DIY Feestelijk Armbandje Maken
11 september 2016 

DIY Feestelijk Armbandje Maken

Met dit feestelijk armbandje lijkt het net of je 4 verschillende armbandjes draagt maar door dat ze allemaal samengevoegd zijn als 1 armband kan je hem snel en gemakkelijk om en af doen en heb je in 1 hand om draai mooie armcandy voor de feestdagen.

Benodigdheden:

Feestelijk Armbandje Benodigdheden

  1. Glasparels, rocailles en facet glaskralen
  2. Nylondraad
  3. Lint, satijnkoord of suede en een ballchain ketting
  4. Tape en een aansteker
  5. Eindkapjes, ballchain eindkapjesconnectorpuntsteen 6.2mm, jumpringen 4mm en jumpringen 6mm, splitringenknijpkralen, sluiting en een bedeltje.
  6. Tang
  7. Meetlint
  8. Schaar
  9. Sieradenlijm, strasslijm

Stap 1:

Feestelijk Armbandje Stap 1

Meet de maat van je pols zodat je precies weet hoe lang de armband moet worden. Ik maak een maat s armband.

Stap 2:

Feestelijk Armbandje Stap 2

Knip 25 cm nylondraad af en rijg een knijpkraal op het draad. Maak dan een lus om de grote jumpring en rijg het draad weer door de knijpkraal en knijp deze goed dicht met een tang.

Stap 3:

Feestelijk Armbandje Stap 3

Rijg de kralen op het draad. Rijg totdat je 13 cm draad met kralen hebt (of zoveel als je voor je eigen polsmaat nodig hebt) herhaal nu stap 2 en je eerste gedeelte van je armband is klaar.

Stap 4:

Feestelijk Armbandje Stap 4

Doe wat strasslijm in de connector en leg voorzichtig de puntsteen erin. Laat dit een paar uurtjes drogen en ga dan verder met je armband.

Stap 5:

Feestelijk Armbandje Stap 5

Knip 2 stukjes ballchain af en bevestig aan alle uiteindes een eindkapje. Leg het stukje ballchain in het kapje en knijp het stevig dicht met een tang zoals op de eerste 2 foto’s.

Bevestig met de 4mm jumpringen de ballchain stukjes aan de connector en daarna aan de grote jumpringen van de armband.

Stap 6:

Feestelijk Armbandje Stap 6

Bevestig weer 25 cm nylondraad aan de grote jumpring zoals bij stap  2. Rijg nu de facetkralen op het draad totdat je draad weer lang genoeg is en bevestig het draad weer aan de andere jumpring zoals stap 2.

Stap 7:

Feestelijk Armbandje Stap 7

Knip 2 draden van 25 cm satijnkoord of suede en knip 1 stukje ballchain van 25 cm af. Brand voorzictig de uiteindes dicht van het satijnkoord zodat het koord niet gaat raffelen.

Tape een halve cm van de uiteindes samen vast en bevestig het dan met tape op je werkblad.

Vlecht totdat het lang genoeg is en tape het uiteinde samen met tape. Knip het overige draad af met een schaar of tang als je met de schaar niet door de ballchain komt.

Stap 8:

Feestelijk Armbandje Stap 8

Doe wat sieradenlijm op het uiteinde van het koord en zet er een een eindkapje of veterklem op. Doe dit ook met het andere uiteinde. Bevestig de uiteindes van de vlecht aan de grote jumpringen zoals op de foto.

Stap 9:

Feestelijk Armbandje Stap 9

 

Bevestig een splitring aan een deel van de sluiting. Open de grote jumpring en bevestig hieraan de splitring met de sluiting. Herhaal dit aan de andere zijde met het andere deel van de sluiting.

Tip:

Om je armcandy party proof te maken doe dan een beetje blanke nagellak op de opening van de grote jumpring zo dat je zeker weet dat alles goed blijft zitten tijdens het dragen van je armcandy.

Stap 10

Feestelijk Armbandje Stap 10

Om de armband helemaal af te maken bevestig je een ster bedel en een strikje aan de connector.

Bevestig een jumpring aan de ster bedel en plak de ster bedel vast aan je werkblad. Bevestig aan de jumpring nog een jumpring en maak daaraan een strikje van lint of suede. Maak nu de jumpring open die aan de ster bedel bevestigd is en bevestig deze nu ook aan de connector zoals op de foto. Knijp de jumpring goed dicht.

En nu is je feestelijke armbandje klaar!

Laat de armband nog wel even een dag drogen zodat de lijm goed uit kan harden.

Feestelijk Armbandje

Wat vind jij?

Zou jij deze armband maken?

Of misschien een vergelijkbaar ontwerp maar dan in andere kleuren?

Over de schrijver
Reactie plaatsen