
Wat kost het: een ticket kost € 17,50 p.p. (inclusief BTW). In de voorregistratie betaal je maar € 10,- p.p. (exclusief BTW)

Meer informatie over de modefabriek kun je hier vinden!

5. IJhallen

ijhallen-vlooienmarkt-wat-te-koop-goedkoop-mooie-spullen

De IJhallen wordt elke maand gehouden, alleen in april 2 keer vanwege koningsdag. Op deze vlooienmarkt kun je kleding, schoenen, woonaccessoires, elektronica, schilderijen, sieraden en nog veel meer kopen voor een leuk prijsje! De spullen zijn vaak tweedehands maar soms kun je ook iets vinden wat helemaal niet gedragen of gebruikt is.

Omdat je bij de IJhallen ook veel tweedehands sieraden kunt shoppen is het ook de perfecte plek om aparte (vintage) kralen en onderdelen te shoppen. Gewoon de sieraden kapot knippen en je hebt weer hele aparte items om zelf iets leuks mee te maken!

Heb jij nog heel veel kleding, schoenen of andere spullen in je huis waar je vanaf wilt? Dan kun je al vanaf €31,- euro per dag een kraampje afhuren. Voor meer informatie over de prijzen klik dan hier! Het is natuurlijk ideaal als je dit gezellig met je  vriendinnen doet, dan kun je een kraampje delen.

ijhallen-graffiti-art-fun-met-vrienden-fotos-makne-gave-locatie

Naast het kopen van leuke dingen of het verkopen van je spullen is er bij de IJhallen ook een gedeelte buiten waar containers vol met graffiti art staan. Super gave locatie natuurlijk om  leuke foto’s te maken voor bijvoorbeeld je Instagram account. Zie bovenstaande foto!

ijhallen-amsterdam-art-anne-frank-heel-gaaf-gedaan

Ben je niet van het tweehandse spullen shoppen of van het verkopen? Geen probleem want je kunt er ook naar toe gaan om allemaal verschillende graffiti creaties te bewonderen. Bekijk de foto hier boven! Hoe gaaf is dit?

ijhallen-amsterdam-tips-goedkoop-1-euro

Wat ik jullie als tip mee kan geven is als je  heel veel leuke dingen wilt scoren voor heel weinig geld, wacht met dingen kopen tot aan het einde van de dag, verkopers willen vaak hun spullen niet weer terug meenemen naar huis en verkopen het daarom aan het einde vaak voor heel weinig.

Hier zijn nog een paar leuke foto’s van bezoekers van de IJhallen.

ijhallen-amsterdam-bezoekers-wat-is-er-te-doen-en-te-koop-gezellig-druk-goedkoop

Praktische info IJhallen

Wanneer: Elke maand, klik hier voor de precieze data
Waar: Tt. Neveritaweg 15, 1033 WB Amsterdam
Wat kost het: volwassenen betalen voor een ticket € 5,- en kinderen tot en met 11 jaar betalen € 2,- euro.

Meer informatie over de IJhallen kun je hier vinden!

6. Libelle zomerweek

libelle-zomerweek-hoe-ziet-het-er-uit-en-wat-is-er-te-doen-2017

De Libelle zomerweek wordt elk jaar gehouden en is maar liefst een hele week, dit jaar van 15- 21 mei 2017. Je kunt er van alles doen, shoppen, workshops volgen, lekker dansen, heerlijk eten en nog veel meer! Het wordt heel groot gehouden met veel bekende merken.

Je kan bij hun spullen kopen, maar ook workshops volgen, bijvoorbeeld Rob Peetoom die heel goed is met haar, make-up en beauty. Je kunt er dus heel veel leren.

