De mooiste edelstenen: toepassingen en hun betekenis
06 augustus 2018 

De mooiste edelstenen: toepassingen en hun betekenis

Alle edelstenen zijn eigenlijk kleine natuurwondertjes. Er zijn er dan ook oneindig veel met elk een andere kleur, werking en verhaal. Prachtig natuurlijk om te weten wat die ene edelsteen die je gebruikte in je laatste sieraad voor een werking heeft en wat deze symboliseert. Op die manier geef je nog een extra betekenis aan je toch al waardevolle sieraad.

Of je nu gelooft in de werking van edelstenen of niet, het idee erachter is prachtig.

De Mooiste Edelstenen: Toepassingen en hun Betekenis

Zoals ik al zei zijn edelstenen eigenlijk allemaal kleine natuurwondertjes. Dat zeg ik vooral omdat het me ontzettend fascineert dat zo’n kleurrijk en bijzondere steen op een natuurlijk manier groeit. Er wordt dus niets aan gedaan, je kunt zelfs de mooiste geodes kopen, hierop zie je hoe een steen zoals amethist groeit. De stenen die je gebruikt in sieraden worden alleen door mensen geslepen en er worden eventueel gaatjes in gemaakt, de rest is puur natuur. Als je sommige kleuren en kleurschakeringen ziet kun je je dat bijna niet voorstellen, maar de natuur blijft altijd verbazen!

assortiment2-edelstenen-beads&basics

Hier zie je een prachtig assortiment van verschillende ongeslepen edelstenen. We vonden deze edelstenen op de blog van HelloGlow en zijn uitgekozen op hun helende werking.

Hoe kies je een Edelsteen die bij je past?

Er zijn veel manieren waarop je de juiste steen kunt uitkiezen. Je kunt bijvoorbeeld kijken naar je geboortemaand of wat je wilt bereiken met de steen. Daarnaast is het ook belangrijk dat de vorm en de kleur van de steen je aanspreekt. Op die manier kun je als het ware een band opbouwen met de steen en zal deze ook beter werken dan wanneer je willekeurig een steen kiest. Hieronder hebben we lijstje met geboortestenen en hun werking, dit is een manier waar je op kunt letten wanneer je een steen aanschaft.

Geboortestenen – Welke Edelsteen hoort bij welke Maand?

Bij elke maand hoort een andere edelsteen. Mooi om te weten wanneer je een steen kiest voor jezelf, maar ook als cadeau is deze symboliek mooi. Bijvoorbeeld wanneer een baby geboren wordt of je beste vriendin jarig is.

Geboortesteen Januari Granaat
Een rode, bruine, oranje, groene of zwarte steen, waarbij de rode variant het bekendst is. De granaat brengt kracht, energie, doorzettingsvermogen en zelfvertrouwen.  Granaat werkt het beste wanneer je deze direct op de huid draagt, een armband of een ketting is dus de beste keuze.

granaat1-edelstenen-beads&basics

Dit is een rode granaat, maar wanneer je zoekt zul je ook oranje en donkerrode stenen vinden.

Geboortesteen Februari Amethist
Een mooie schitterende paarse steen. De steen brengt evenwicht, balans en stabiliteit. De amethist werk zowel wanneer je deze draagt als wanneer je hem in huis hebt, hij werkt bijvoorbeeld ook tegen nachtmerries wanneer je hem onder je hoofdkussen stopt. Later in deze blog vind je meer informatie over de amethist.

Geboortesteen Maart Aquamarijn
Prachtige lichtblauwe steen, die varieert van heel lichtblauw tot lichtblauw-groen. Dit is een helende en beschermde steen die de drager beschermt tegen ziektes. De steen brengt inspiratie, kracht en creativiteit. In oude volksverhalen werd verteld dat de aquamarijn de schatten waren van zeemeerminnen, die ze gebruikten als talismannen voor geluk, onverschrokkenheid en bescherming.

aquamarijn-edelstenen-beads&basics

Hier zie je de verschillende kleurvariaties binnen de aquamarijn mooi. Dit is een ruwe aquamarijn, maar uiteraard kun je ze ook vinden in geslepen en gefaceteerde vorm.

