Heel Veel Handige & Leuke Bullet Journal Tips, Alles Wat je Wilde Weten!
28 september 2018 

Heel Veel Handige & Leuke Bullet Journal Tips, Alles Wat je Wilde Weten!

De bullet journal is een super handige manier om alles in je leven te organiseren op een overzichtelijke manier. Maar hoe begin je en hoe maak je het makkelijkst zo’n mooie plannen? Met deze Leuke & Handige Bullet Journal Tips helpen wij op weg! Hoe kom je aan die mooie lay-outs? Waar haal je de mooiste washi tape? Wat kun je allemaal in je bullet journal kwijt? In deze blog vind je het allemaal!

Heel Veel Handige & Leuke Bullet Journal Tips

Bullet Journal Tips 13

Bullet Journal Tips no. 1 – het kiezen van een notebook

Allereerst begin je uiteraard met het aanschaffen van een mooi boekje om je journal in bij te houden. Kies wat bij je past en wat je nodig hebt! Als je van jezelf wat chaotisch bent kies dan bijvoorbeeld voor een rustige basis, als je energie kunt gebruiken om aan de slag te gaan, kies dan een vrolijk boekje.
Er zijn allerlei boekjes te krijgen, de ene met alleen maar witte bladen, de ander met een basis lay-out daarin. Hieronder een aantal linkjes naar de tofste & mooist boekjes!

Bullet Journal Tips 1

Bullet Journal Tips 1a

Dit eenvoudige boekje bevat pagina’s met kleine stipjes, handig als je spreads uit de hand wilt gaan beginnen. Bedenk ook goed welk formaat boekje je handig vindt! Dit boekje is een a5 maat, als je ‘m open slaat is deze dus a4.

Bullet Journal Tips 2
Bullet Journal Tips 2a

Bullet Journal Tips 2b

Deze journal is beschikbaar met verschillende prachtige illustraties en bevat pagina’s met stippen en lijnen, ideaal volgens mij! Wat ook heel leuk is dat aan de binnenkant van deze journal ook een aantal illustraties te vinden zijn. Je kunt ‘m bij deze shop kopen in de stijl die bij jou past. 

Bullet Journal Tips 3

Dit is heel handig als je voor het eerst begint met een bullet journal: een bullet journal starter kit. Deze kit bevat een a5 notebook, decoratiemateriaal, scrapbookpapier, een goede pen, washi tape en bullet journal tips! Ideaal!!

Bullet Journal Tips no. 2 – handige stencils

Het is natuurlijk heel leuk als je zelf je hele bullet journal kunt tekenen en hand-letteren, maar dat is niet voor iedere weggelegd en dat is helemaal niet erg! Er zijn namelijk allerlei stencils te koop om je maand-lay-out te maken en handlettering, leuke elementen of mood trackers toe te voegen.

Bullet Journal Tips 4

Je kunt mooie letters uit de losse pols schrijven, maar zo’n letterstencil is ook wel heel erg handig!

Bullet Journal Tips 5

Dit is een stencil voor een dag. Je krijgt een kunststof stencil die deze layout bevat, je hoeft er alleen de woorden nog in te schrijven zoals je ziet op deze foto.

Bullet Journal Tips 6

De bullet journal is ook een plek waar je lekker kunt doodlen, je stemming kunt bijhouden of de boeken die je nog wil lezen. Ook daar zijn stencils voor! Met deze stencil breng je mooie versieringen aan in de vorm van cactussen, maar de shop heeft ook stencils voor bijvoorbeeld moodtrackers 😉

Bullet Journal Tips no. 3 – de juiste pen

Om zulke illustraties te maken en om in je bullet journal te schrijven heb je natuurlijk pennen nodig. Als basis ga je altijd uit van zwarte lijnen die je eventueel inkleurt.
De tekeningen en lijnen maak je altijd met fineliners in verschillende diktes, micron genoemd. Kies wel een goede kwaliteit fineliner, goedkopere versies lopen uit, zijn snel leeg of hebben een slechte kwaliteit punt.

Bullet Journal Tips 7

Als basis kies je altijd voor dit soort fineliners die ook geschikt zijn voor handlettering. De pennen van dit merk, Micra, staan bekend om hun goede kwaliteit punt en niet uitlopende inkt.