Ook zijn er een paar creative studio’s verspreid over het terrein. Hier kun je allemaal verschillende workshops volgen en leuke dingen maken! Zo is dit jaar StudiovanDD aanwezig, zij zullen een workshops geven over bijvoorbeeld vrijgezellenfeestjes, vriendinnenmiddagen en nog veel meer! Kijk hier op hun website voor meer informatie!

libelle-zomerweek-voor-vrouwen-en-mannen-gezellig-met-vriendinnen

Wat zeker leuk is om te weten, is dat je niet meer hoeft te sjouwen met je aankopen. Je kunt namelijk je boodschappen achterlaten bij de bewaarservice waar het netjes voor jou wordt bewaard. Dus kan je gerust weer verder gaan shoppen of een workshop gaan volgen. Dit is ideaal toch? Wat het nog geweldiger maakt is dat er meerdere bewaarpunten zijn op de beurs! Hadden ze dit maar overal 😉

libelle-zomerweek-lets-dance-show-wie-komt-er-optreden

Op de beurs worden ook dansshows gegeven om naar te kijken! Dit jaar zal er weer een salsa plein zijn waar de hele dag door leuke shows worden gegeven. Dus dans lekker mee en gooi je heupen maar los!! 🙂

libelle-zomerweek-hapje-drankje-wat-kan-je-er-eten-wat-is-er-te-doen

Ook kun je weer heerlijk genieten van verschillende hapjes en drankjes! Wijntjes, tapas, snacks en het mooie is dat je bij veel stands gratis samples kunt proeven.

Hier zijn nog een paar leuke foto’s van de Libelle zomerweek!

libelle-zomerweek-gezellig-wat-is-er-te-doen-wie-komen-er

Praktische info Libelle zomerweek

Wanneer: 15 – 21 mei 2017
Waar:  Almeerderstrand in Almere
Wat kost het: De prijs van de ticket verschilt erg waar je kaartje vandaan haalt, daarom is het verstandig om hier te klikken voor meer informatie!

Meer informatie over de Libelle zomerweek kun je hier  vinden!

7. Holy Stitch

blokhuispoort-gevangenis-leeuwarden

Altijd al een voormalige gevangenis willen bezoeken?  Pak dan nu je kans en kom naar Holy Stitch! Deze beurs wordt gehouden in een voormalige gevangenis in Leeuwarden.

Op dit evenement word je op de hoogte gehouden van alle trends in het ”Do it  yourself wereldje”! Naast dat zijn er ook super veel stands waar je verschillende zelf gemaakte spullen kunt kopen.

Wat deze markt extra speciaal maakt is dat er niet ‘gewone’ marktkramen zijn maar dat iedere deelnemer een eigen cel heeft om z’n producten te laten zien. Er is van alles te koop van sieraden, kleding, kaartjes en nog veel meer! Kortom voor iedereen wat leuks! 🙂

Op dit evenement kun je niet allen DIY spullen kopen je kunt er ook zelf staan. Vind je het leuk om zelfgemaakte dingen te verkopen of te leren aan anderen? Je kunt voor €47,50 een eigen cel afhuren! Klik hier voor meer informatie. Naast het verkopen kun je ook een workshop geven!

holy-stich-workshop-handlettering-wat-is-er-allemaal-te-doen

Zo was er vorig jaar een een handlettering workshop, zie hierboven foto! Er zullen nog meer creatievelingen aanwezig zijn die workshops zullen geven. Wil je hier meer over weten? Klik dan hier (het kan zijn dat die info nog niet bekend is)

holy-stitch-hoe-ziet-het-er-uit-cellen

Na het kopen, verkopen en het volgen van workshops wil je natuurlijk meer zien van de gevangenis! Je kunt gewoon rondlopen en alles bekijken of doen alsof je een gevangenen bent en foto’s maken voor je Instagram 🙂

holy-stitch-food-trucks-wat-kun-je-er-etenNadat je alles hebt gezien wordt het natuurlijk ook tijd voor een hapje en drankje! Er zullen een paar foodtrucks aanwezig zijn waar je heerlijk wat te eten en drinken kunt halen 🙂

Hieronder zijn nog een paar leuke foto’s van Holy Stitch

beads-basics-bij-holy-stitch-hoe-ziet-het-er-uit

Praktische info Holy Stitch

Wanneer: volgende editie is nog niet bekend, holy stitch wordt 2x per jaar gehouden, meestal rond april en september. Houd hun website of facebook in de gaten voor de precieze data
Waar: De oude gevangenis Blokhuispoort in Leeuwarden
Wat kost het: entree is gratis!

