DIY Macramé Regenboog als Prachtige en Unieke Decoratie!
26 juli 2019 

DIY Macramé Regenboog als Prachtige en Unieke Decoratie!

Somewhere over the rainbow 😀
In deze DIY Macramé Regenboog laten we zien hoe je een super mooie, unieke regenboog maakt van touw en garen. Het principe is heel eenvoudig, maar het resultaat oh zo mooi. Extra leuk is dat je je creativiteit de vrije loop kunt laten met de kleurkeuzes en verschillende soorten garens.
Je kunt ervoor kiezen een grote of een kleine regenboog te maken, met zoveel verschillende lagen als je wil!

DIY Macramé Regenboog als Prachtige en Unieke Decoratie!

DIY Macramé Regenboog eindresultaat-1

Benodigdheden:

16 mm katoentouw (dunner kan natuurlijk ook als je een kleine regenboog maakt), bestel voor deze regenboog in ieder geval 1.5/2 m

– plakband

– ijzerdraad

– een hele scherpe schaar

– verschillende garens om het touw mee te omwikkelen

– naald en borduurgaren

DIY Macramé Regenboog – Stap voor stap beschrijving

Knip eerst 3 touwen af – steeds groter wordend.
Let wel op! Dit touw rafelt uit elkaar als je er niet een stukje plakband omheen wikkelt voordat je het knipt! Wikkel dus 2 stukjes plakband eromheen en knip tussen de twee plakbandjes in het touw door.

DIY Macramé Regenboog stap1-1

Vervolgens wikkel je het ijzerdraad er op deze manier omheen (het groene is het ijzerdraad). Zet op de uiteindes weer vast met een stukje plakband.
Je wikkelt het ijzerdraad niet helemaal tot onder aan het koord, maar laat een stukje open. Deze stukjes rafel je dalijk helemaal uit voor een speels effect. Je wikkelt hier dus ook geen garen omheen. Hoe lang je dat open stuk precies laat is helemaal aan jou!

DIY Macramé Regenboog stap2-1

Knoop garen om het touw, laat een uiteinde over dat je onder de rest van het garen wegwikkelt.

DIY Macramé Regenboog stap3-1

Vervolgens omwikkel je het hele touw en laat aan het einde weer een stukje (gelijke lengte) open. Knip het garen af en steek het door een naald.

DIY Macramé Regenboog stap4-1

Steek het garen weg onder het wikkelwerk zoals je ziet op de foto (doe dit aan de kant welke de achterkant van de regenboog wordt). Knip vervolgens het garen af en de eerste boog is klaar.

DIY Macramé Regenboog stap5-1

De volgende bogen werken hetzelfde, zijn alleen iets groter. Let wel op dat je op het begin en het einde op dezelfde hoogte begint als de vorige boog 😉
Voor een leuk effect is het het mooist als je met verschillende garens werkt, ik gebruikte een lichtroze haakkatoen, een roségoud glittergaren en een grover camelkleurig garen.

DIY Macramé Regenboog stap6-1

Uiteindelijk ziet het er dan zo uit. Zoals je ziet zijn de uiteindes van 2 van de grootste bogen iets te lang, maar dat kun je dadelijk netjes gelijk knippen 😉

DIY Macramé Regenboog stap7-1

Vervolgens maak je de bogen aan elkaar door ze aan elkaar te stikken. Je gebruikt hiervoor borduurgaren omdat er best wat kracht op het garen komt te staan. Soms moet je ook hard trekken om de naald erdoor heen te krijgen, het gebruiken van een tang helpt dit dan te vergemakkelijken. Het aan elkaar stikken doe je aan de minst nette kant van de bogen, die zie je later toch niet meer 😉

DIY Macramé Regenboog stap8-1

Hier zie je dat ik een zigzagsteek gebruikte. Dit geeft het meeste stabiliteit aan de bogen, wat wel nodig is, want ze zijn best zwaar 😉
Na elke zigzag steek je naald nog een keertje terug door dezelfde steek om het garen ook echt vast te zetten.

DIY Macramé Regenboog stap9-1

Hetzelfde doe je voor de laatste boog. Vervolgens knip je het touw wat te lang is af, haalt de tape eraf en ontrafel je het touw.

DIY Macramé Regenboog eindresultaat-1

DIY Macramé Regenboog eindresultaat2-1

Super tof toch!? De regenboog kun je als decoratie neerzetten of ophangen door er een lusje aan te maken 🙂

Toffe Ideeën met deze DIY Macramé Regenboog & Meer

regenboog mobile

Als je een kleine variant van de regenboog maakt, kun je ze gebruiken als sleutelhanger of zoals hier in een regenboog mobile! Afgewisseld met pompoms maakt het een vrolijk geheel.

macrame regenboog variaties

Door verschillende garens te gebruiken zijn er met deze DIY Macrame Regenboog oneindig veel variaties. Je kunt zelfs verschillende diktes katoentouw als basis gebruiken 🙂

regenboog - maan - zon

De regenboog is ook heel leuk om te combineren met andere items zoals je hier ziet: een regenboog, een fluwelen maan en een zonnetje van pompoms.

garen wall art

Dit is eigenlijk iets heel anders, maar heeft toch ook wel overeenkomsten en is goed te combineren met de regenboog. Een prachtige vorm van wall art met verschillende garens.

Wat je allemaal al niet met verschillende garens kunt! Binnen deze DIY Macramé Regenboog zijn, zoals je ziet talloze variaties, en zo is hij perfect af te stemmen op jouw stijl.
De regenboog is prachtig als decoratie op de kinderkamer en daarom ook een leuk kraamcadeautje! De kleine variant is zó af, dus is een mobile ook perfect zelf te maken. Op welke manier gaan jullie deze regenboog gebruiken? En in welke gekke kleurenvariaties? Wij zijn zoals altijd super benieuwd! Stuur ons dus foto’s, ideeën of opmerkingen via mail of deel ze met ons via instagram met #beadsandbasics.

Heel veel maakplezier!!

Liefs,
Matilde

Over de schrijver
Reactie plaatsen