Bullet Journal Tips 8

Naast fineliners behoren markeerstiften ook in je basispakket. Deze markeerstiften zijn extra leuk omdat iedere stift 2 kleuren bevat!

Bullet Journal Tips 9

Om die fijne pen niet kwijt te raken en in de buurt van je bullet journal te houden is het handig een clip te gebruiken zoals deze. Deze clip houdt je pen vast en je clipt ‘m vervolgens aan je notebook zodat de pen altijd in buurt is 😉

Bullet Journal Tips no. 4 – een leuk thema

Als je het basispakket bij elkaar hebt kun je een thema kiezen voor je journal. Rondom dit thema kun je vervolgens accesoires aanschaffen zoals sjablonen, stempels, stickers, tape en printables. Kies bijvoorbeeld zoals je hierboven een stencil zag voor cactussen voor een thema rondom vetplantjes en cactussen, of voor een tropisch thema dat je kunt combineren met de clip zoals je hierboven ziet. Hieronder vindt je de allermooiste ideeën!

Bullet Journal Tips 10

Een thema kies je natuurlijk zo dat deze bij je persoonlijkheid past. Hierboven zie je een voorbeeld van een bloementhema. Dit geeft een romantische uitstraling, waar ook in het kleurgebruik rekening mee is gehouden, hier dus pastel roze.

Bullet Journal Tips 11

Je kunt thema’s door je hele bullet journal verwerken, maar het is ook leuk met seizoenen te werken. Maak de maanden december, januari, februari winters met blauw en wit tinten. Kies voor april, mei en juni plantmotieven met veel groen en kleur. Voor de zomermaanden juli, augustus, september ijs, schelpen, zomerfruit en kleur. En tijdens de herfst blaadjes, kastanjes etc. etc. 

Bullet Journal Tips 12

Je kunt er ook voor kiezen de lay-out wat rustiger te houden. Dat kun je makkelijk bereiken door niet té grote tekeningen te maken, maar juist kleintjes. Een sterrenthema zoals deze leent zich daar goed voor.

Bullet Journal Tips 13

Een botanisch thema werkt ook goed voor een wat rustigere bullet journal. Zeker omdat je alleen maar groen tinten gebruikt en op een spread 1 blad ter decoratie vaak al genoeg is.

Er zijn heel veel leuke bullet journal thema’s en ideeën hoe je ze in je hele journal kunt toepassen. Zoek voor meer ideeën zelf lekker op pinterest met: ‘Bullet Journal Themes‘, als je als een idee hebt wat je ongeveer wilt vul dan in: ‘Bullet Journal Themes Botanical‘ of ‘Bullet Journal ThemesTropical‘ of ‘Bullet Journal Themes Sealife‘.

 

Bullet Journal Tips no. 5 – printables

Internet is tegenwoordig natuurlijk je beste vriend dus waarom zou je daar bij bullet journalling geen gebruik van maken? Spreads voor in je journal kun je namelijk ook gewoon kant en klaar uitprinten (printables dus)! Die printables zijn in allerlei thema’s te koop of gratis te downloaden, handig toch!? Hieronder vind je een greep uit een aantal leuke printables!

Bullet Journal Tips 14

Als je een printable zoals deze aanschaft, hoef je eigenlijk alleen nog maar zelf andere lijstjes, een maandoverzicht en maandpagina’s toe te voegen. De weekplanners zoals deze, print je namelijk voor alle 52 weken in 1 keer 😉

Bullet Journal Tips 15

Deze printable bevat voor de maand maart een cover pagina, gewoonte tracker, moodtracker en een sheet om makkelijk geld mee te besparen. Allemaal rondom dit plantenthema 😉

Bullet Journal Tips 16

Dit is een pakketje printables die álles bevat voor je hele journal, maandplanners, weekplanners, trakcers noem maar op. Super handig toch?!

 

Bullet Journal Tips no. 6 – vrolijke, mooie, schattige accesoires

Als je dat tekenen of die printables helemaal niks vind kun je de lay-out van je journal heel eenvoudig houden en deze bewerken met allerlei accesoires. Er zijn ontzettend veel accesoires waarmee je je bullet journal kunt versieren, dus daar kun je helemaal mee los gaan! Hieronder van een aantal accesoires een lijstje met de leukste, schattigste en mooiste varianten.

