Vrolijke Ibiza Armband Maken Foto DIY
04 februari 2016 

Vrolijke Ibiza Armband Maken Foto DIY

ibiza-armband-maken

Felle kleuren en opvallende bedels met elkaar combineren in een zomers stijltje. Daarom hebben we voor jou weer een leuke stap voor stap tutorial gemaakt zodat je zelf zo’n leuke Ibiza armband kunt maken. Bij deze armband hebben we gebruik gemaakt van een magneet sluiting zodat je hem makkelijk bij jezelf om en af kunt doen. Veel succes!

Je hebt van de kralen per stuk niet heel veel stuks nodig dus het is ook een leuk ontwerp om wat restjes kralen voor te gebruiken. We hebben hier gebruik gemaakt van zilveren basis onderdelen maar ook goud combineert erg goed bij roze en mint!

Ibiza armband maken benodigdheden

Wat heb je allemaal nodig voor je ibiza armband?

1. Acrylkralen, facetkralen 6x4mm en rocailles
2. Plakband
3. Nylondraad
4. Kwastje, schelp bedel, kraal met een oog en een tussenzetsel
5. Magneetsluiting, 2x veterklem 6x8mm, nietstift, knijpkralen, jumpringen 4mm, splitring 6mm
6. Waxkoord en kantlint (Xenos)
7. Meetlint en aansteker
8. Platte tang
9. Schaar

*Oeps* vergeten te fotograferen…
Je hebt ook nog een ronde tang en sieradenlijm nodig 😉

Stap 1:

Ibiza armband maken STAP 1

Gebruik een meetlint zodat je weet hoelang de armband moet worden

Stap 2:

Ibiza armband maken stap 2

Knip een stukje nylondraad van ongeveer 30cm (pak in ieder geval twee keer de lengte van het armbandje, zo heb je genoeg ruimte om het straks af te werken)
Rijg hierop je eerste armbandje, bijvoorbeeld zoals op de foto hierboven

Stap 3:

Ibiza armband maken stap 3

Knip drie stukken waxkoord van 30cm en brand de uiteindes voorzichtig dicht met een aansteker zodat deze niet gaan rafelen. Neem één van de draden en vouw deze dubbel, steek de lus door de opening van de schelp en steek beide draden door de lus zoals op de foto. Trek de knoop nog niet helemaal strak.
Doe hetzelfde aan de andere kant van de schelp en rijg vervolgens een derde draad door de beide knoopjes, trek deze vervolgens beide strak. Nu heb je aan beide kanten van de schelp drie touwtjes. Zorg dat alle draden aan beide kanten even lang zijn.

Stap 4:

Ibiza armband maken stap 4.
Plak de draden met tape vast op tafel zoals op de foto en maak aan beide kanten een vlecht totdat deze lang genoeg is (controleer met je meetlint voor je eigen lengte) Doe een stukje tape aan de uiteindes en leg je vlechtwerkje voor nu even aan de kant.

Stap 5:

Ibiza armband maken stap 5

Nu gaan we het volgende armbandje maken met een tussenzetsel. Knip weer twee draden van ongeveer 30cm en bevestig die aan beide kanten door het oogje van de tussenzetsel zoals je hebt gedaan bij de schelp. Rijg vervolgens aan beide kanten genoeg kralen zodat je armbandje lang genoeg is. Ook dit leg je weer even opzij.

Stap 6:

Ibiza armband maken stap 6

Het laatste armbandje rijg je weer op een stukje nylondraad.

Stap 7:

Ibiza armband maken stap 7
Als laatste gaan we het armbandje van kant maken. Rijg een kraal met een oogje eraan op het kant zodat je hier straks nog wat bedels aan kunt hangen. Doe een beetje sieradenlijm op de uiteindes en plaats er een veterklem overheen, knijp deze vervolgens goed dicht met een platte tang.

Stap 8:

Ibiza armband maken stap 8

Nu gaan we nog wat bedels aan het kanten armbandje bevestigen. Rijd op de nietstift een rocaille en een facetkraal en knip de nietstift af tot ongeveer 1cm boven de kraal. Gebruik een ronde tang om van dit stukje een oogje te buigen. Gebruik een jumpring om meer bedels en / of kwastjes te bevestigen. 

Stap 9: 

Ibiza armband maken stap 9
Om de afzonderlijke armbandjes aan de magneet sluiting te bevestigen maak je eerst een splitring aan elk oogje van de sluiting. Gebruik een tangetje om de splitringen open te maken en aan de oogjes te rijgen.

Stap 10:

Ibiza armband maken stap 10
Nu gaan we de afzonderlijke armbandjes aan de sluiting bevestigen. Plak het uiteinde waar je niet mee bezig bent vast met een stukje tape zodat de kralen er niet af kunnen glijden. Rijg een knijpkraal op het nylondraad, rijg het draad vervolgens door een splitring en weer terug door de knijpkraal en de eerste kraal van het armbandje (zo werk je de knijpkraal makkelijk weg). Knijp de knijpkraal vervolgens goed dicht met een platte tang.
Doe dit ook aan het andere uiteinde en vervolgens met alle armbandjes die geregen zijn op nylondraad.

Stap 11:

Ibiza armband maken stap 11

Knip de uiteindes van het gevlochten armbandje gelijk af en brand voorzichtig dicht met een aansteker zodat het niet gaat rafelen. Rijg een jumpring van 6mm om de drie draden zoals op de foto en maak daar een knoop omheen, brand / smelt de knoop vervolgens dicht zodat deze goed blijft zitten. Maak de jumpring een stukje open met een tang en bevestig deze aan de splitring, doe hetzelfde aan de andere kant.

Stap 12:

Ibiza armband maken stap 12
Bevestig ook het kanten armbandje met een jumpring aan de splitringen en je armbandje is klaar!

Ibiza armband maken

Wat vind jij?

Ga je deze armband ook maken? Je kunt deze armband maken met zoveel verschillende kralen en bedels. Gebruik felle kleuren voor dat Ibiza effect of probeer iets als deze variant in het blauw

Over de schrijver
Reactie plaatsen