Geboortesteen April Diamant
Ja, de allerbekendste steen van alle edelstenen, de diamant! Ook wel direct de duurste. Diamant is beschikbaar in allerlei verschillende kleuren, naast de bekende transparante steen worden er bijvoorbeeld ook roze diamanten gevonden, die zijn helaas wel nóg zeldzamer. De diamant staat symbool voor reinheid en symboliseert daarnaast mysterie, romantiek, kracht en magie.

Let er als je een dure diamant aanschaft wel op dat de verkoper te vertrouwen is, het zou natuurlijk ontzettend jammer zijn als je op etsy een “diamant” koopt en het een zirconia blijkt te zijn. Daarnaast is het goed om te letten op conflict-vrije stenen. Door de waarde van de diamant wordt deze namelijk regelmatig gewonnen op manieren die voor de lokale bevolking niet bepaald prettig zijn.

Geboortesteen Mei Smaragd
De groenste steen van alle edelstenen, waarvan de tint groen afhankelijk is van waar hij wordt gevonden. De smaragd brengt harmonie, zorgt voor loyaliteit in de liefde en opent het hart.

smaragd-edelstenen-beads&basics

De smaragd is het mooist in geslepen vorm. Het is een populaire steen die veel wordt gebruikt in sieraden, zijn kleur is dan ook wel heel bijzonder.

Geboortestenen Juni Parel & Maansteen
De parel is eigenlijk geen edelsteen maar wordt gevormd door een korrel zand in oesters. Een parel bestaat uit vele lagen “mother of pearl” wat ook aanwezig is in verschillende schelpen. De parel staat voor puurheid, eerlijkheid en integriteit. Er wordt geloofd dat de parel welvaart brengt, beschermt en de geest stimuleert. Vroeger werd geloofd dat parels ontstonden in regeldruppels, uit de lucht vielen en zo het hart van de oesters werden. Ze worden ook wel de tranen van de maan genoemd.
De maansteen heeft een vergelijkbare maar nog helderdere parelmoer glans als de parel. Wit als basis met prachtige blauw/paarse schakeringen. De maansteen wakkert hoop, intuitie en gevoeligheid aan.

maansteen-edelstenen-beads&basics

Maansteen wordt meestal ruw of glad geslepen verkocht, op die manier is zijn parelmoer-achtige glans het beste te zien.

Geboortesteen Juli Robijn
De rode robijn wordt ook wel koningin onder de edelstenen genoemd. Dat komt onder andere doordat vroeger mensen met een bepaalde macht robijnen droegen. Inmiddels is het een steen die liefde en nobelheid symboliseert. De robijn is niet het bijzonder bekend om zijn beschermende werking, al wordt wel geloofd dat de robijn de algehele gezondheid beschermt en een positieve werking heeft op het hart. Echter is de robijn een krachtige steen en er wordt over het algemeen afgeraden robijnen te gebruiken wanneer je een hoge bloeddruk hebt, je gejaagd voelt, overactief bent of een kort lontje hebt.

robijn-edelstenen-beads&basics

Robijnen zijn ook behoorlijk dure stenen, vooral wanneer ze facet geslepen zijn. De stenen die je hier ziet, zijn minder helder en dus ook iets minder van kwaliteit, maar daarom niet minder mooi. Deze ombre robijn armband is ook wel heel bijzonder, je ziet zo goed dat binnen de edelsteen heel veel kleurvariaties mogelijk zijn.

Geboortesteen Augustus Peridot
De lichtgroene peridot is nauw verwant aan de diamant en ontstaat in het warme gesteente van de aardkorst. De peridot is een helende steen die ondersteund in tijden van verandering, ze heft emotionele blokkades op, maakt vergevingsgezind en heelt op die manier emotionele wonden. Het is een warme, vrolijke steen die naast zijn emotionele ondersteuning ook het gehele lichaam kan ondersteunen. Ze brengt alle organen en het bio-ritme in balans.

peridot-edelstenen-beads&basics

Peridot is verkrijgbaar in ruwe, geslepen en chip vorm. Aan deze mooie verfijnde ketting hangt een heel klein facet geslepen peridot.

Geboortesteen September Saffier
Persoonlijk associeer ik de saffier meer met koningen en koninginnen als de robijn, misschien omdat je vaak hoort dat koninklijke sieraden vaak saffieren bevatten. De prachtige blauwe saffier is de steen van de wijsheid. De steen zorgt namelijk voor een heldere geest en een verhoogd intiutief handelen. Ze is een kalmerende steen.