Stickers

Bullet Journal Tips 17

Ook handig naast de printables, gewoon een gewoonte-tracker sticker! Ideaal!

Bullet Journal Tips 18

Deze holografische stickers zijn super leuk voor in je bullet journal, maar zijn natuurlijk eigenlijk overal voor te gebruiken 😉

Bullet Journal Tips 19

Als je graag reist is het leuk een wereldkaart toe te voegen aan je bullet journal. Daarop kun je bijhouden in welke landen je geweest bent door ze in te kleuren! Dit is wereldkaart sticker die je makkelijk in je journal kunt plakken.

Stempels

Bullet Journal Tips 20

Dit is een hele leuke cactus stempel set. Ideaal om zo een cactusthema aan je bullet journal te geven.

Bullet Journal Tips 21

Deze stempel is prachtig en eenvoudig. Ook zo’n eenvoud kan juist heel goed werken in een bullet journal, het houdt het namelijk lekker overzichtelijk.

Bullet Journal Tips 22

Deze kalender stempel is heel handig om te hebben wanneer je een bullet journal begint. De maand kun je in de balk erboven schrijven 😉

Washi tape

Bullet Journal Tips 23

Een bullet journal is natuurlijk ook een soort agenda, dagaanduiding mag daarom niet onbreken. Deze washi tape met alle dagen van de week is dus heel handig voor je hele bullet journal!

Bullet Journal Tips 24

Washi tape kun je ook gebruiken om versiering aan je journal toe te voegen. Deze tape is holografisch en metallic blauw en zilver en er zijn verschillende patronen.

Bullet Journal Tips 25

Ook een leuk idee is een aziatisch thema. Deze bijzondere washi tape is extra breed en is prachtig met al die kleuren

Sticky Notes

Bullet Journal Tips 26

Je zou het misschien niet als eerste bedenken, maar zelfs met sticky notes kun je een heleboel sfeer en thematiek aan je journal toevoegen. Leuk zoals het met deze waterverf en een beetje ruimte-achtige notes 😉

Bullet Journal Tips 27

Deze ombre sticky notes passen in iedere journal en zijn daarom perfect! Ze matchen ook leuk met de holografische stickers of holografische washi tape 😉

Bullet Journal Tips 28

Je ziet ’t niet, maar dit zijn ook sticky notes! In de vorm van kristallen om precies te zijn. Ook een tof thema trouwens!

Clips

Bullet Journal Tips 29

Om meteen de juiste pagina te kunnen vinden is het leuk gebruik te maken van clips. Deze gepimpte paperclip met bedels is daar super voor! & je kunt hiervoor gewoon je favoriete beads & basics bedels voor gebruiken!

Bullet Journal Tips 30

Ook deze clip met confetti is super leuk! 

Bullet Journal Tips 31

Ook clips in bepaalde vormen zijn leuk wanneer je met een vast thema werkt. Zoals deze tropische flamingo clips 🙂

Bullet Journal Tips 32

Ook boekenleggers werken natuurlijk goed als bladaanwijzers. Deze bijzondere gouden ovale bladwijzers zijn wel heel erg mooi!

Zo dat waren voor nu al onze tips om toe te passen in je bullet journal! Nu kun je gemakkelijk zelf beginnen met je eerste bullet journal, of heb je weer genoeg ideeën voor je volgende journal 😉
Wat is jullie favoriete tip? Ik vind zelf al die mooie accesoires een goed idee, hierdoor hoef je namelijk niet te veel aan de slag met tekenen en inkleuren, maar heb je heel snel een leuke journal bij elkaar! Als je zelf creatief bezig wilt zijn is tekenen juist wel heel leuk aan een bullet journal natuurlijk, maar ja, ieder wat wils, in deze blog vindt je in ieder geval genoeg ideeën. Wij zijn inmiddels wel benieuwd geworden naar jullie favoriete bullet journal item of spread dus stuur ons foto’s en ideeën via mail of instagram met #beadsandbasics dan krijgen wij ook weer verse inspiratie!

Happy Journalling!

Liefs,
Matilde

Over de schrijver
Reactie plaatsen