DIY: Ananas Sieraden Display

We hebben weer een super leuke nieuwe DIY tutorial voor jullie, en wel een hele speciale! Namelijk een sieraden display van een echte ananas.

WOW een echte? Jaa zeker, deze koop je gewoon bij de supermarkt en kun je  schilderen in alle kleuren wat je maar wilt. Je ziet dit veel op Pinterest en Instagram voorbij komen, maar ik dacht wat is er nou leuker om dit als sieraden display te gebruiken? Zo heb je een echte eye-catcher als je op een markt gaat staat, of een leuke foto prop om te verwerken in je foto’s van je sieraden.

Laten we snel beginnen met deze te schattige stap voor stap DIY tutorial!

Benodigdheden:

diy tutorial pink ananas display 1

  • Niet rijpe ananas – Deze kun je in de supermarkt kopen voor ongeveer 2,-
  • Gouden verfspray – action
  • Roze verf – action
  • Grote kwast – action
  • lijmpistool – action
  • (krant)papier of een placemat wat vies mag worden 🙂

diy tutorial verf pink ananas display 2

Stap 1

Kies ervoor om een niet rijpe ananas te halen, deze zijn hard en zo blijft de display langer mooi. Leg de ananas op een krant of papiertje wat vies mag worden. Doe de roze verf in een bakje en beschilder de gehele ananas behalve de bladeren. zet de ananas recht op zodat je gemakkelijk kunt verfen. Je hoeft dit niet te laten drogen om verder te gaan met de volgende stap.

diy tutorial pink ananas sieraden display 3 goud verfspray

Stap 2

Om de bladeren goud te maken gebruik je verfspray, dit zorgt ervoor dat de verf ook in de kleinere hoekjes snel en eenvoudig bedekt worden. Het sprayen kun je het beste eventjes buiten doen in de tuin zodat niet je hele huis naar verf ruikt.  Laat het geheel goed drogen totdat het niet meer afgeeft wanneer je de ananas vast pakt. ( laat voor minimaal 2 uur drogen)

diy tutorial pink ananas sieraden display 4

Stap 3

Wanneer de gouden verfspray en de roze verf helemaal droog is kun je verder gaan met het versieren van je ananas. Ik heb ervoor gekozen om pompoms te gebruiken om de bladeren mee te versieren. In totaal gebruik je 4 roze zakjes en 4 oranje zakjes. Deze ananas heeft een formaat van 38cm hoog 15cm breed. Gebruik je een grotere ananas dan heb je per kleur 5 zakjes nodig. Verwarm het lijmpistool en leg deze op een stukje papier (de lijm drupt vanzelf uit het pistool let op dat je hier voorzichtig mee omgaat) Doe een drupje op de pompom en plak deze aan het topje van het blad.

diy tutorial pink ananas sieraden display 5

Stap 4

Nu alle pompoms aan de bladeren zitten kun je verder met het beplakken van de ananas met schelpjes. Ik heb in totaal 12 stuks gebruikt rondom de ananas. Doe lekker veel lijm op het schelpjes omdat de achterkant een beetje hol is.

diy tutorial pink ananas sieraden display 6

Laat wat ruimte tussen de schelpjes, dit zodat je later genoeg ruimte voor je armbandjes hebt als je die er aan wilt hangen.

schakel ketting diy tutorial pink ananas sieraden display 7

Stap 6

Wil je de ananas nog meer opimpen? Gebruik dan het jasseron schakel ketting hiervoor. Meet de omtrek van de ananas met het jasseron en gebruik een tangetje om dit op maat te maken. Je kunt natuurlijk ook hier zilver jasseron voor gebruiken, net wat je leuk vindt 🙂

goud schakel ketting diy tutorial pink ananas display 8

Stap 7

Nu je de juiste lengte hebt maak je hier met een 6mm jumpring de ster bedels aan het jasseron vast. Maak je ringetje open met tangetje, hang de bedel er tussen en maak de jumpring vervolgens dicht tussen het jasseron. Ik heb steeds per 4 schakel een bedel gehangen. Gebruik zoveel je wilt, of andere bedels zoals een vleugel bedel is ook leuk!

Wanneer alle bedels eraan hangen maak je het jasseron aan de achterkant van de ananas vast door de schakels weer tegen elkaar te knijpen met je tangetje. Schakels over? Haal ze er simpelweg gewoon ertussen uit.

ketting diy tutorial pink ananas display 9

TADAAA

Zo ziet je ananas eruit wanneer hij klaar is!

diy tutorial pink ananas armbandjes display 10

Display vullen

Nu kun je er lekker veel zomerse armbandjes aan  hangen. Ook zou je er een ketting in kunnen hangen of andere sieraden. Erg leuk om dit als prop te gebruiken tijdens een markt of voor je zomer foto’s. 1 ding is zeker het valt lekker op! De gekleurde ananas blijft op zijn mooist als je hem uit de zon houdt voor ongeveer 2 weken, hierna gaat hij verkleuren.

diy tutorial pink ananas sieraden display 11

Een andere manier om je sieraden te presenteren op de ananas is om het jasseron er weer af te halen (of er helemaal niet op te doen) en de armbandjes aan de schelpjes te hangen. Je kunt om een schelp 1 of 2 armbandjes hangen, wissel af met verschillende zomerse kleuren die er lekker uitspringen en je display is klaar!

diy tutorial pink ananas sieraden display 12

Is het niet een beauty 😉

Ga jij ook proberen om deze originele sieraden display zelf te maken?

We zijn heel benieuwd wat jullie er van vinden dus laat vooral in de comments hieronder weten of je het een leuke DIY vindt!

Over de schrijver
Catelijne
Door

Catelijne

op 01 Jun 2016

wauw! Wat een super leuke idee weer!

Nathalie
Door

Nathalie

op 01 Jun 2016

Super leuk om te horen Catelijne dankjewel!

Marjon/ MoooiGedaan
Door

Marjon/ MoooiGedaan

op 02 Jun 2016

Wat een leuk idee!!! Ik ga het uitproberen voor mijn volgende markt in juli.

Reactie plaatsen