Geboortestenen Oktober Opaal & Toermalijn
De opaal is een wel een hele bijzondere steen, ze bevat namelijk ontzettend veel kleuren en kan een holografisch effect hebben. De naam opaal stamt dan ook af van het Griekse woord “Opalios” wat wordt vertaald als “kleurverandering”. De opaal moedigt vrijheid en zelfstandigheid aan en verbeterd het geheugen en het zelfvertrouwen.
Toermalijn kent meerdere kleuren, er bestaat meerkleurige, watermeloen en zwarte toermalijn. De toermalijn werkt aardend, beschermend en reinigend. Ze bouwt als het ware een beschermend schild en voert op die manier negatieve energie af.

opaal-edelstenen-beads&basics

Omdat de ene opaal zeker de andere niet is zou ik zeggen vooral de opaal uit te zoeken die jou het meest aanspreekt. De ene opaal is vooral wit, parelachtig en de ander bevat blauw, groen of roze.

toermalijn-edelstenen-beads&basics

Het kan bijna niet missen, dit is een watermeloen toermalijn. Groen van buiten en roze van binnen is dit een unieke steen. Ze zijn naast de ruwe variant ook glad geslepen verkrijgbaar.

Geboortestenen November Gele Topaas & Citrien
Gele topaas wordt ook wel zonnesteen genoemd. Ze heeft de kracht wensen en dromen te vervullen. Ze is een helende steen die werkt met magnetische velden en op die manier spanning, pijn en ziekte absorbeert.
Ook citrien draagt de kracht van de zon en is dan ook steen waar je vrolijk van wordt. Ze trekt geluk en voorspoed aan. Wanneer je in het leven bepaalde doelen wilt bereiken is de citrien de meest krachtige steen die daaraan bijdraagt.

citrien-edelstenen-beads&basics

Citrien varieert van kleur van amber tot heldergeel. Of zoals hier tussen amber en wit/transparant. Let op bij het aanschaffen van citrien, er worden namelijk ook geodes verkocht zoals de amethist geodes, echter groeit citrien helemaal niet zo! Dat zijn altijd andere synthetisch gekleurde stenen.

Geboortestenen December Blauwe Topaas & Turquoise
De blauwe topaas is een zeldzame steen, topaas komt namelijk vaker voor in geeltinten zoals je ziet bij de geboortesteen van November. De steen wordt geassocieerd met moed en helpt je obstakels te overwinnen. Het is dan ook een veelgebruikte steen bij schrijvers, kunstenaars en intellectuelen; ze helpt namelijk helderder te denken.
Turquoise is ook een bekende steen, ze is reinigend en wordt ook wel de waarheidssteen genoemd. Ze helpt namelijk beter te communiceren. Later in deze blog vindt je uitgebreidere informatie over de turquoise.

blauwetopaas-edelstenen-beads&basics

De hemelsblauwe blauwe topaas komt het best tot zijn recht in facet geslepen vorm. Ze is een verfijnde steen en werkt dan ook mooi aan een eenvoudige ketting.

Wanneer je een edelsteen kiest is matchen met je geboortemaand een logische keuze. Maar kijk ook vooral wat je aanspreekt of wat je wilt bereiken met de steen. Ik ben bijvoorbeeld geboren in de maand Juli, maar eigenlijk spreekt de opaal qua kleur me veel meer aan en qua werking en persoonlijkheid de citirien.  Ik denk ook dat wanneer je een steen met je hart kiest deze altijd beter voor je zal werken, maar dit lijstje met geboortestenen kan je natuurlijk wel helpen in je zoektocht 😉

Collectie Edelstenen Beads & Basics >>

Ook bij Beads & Basics hebben we een collectie edelstenen. Hieronder vindt je uitgebreidere informatie over die stenen.

Amethist

Naast de diamant is de amethist misschien wel de bekendste edelsteen. Iedereen is wel bekend met zijn paarse kleur en mooie schittering. In het bijzonder is de manier waarop hij groeit mooi om te zien.

amethist-edelstenen-beads&basics

Amethist kun je naast de geslepen variant ook kopen als een stuk wat nog op de moedersteen zit, dat wordt een geode genoemd. Geodes zijn er in allerlei formaten. Je kunt je wel voorstellen dat dat een behoorlijk dure aangelegenheid is, maar je hebt dan wel een prachtig uniek stuk in huis!

