Coachella - Inspiratie Op Het Leukste Festival Van De VS
03 mei 2016 

Coachella - Inspiratie Op Het Leukste Festival Van De VS

In april kon je weer genieten van Coachella, een van de grootste festivals die jaarlijks in Amerika word gehouden. Meer dan een half miljoen mensen, heel veel celebs en super veel inspirerende outfits! Wil je volgend jaar ook gaan? Begin dan maar vast met sparen 😉

Wat is Coachella?

Coachella is het grootste festival in Amerika. Vorig jaar kwamen er 579.000 bezoekers op af, verdeeld over twee weekenden. Het festival duurt in totaal zo’n 6 dagen en vindt plaats in het tweede en derde weekend van april. Het festival is voor alle leeftijden en zelfs voor kinderen!

Coachella Festival bevind zich in Indio, California en wordt gehouden in de Colorado woestijn. Hierdoor kan het er overdag soms wel 40 graden zijn. Het decor is hier wel op aangepast want er zijn genoeg water stands aanwezig waar je de hele dag door je water kunt bijvullen. 

Op het festival zijn er veel verschillende podia aanwezig zoals het Coachella Stage, Yuma Stage, Outdoor Theatre, Gobi Tent, Mojave Tent, en de Sahara Tent. Er worden dan ook diverse muziekstijlen gedraaid. De grootste artiesten treden ook op zoals Beyonce en Kayne West maar ook geeft Coachella kleine artiesten de kans om zichzelf te laten zien en eventueel door te breken. Het programma bestaat uit zo’n 150 artiesten die komen optreden.

Hieronder vind je een plattegrond om een klein beetje een idee te krijgen hoe Coachella er ongeveer uit ziet.

Coachella map

Ook dit jaar stonden er weer grote artiesten op Coachella zoals:

Line – up Coachella 2016

 • Calvin Harris
 • Ellie Goulding
 • Ice Cube
 • Major Lazer
 • Gallant
 • Tyler the Creator
 • Sam Smith
 • Kendrick Lamar
 • Guns n’ Roses
 • Jack ü
 • Snoop dog
 • Sia
 • A$ap Rocky
 • Years & Years

Tijdens het tweede weekend van Coachella deden een aantal artiesten een tribute aan Prince zoals Usher, Gallant, jack ü, Major Lazer en Ellie Goulding die het lied ‘When doves cry‘ zongen.

De mooiste outfits op Coachella

Naast muziek staat ook mode centraal tijdens Coachella. Op Coachella gaat het echt om zien en gezien worden. Zo trekken de bezoekers de meest kleurrijke en gekke kleding combinaties aan. Alles word uit de kast gehaald van mooie flash tattoos tot regenboogkleur haar.

Maar niet alleen de opvallende kleding maakt Coachella zo bijzonder, je hebt ook nog eens grote kans dat je tegen een beroemde celeb aanloopt. Beroemdheden zoals Taylor Swift, Rihanna, de Victoria Secret angels ,Vanessa Hudgens en natuurlijk de Kardashian/Jenner groep zijn ook ieder jaar weer aanwezig op Coachella. Vaak zijn ze te vinden bij de verschillende privé feestjes op Coachella maar ook lopen ze veel rond op het terrein zelf. Wil je toch een kleine zekerheid dat je favo celeb tegen komt, dan kun je ook VIP tickets kopen. Deze tickets geven toegang tot de VIP gebieden waar je uit kunt rusten en wie weet zelfs even een drankje doen met Kylie of Kendall Jenner.

Coachella outfitsCoachella outfits

 

Wat kost Coachella?

Omdat Coachella veel artiesten laat optreden zijn de prijzen van een kaartje niet goedkoop. Zo kost een normale ticket voor 3 dagen al snel 375 euro. Hiernaast moet je ook nog je verblijf betalen en alle andere zaken die daar bij komen. Kinderen van 5 jaar of jonger zijn wel gratis 😉

In de foto hieronder vind je alle prijzen van de verschillende tickets.

coachella tickets prices

Waar kun je slapen tijdens Coachella?

Omdat Coachella 3 dagen duurt heeft het ook zijn eigen terrein met ongeveer 17,000 plekken waar je kunt overnachten. Het terrein is in verschillende stukken opgedeeld:

Car & Tent Camping

Bij de camping betaal je voor een plek waar je zelf je eigen tent kunt neerzetten, ook kun je een plek kopen waar je een auto kunt neerzetten. Op het terrein zijn er gratis douches aanwezig maar ook een oplaad station waar je je mobiel op kunt laden. Er gaan ook gratis shuttles naar verschillende supermarkten en er staat een station waar je de hele dag door je flesje water gratis kunt laten bijvullen.

Coachella car & camping


Lake Eldorado

Bij dit gebied staan er schattige indianen tentjes waar je in verblijft. Je krijgt hier ook allerlei extra services zoals exclusieve douches, privé toiletten en een eigen picknick tafel met een parasol die je beschermt tegen de hitte van de zon. Dit gebied ligt ook aan een meer en vlakbij alle winkeltjes. Het verblijf is alleen toegankelijk voor Lake Eldorado gasten.

Coachella lake eldorado


Safari Tents

Dit zijn de meest luxe verblijven op het terrein. De tenten zijn uitgerust met dure meubels, grote bedden en hebben zelfs air conditioning. Voor de tent is er ook een gedeelte schaduw en de hele dag door kan je gehaald en gebracht worden naar verschillende stages. Verder zijn er snacks aanwezig en krijg je backstage pasjes. Een perfecte tent om na een dag feesten tot rust te komen.

Coachella safari tents

Omdat er verschillende terreinen zijn verschilt dit ook in de prijs. Hieronder vind je een lijstje met alle prijzen van de verblijven:

Camping accommodations pricesCamping accommodations prices Camping accommodations prices

Wil je liever niet verblijven op het terrein van Coachella? Dan kun je ook apart een hotel of camping boeken.

Aftermovie Coachella 2016

Ieder jaar maakt Coachella een vette after movie waardoor je toch een klein beetje het gevoel krijgt dat je er bij was!

Wat denk je? Ga jij vast beginnen met sparen?

Over de schrijver
Reactie plaatsen