Meer informatie over Holy Stitch kun je hier  vinden

8. Show Up event

show-up-beurs-wat-is-er-te-doen-wie-komen-er-allemaal

Show Up organiseert twee keer per jaar een beurs in Amsterdam. Dit evenement kun je alleen bezoeken als je een KVK-nummer hebt. Het is dan ook ideaal als je inkopen wilt doen voor je eigen winkel of webshop of inspiratie op wilt doen. Ook een eigen stand behoort naturlijk tot de mogelijkheden.

Op deze beurs kun je alles vinden wat te maken heeft met wonen, koken, gifts, gadgets, kids en lifestyle, ook zul je veel creatieve ideeën tegen komen van spullen die op dit moment helemaal hip zijn!

show-up-voor-bloggers-mooie-fotos-achtergronden
Heb je een blog, Youtube kanaal, Instagram of houd je er van om mooie foto’s te maken? Dan is deze evenement echt iets voor jou! Je kunt er namelijk super mooi foto’s maken! Het is allemaal heel stijlvol ingericht en je kunt overal mooie foto’s maken met andere achtergronden. Hoe leuk is dat?

show-up-beurs-muziek-live-band-gezellig

Op dit evenement wordt ook live muziek gemaakt. Zoals je hierboven kunt zien kun je onder het genot van drankje en hapje genieten van de muziek. Dus neem leuk gezelschap mee en maak er een gezellig tripje van!

Hieronder zie je nog een foto van wat hapjes, krijg jij ook al trek?

show-up-event-kun-je-er-ook-wat-eten-drinken-wat-is-er-allemaal
Ik kan jullie vertellen dat je heel hebberig wordt van deze beurs. Ik heb jullie gewaarschuwd! Kijk hieronder voor meer foto’s. Hoe mooi zijn alle deze items (hartjes ogen)!!

woon-inspiratie-slaapkamer-woontrends-2017

Praktische info Show Up event

Wanneer: 3 en 4 september
Waar: Expo Haarlemmermeer in Amsterdam
Wat kost het: gratis

Meer informatie over het Show Up event kun je hier  vinden

9. Kreadoe

kreadoe-2017-wie-zijn-er-aanwezig-hoe-ziet-er-uit-wat-is-er-te-doen

Ken jij Kreadoe al? Dit evenement wordt elk jaar heel groot gehouden in Utrecht. Dit is DE beurs waar elke creatieveling naar toe moet gaan! Je kunt er super veel dingen doen zoals sieraden maken, breien, cadeautjes inpakken en nog veel meer!

Je zult veel nieuwe creatieve hobby’s en ideeën tegen komen die je inspireren. Ook zijn er op de beurs een aantal pleinen waar je van alles kunt doen en leren.

Zo is er een boekenplein waar bekende auteurs workshops geven, een haakplein met workshops van bekende haaksters en op het winterplein kun je mooie winter decoratie maken.

kreadoe-2017-the-little-cakeshop-is-er-ook-aanwezig-wat-zijn-de-deelnemers

Ben jij een keukenprinses? Dan is dit evenement ook zeker iets voor jou! Er zullen namelijk verschillende bedrijven aanwezig zijn die koken of bakken. Zo was vorige jaar The Little Cakeshop aanwezig, bekijk hierboven de foto’s van super zelfgemaakt taart.

kreadoe-fotos-hoe-ziet-het-er-uit-wat-is-er-te-doen-wie-komen-er

Nog meer zien van de Kreadoe? Van ons bezoek vorig jaar hebben we een leuke video gemaakt 🙂

Praktische info Kreadoe event

Wanneer: 1 – 5 november 2017
Waar: Jaarbeurs in Utrecht
Wat kost het: online 10,50 en aan de kassa 13,-

Meer informatie over het Kreadoe kun je hier vinden.

En? Waar ga jij naar toe?

Hebben we je op ideeën gebracht? Heb je al eens een of meerdere van deze beurzen bezocht?

Of heb je misschien nog veeeeel betere tips voor beurzen waar we heen moeten? Deel het met de rest in de reacties! Is altijd super leuk om te lezen 🙂

Over de schrijver
Lucy
Door

Lucy

op 08 Oct 2023

Hele leuke en informatieve blog!

Reactie plaatsen