De amethist is één van de meest spirtuele stenen. Er wordt door veel mensen geloofd dat de amethist de spirualiteit en intuitie stimuleert. Daarnaast zou de steen balans, stabiliteit en evenwicht geven. Het is dus een prachtige steen om cadeau te doen wanneer mensen meer rust nodig hebben in hun leven. De paarse kleur van de amethist draagt bij aan dit idee van rust en evenwicht.

Manieren om amethist toe te passen

amethist-geboortesteen-beads&basics

Amethist is zoals eerder gezegd de geboortesteen van de maand Februari. Deze prachtige minimalistische ketting met amethist is op die manier dan ook een super mooi cadeau. Deze winkel verkoopt overigens alle geboortestenen aan zo’n fijn kettinkje, leuk!!

amethist-hanger-beads&basics

In deze mooie kettingen is gebruik gemaakt van een ongeslepen amethist, dat geeft een mooi ruw randje. Je kunt ze zo kopen of zelf maken door een ruwe amethist aan te schaffen en hier een hanger van de maken met ijzerdraad.

amethist-ruw-beads&basics

Deze amethist in druzy kristal formatie is doorgezaagd en aan de randen verguld. Je vindt eenvoud en toch een heleboel detail in deze ketting. Daarnaast is het prachtig dat je kunt zien hoe de steen is gegroeid.

platte-edelsteen-kralen-amethist-15mm-5-stuks

De amethist  die wij in de shop hebben is rond glad geslepen, daardoor zijn ze gemakkelijk te gebruiken in allerlei soorten sieraden. Bijvoorbeeld een aantal verwerkt in een armband of ketting, maar als enkele steen zijn ze ook prachtig.

Rozenquartz

Rozenquartz is een prachtige lichtroze steen die symbool staat voor de liefde. Ze leert je de essentie van ware liefde en opent het hart, zowel voor anderen als voor jezelf. Ben je niet snel tevreden met jezelf en spreek je je vaak negatief uit over je kunnen? Dan is de rozenquartz de krachtigste steen om dit te verhelpen en jezelf lief te hebben.

rozenquartz-edelstenen-beads&basics

Rozenquartz is beschikbaar in veel verschillende vormen. Facet geslepen, ruw geslepen, glas geslepen en in vorm geslepen zoals in hart- of zelfs buddha vorm.

De rozenquartz is dus de steen van de liefde, ze trekt liefde aan. Maar hoe kun je deze steen dan het beste gebruiken? De rozenquartz zal het beste liefde aantrekken wanneer je haar op de juiste plaats in huis plaatst, namelijk in de slaapkamer of rechtsachterin de ruimte waar je je huis betreed. Naast nieuwe/meer liefde aantrekken zal de rozenquartz ook bestaande relaties herstellen en beschermen, omdat ze de negatieve energie vervangt voor positieve en liefdevolle energie.

Manieren om rozenquartz toe te passen

rozenquartz-hart-beads&basics

Omdat de rozenquartz staat voor liefde is het mooi een rozenquartz te kopen in de vorm van het hart. Ze zijn zowel te vinden als sieraad, maar ook als losse steen zodat je ze ook in huis kunt opstellen.

rozenquartz-hanger-beads&basics

Ook als ruwe steen is de rozenquartz prachtig. Zoals hier verwerkt tot hanger.

rozenquartz-ring-beads&basics

Rozenquartz vind je minder snel in facet geslepen vorm, waarom dat zo is dat weet ik niet want het werkt net zo mooi!

edelsteen-kralen-rozenquartz-14mm-5-stuks

Ook Beads&Basics verkoopt rozenquartz kralen. Zo zijn ze makkelijk te verwerken als ketting, oorbellen of als hanger om op te hangen in huis of om mee te nemen.

Agaat

Agaat is een steen die voorkomt in allerlei kleuren, groen, rood, roze, paars etc. etc. Agaat is in het bijzonder goed te herkennen aan haar verschillende kleurlagen. Aan iedere specifieke soort agaat valt een net andere betekenis en werking toe te kennen, maar agaat in het algemeen is een beschermende steen. Het is ook één van de oudst bekende beschermende stenen en werd vroeger gebruikt om krijgers in oorlogen kracht, moed en bescherming te geven.

agaat-edelstenen-beads&basics

Dit is één voorbeeld van agaat, maar zoals gezegd is ze een steen met veel verschillende verschijningen.

Maar ook nu kan de agaat nog altijd worden toegepast om moed, bescherming en kracht te geven. Iedereen kent wel een moment waar dat van toepassing is. Daarnaast brengt de agaat harmonie en rust en is ze in staat negatieve energie af te weren. Omdat de agaat langzaam werkt, kun je haar gerust voor een langere periode dragen. Sommige stenen, zoals de robijn bijvoorbeeld zijn zo krachtig dat het lang dragen van de steen averechts effect kan hebben, bij de agaat is dat dus niet zo.

Manieren om agaat toe te passen

agaat-camee-beads&basics

De agaat is een veelzijdige steen, daarom is het des te leuker hier te laten zien wat haar mogelijkheden zijn. Dit is een lasergesneden, blauwe agaat camee. Prachtig en verfijnd, en heel iets anders als de toepassingen van andere edelstenen.

agaat-armband-beads&basics

Agaat is veel verkrijgbaar als plak of slice. Een doorsnede dus van de steen. Deze kun je op veel verschillende manieren gebruiken, zoals hier aan een armband, maar ook als ketting of bijvoorbeeld in huis. Omdat er zoveel verschillende kleuren agaat zijn, is er altijd wel iets wat bij je past.

agaat-healing-beads&basics

Deze vorm kun je van meerdere soorten edelstenen vinden, dit is namelijk een healing steen. De vorm waarop in dit geval de agaat geslepen is zorgt ervoor dat ze extra krachtig werkt. Je kunt deze vorm ook vinden van bijvoorbeeld rozenquartz.

edelsteen-kralen-agaat-23x17mm-3-stuks

Wij hebben twee verschillende soorten agaat kralen in de shop. De agaat zoals je hierboven ziet, plat rond geslepen en bruin/groen van kleur. En een vierkant plat geslepen lichtgroene agaat.

Rhodoniet

Rhodoniet is een steen die roze van kleur is met groenige/zwarte lijnen en vlekken. Ze is misschien niet de bekendste edelsteen, maar daarom niet minder mooi. Het is een krachtige steen op het gebied van de liefde en staat bekend om haar werking op het gebied van relatieproblemen.

rhodoniet-edelstenen-beads&basics

Dit is rhodoniet in zijn natuurlijk vorm, ongeslepen en onbewerkt. Je kunt hier goed zien dat iedere edelsteen op een andere manier groeit.

Rhodoniet heelt dus het hart, dat heeft dus zijn positieve uitwerking als we het hebben over relatieproblemen maar ook bij het helen van een gebroken hart. Ze balanceert de emoties en kalmeert de ziel. Deze steen is er een die het beste in je naar boven brengt en je meer zelfvertrouwen zal geven.

Manieren om rhodoniet toe te passen

rhodoniet-hart-beads&basics

Omdat rhodoniet zo’n krachtige werking heeft op het gebied van de liefde is het natuurlijk mooi om deze te kopen in hart vorm. Zo communiceert de vorm van je sieraad direct de werking en symboliek van de steen.

rhodoniet-armband-beads&basics

Rhodoniet is prachtig te combineren met andere stenen in roze tinten. Deze rhodoniet armband is gecombineerd met rosé goud en roze pyriet, maar ook rozenquartz zou een mooie combinatie zijn. Des te meer omdat rozenquartz ook een liefdessteen is.

rhodoniet-chips-beads&basics

Dit zijn rhodoniet chips, een ruwere vorm van de rhodoniet. Deze zijn makkelijk te verwerken in allerlei soorten sieraden en dus ook makkelijk te combineren met een steen zoals de rozenquartz.

edelsteen-kralen-rhodoniet-20x30mm

Onze rhodoniet kralen zijn plat en rond geslepen, je ziet daardoor de verschillende kleurschakeringen goed.

Howliet

Howliet is een steen die eigenlijk wel een beetje lijkt op marmer. Ze is wit en zwart geaderd, net zoals marmer dus eigenlijk. Het is een rustgevende steen die harmonie, rust en vrede creeërt.

howliet-edelstenen-beads&basics

Het lijkt bijna echt marmer te zijn, deze healing howliet. Zijn uiterlijk maakt dat de steen goed te combineren is met andere stenen!

Naast dat de howliet rust en harmonie creeërt wordt ze ook gebruikt bij het verhelpen van slapeloosheid, logisch ook natuurlijk 😉 Kamp je met slaapproblemen? Leg dan howliet onder je kussen voor een rustige slaap. Omdat de howliet zoveel rust creeërt heeft ze ook een positieve uitwerking op het geheugen en bereid ze je voor op het ontvangen van nieuwe kennis.

Manieren om howliet toe te passen

howliet-ketting-beads&basics

Niet alle sieraden waar edelstenen in zijn gebruikt zijn altijd even trendy. Door de marmerlook van de howliet, zijn de sieraden die hiermee gemaakt kunnen worden wel hip! Zoals deze minimalistische ketting met howliet.

howliet-oorbellen-beads&basics

Deze howliet oorbellen zullen ook vast en zeker prachtig staan. Door hun eenvoud staan ze bij iedere outfit en brengen je ondertussen ook nog eens rust, harmonie en vrede.

edelsteen-kralen-howliet-12mm-5-stuks

Wanneer je howliet aan een ketting of armband wilt rijgen zijn deze marmerlook howliet kralen een perfecte uitkomst!

Turquoise

Turquiose is een hele bekende steen die al lang wordt toegepast in sieraden. Zijn kleur, turquoise, is enorm herkenbaar. Zoals eerder gezegd is de turquoise de waarheidssteen, ze heeft een goede uitwerking op de keelchakra, wat resulteert in het goed kunnen uiten van alles wat je zeggen wil. Dat is natuurlijk een enorm voordeel, want iedereen kent wel een situtie waarin je niet goed wordt begrepen. Precies dat is dus waar de turquoise voor helpt!

turquoise-edelstenen-beads&basics

Zoals bij alle edelstenen is de ene turquoise de andere niet. De ene steen zal meer groen zijn en de andere meer blauw, de ene meer geaderd en de andere effen. Tegen welke variant je aan loopt, iedereen zal hem meteen herkennen als turquoise!

De turquoise is ook een van de oudste beschermende stenen. Ze brengt kracht en er wordt ook geloofd dat ze een connectie tot stand brengt met het hiernamaals. Let erop dat de kleur van de turquoise vekleurt door zonlicht en dat ze haar kracht verliest wanneer ze wordt gewassen met water!

Manieren om turquoise toe te passen

turquoise-ring-beads&basics

Turquoise combineert prachtig met goud. De kleuren halen elkaar op, dus wil je een knallende ring? Kies dan voor turquoise en goud. De turquoise in het algemeen past perfect bij een boho-look.

turquoise-ketting-beads&basics

Omdat de turquoise zo’n uitgesproken kleur heeft, leent ze zich ook heel goed in eenvoudige sieraden. Zoals deze ruwe turquoise ketting met maar 1 steen.

turquoise-oorbellen-beads&basics

Maar ook als je van wat romantischere sieraden houdt ben je bij turquoise aan het juiste adres. Zoals deze rozen oorbelen met turquoise.

40-stuks-halfedelsteen-chip-kralen-turkoois-4-8mm

Turquoise vind je ook vaak in chips, zoals deze die wij verkopen. De uitstraling van turquoise past heel goed bij de uitstraling van dit soort ruwe chips. Ook hebben we prachtige rond geslepen synthetishe turquoise kralen.

Tijgeroog

Tijgeroog is een prachtig glanzende bruin-okergele steen en dankt zijn naam aan het geduld en doorzettingsvermogen van de tijger. Dat is namelijk precies wat deze steen je brengt. Mensen die tijgeroog dragen ervaren focus en doorzettingskracht en het geduld om af te wachten tot het juiste moment.

tijgeroog-edelstenen-beads&basics

Hier zie je de mooie glazende bruin-gele tijgeroog, met strepen die ook wel aan een tijger doen denken. We vonden deze mooie foto op een andere blog over edelstenen.

Daarnaast geeft tijgeroog helderheid wanneer er beslissingen genomen moeten worden. Ook wordt er geloofd dat de steen geluk brengt. Dit allemaal op het gebied van psyche, deze steen is namelijk niet helend voor het lichaam zoals bijvoorbeeld aqauamarijn wel doet.

Manieren om tijgeroog toe te passen

tijgeroog-ring-beads&basics

In zo’n eenvoudige ring komt tijgeroog door zijn glans en bijzondere strepen en kleuren goed tot zijn recht.

tijgeroog-ketting-beads&basics

Deze ketting is ook heel eenvoudig gehouden, dan komt de tijgeroog wel erg goed uit. Deze is echter facet geslepen in plaats van het meer gangbare gladde tijgeroog, wat erg goed werkt door de glans van de steen.

tijgeroog-ketting-chakramala-beads&basics

Dit is niet zomaar een ketting, het is een chakra mala, een ketting die wordt gebruikt om je spiritualiteit te vergroten en je te helpen in meditatie. Hier is tijgeroog gecombineerd met citrien, versteend hout en gele jade. Iedere chakra mala focust zich op een chakra, in dit geval is dat de zonnevlechtchakra, die zich bevindt boven de navel.

edelsteen-kralen-tijgeroog-25x18mm

Wij verkopen platte, ovale, glad geslepen tijgeroog. Deze op de foto bevindt zich meer in de bruintinten, maar edelstenen zijn een natuurproduct, dus elke steen is anders 😉

Bergkristal

De heldere bergkristal is de meest krachtige helende steen ter wereld en staat vooral bekend om haar versterkende werking op het gebied van energie.

bergkristal-edelstenen-beads&basics

Bergkristal is een heldere helende steen die groeit in een soort van punten, ook wel een cluster genoemd. De kristal die je hier ziet is dan een vrij ruwe variant.

Naast het vergroten van je eigen energie zal bergkristal ook de werking van andere kristallen versterken. Let daar echter wel mee op bij stenen die al erg krachtig zijn, combineer haar liever met stenen zoals agaat, die langzamer werken. Ook heeft bergkristal een reinigende werking, waardoor ze energieën ook zal reguleren en waar nodig zal loslaten.

Manieren om bergkristal toe te passen

bergkristal-hanger-beads&basics

Bij dit glad geslepen bergkristal hangertje zie je goed hoe ongelofelijk doorzichtig bergkristal kan zijn. Tegelijkertijd zie je een soort wittige wolkjes in de steen.

bergkristal-heling-beads&basics

Wanneer je de helende werking van edelstenen optimaal wilt benutten kun je ze in speciale cirkelvormige schikking bij elkaar leggen zoals je hier ziet op de foto. In dit geval zijn bergkristal punten gecombineerd met rozenquartz. Als je op pinterest zoekt met de term “crystal grid” vind je verschillende formaties met verschillende werkingen, maar misschien schrijven wij hier later ook nog wel een blog over 😉

bergkristal-armband-beads&basics

Bij deze mala armband (gebruikt bij meditatie en yoga) is bergkristal gecombineerd met zoetwaterparel en maansteen. Deze armband staat symbool voor puurheid.

edelsteen-kralen-bergkristal-zwart-wit-20mm-5-stuk

In onze shop hebben we deze bijzondere zwart-witte bergkristal. Plat, rond en licht onregelmatig geslepen.

Amazoniet

Amazoniet is een groen-blauwe steen die sterk beschermt tegen negatieve energie. Het is een kalmerende en balancerende steen, wat inhoud dat ze bijvoorbeeld stemmingswisselingen en verdriet verminderd.

amazoniet-edelstenen-beads&basics

Deze amazoniet lijkt hier wel een beetje op turquoise, maar is veel egaler van kleur.

Amazoniet staat ook bekend om haar sterke beschermende werking. Dat uit zich vooral op het gebied van bescherming tegen elektromagnetische straling, negatieve energie en vervuilende stoffen.

Manieren om amazoniet toe te passen

amazoniet-ketting-beads&basics

Op deze foto zie je de lichtblauw-groene kleur van de amazoniet iets beter. Hier is de steen verguld en vrij ruw gelaten.

amazoniet-kettingmacrame-beads&basics

Deze amazoniet is glad geslepen en gecombineerd aan een ketting waarin macramé is toegepast, hierdoor ontstaat een ketting met een etnische uitstraling.

amazoniet-malaketting-beads&basics

Deze mala ketting is prachtig met zijn pastel kleuren. Amazoniet is hier gecombineerd met maansteen en andere mala kralen om te gebruiken tijdens yoga en meditatie. Naast deze spirituele insteek kan een mala ketting ook gedragen worden om je te helpen herinneren aan je doelen in het leven of simpelweg omdat je de stenen mooi vindt.

amazoniet-halfedelsteen-chips-kralen-turkoois-4x10

Wij verkopen amazoniet in strengen met daaraan chips. Prachtig om heel subtiel te verwerken in een sieraad in combinatie met andere kralen of edelstenen.

Obsidiaan

Obsidiaan is een van de weinige zwarte edelstenen en wordt daarom ook vaak toegepast voor mannensieraden. Vrouwen kunnen ze uiteraard ook prima dragen 😉 Obsidiaan is een aardende steen, het houdt je dus met beide voeten aan grond en laat je voelen waar je thuis hoort.

obsidiaan-edelstenen-beads&basics

Op deze foto zie je meerdere zwarte soorten edelstenen waardonder obsidiaan, rookkwarts en zwarte onyx. Edelstenen worden vaak gekocht om hun kleur en een zwarte steen is dan ook wel best een bijzondere keuze. Maar zeg nu zelf, ze zijn allemaal even mooi!

Naast de aardende zwarte obsidiaan bestaan er meedere soorten obsidiaan, bijvoorbeeld sneeuwvlok obsidiaan met witte bloemachtige vormen erop en regenboog obsidiaan. Iedere soort obsidiaan heeft een andere werking, let daar dus op wanneer je een obsidiaan aanschaft vanwege zijn werking. Het beste is om te achterhalen welke soort jij wilt aanschaffen en vervolgens de werking op te zoeken op internet.

Manieren om obsidiaan toe te passen

obsidiaan-oorbellen-beads&basics

Bij deze oorbellen is de sneeuwvlok obsidiaan gebruikt. Glad en rond geslepen. Hier is het vlekkenpatroon vrij neutraal en lijken het meer strepen, maar andere hebben echt een uitbarsting van wit, een beetje zoals in een sneeuwstorm 😉

obsidiaan-mala-beads&basics

In deze ketting is obsidiaan gecombineerd met amazoniet, bergkristal en maansteen, wat een hele bijzondere kleurencombinatie oplevert. Prachtig ook met die grote kwast!

obsidiaan-ketting-beads&basics

Aan deze minimalistische kettingen hangen verschillende vormen van sneeuwvlok obsidiaan. Je ziet hier beter de bloem-vormige uitbarstingen waar ik het net over had. De meeste sieraden waar obsidiaan in is gebruikt zijn behoorlijk mannelijk en grof, dus ga vooraal zelf aan de slag 😉

edelsteen-kralen-snow-flake-obsidiaan-14x18mm-3-st

Ook wij verkopen sneeuwvlok obsidiaan, een steen die puurheid symboliseert. Ze werkt net als zwarte obsidiaan aardend en balanceert lichaam en geest. Ook leuk om te weten: obsidiaan is eigenlijk geen steen, maar vulkanisch glas.

Dat is een hele hoop informatie 😉 Eigenlijk kunnen we nog best even doorgaan want er zijn nog veel meer edelstenen, dus wie weet komt er later nog een deel 2. Ik ben wel heel benieuwd geworden naar jullie favoriete edelsteen! En waarom dan juist die steen? De keuze voor de steen zegt denk ik best veel over je persoonlijkheid dus leuk om met ons te delen via de bekende weg : via mail of via instagram met #beadsandbasics , we zijn super benieuwd!!

Heel veel plezier met al deze informatie! Wij hopen dat jullie er iets aan hebben!!

Groetjes & omdat het wel bij die mooie edelstenen mala kettingen past: Namasté

Matilde

Over de schrijver
R v Dam
Door

R v Dam

op 21 Jul 2019

De steen die me aanspreekt is de labradoriet

Reactie plaatsen