Top 10 Creatieve Dingen Om Te Doen Bij Een Kinderfeestje
10 augustus 2016 

Top 10 Creatieve Dingen Om Te Doen Bij Een Kinderfeestje

Binnenkort een verjaardag? Daar hoort natuurlijk een origineel feestje bij!

Maar wat moet je doen tijdens een kinderfeestje? Soms is het nog best lastig om iets leuks te verzinnen, maar met deze top tien niet meer.

Van zelf kindersieraden maken tot een mooie dromenvanger met kralen, alleen maar leuke hippe dingen om te doen tijdens een kinderfeestje.

Kijk je mee naar onze top 10? Leuk 😀

creatieve kinderfeestjes zelf armbandjes maken voor kinderen kinderkralen taart

Fotoprops maken van papier en glitters 

Hoe maak je fotoprops? Heel simpel, je kunt heel leuk een  photobooth maken door een gekleurd stuk stof aan de muur te hangen.

Je kunt voordat het feestje begint alvast een paar fotoprops in elkaar zetten, en de rest van de props  maak je zelf op het feestje,  laat bijvoorbeeld iedereen z’n favo props uitzoeken zodat ze deze zelf in elkaar kunnen zetten.

creatieve kinderfeestjes foto booth props maskers roze verjaardag

We hebben alvast een paar leuke designs uitgezocht als voorbeeld, deze foto props print je uit, knip je op formaat en plak je op stevig karton. Vervolgens plak je ze met plakband op een saté prikker. Wat ook leuk is om de maskers extra op te pimpen met glitters of glim steentjes!

Als alles klaar is kun je beginnen met de fotoshoot! Stuur ze naderhand per mail of via whatssap naar iedereen toe en je feestje is zeker geslaagd!

Klik hier om deze leuke verjaardag fotoprops te bekijken

creatieve kinderfeestjes foto booth props maskers roze parijs

Deze fotoprops zijn helemaal in het thema van Parijs. Je kunt natuurlijk elk kinderfeest thema nemen en hier een leuke twist aan geven door het feestje ook helemaal in Parijs style te doen. Of wat dacht je van barbie, frozen, hawai of een ander leuk thema waar de foto props bij passen.

Klik hier om deze leuke fotoprops te bekijken

Cupcakes en macarons versieren tijdens een kinderfeestje

Spelen met eten? Jazeker, met deze activiteit maak je kinderen helemaal blij! Iedereen is dol op cupcakes en macarons dus wat is er leuker om deze van te voren al te bakken en ze te laten versieren door iedereen op het feestje. Zo zijn ze wel even ‘zoet’ 😉

Hoe versier je cupcakes en macarons? Gebruik  bijvoorbeeld fondant, eetbare glitters en lekker fruit. Ook heb je chocolade stiften die je kunt gebruiken zodat je gezichtjes op de macarons kunt tekenen.

creatieve kinderfeestjes zelf macarons maken en versieren

Zelf een Armband maken van Kralen

Hoe maak je een kinderarmbandje voor feestjes? Met gekleurde hartjes en bloemen kralen, bedels en elastiek maak je zelf heel eenvoudig kinder armbandjes. Je kunt een kralenbord laten gebruiken, hier kunnen de kinderen hun kralen in de vakjes doen zodat het niet wegrolt. Ook handig om hier een patroon op neer te leggen.

Kinderen worden helemaal rustig bij het maken van armbandjes, heerlijk om die geconcentreerde blikken vast te leggen met een camera 😉

Voor een kinderfeestje kun je hier een kant en klare kralen box kopen.  

Hier zit alles in om heel veel vrolijke armbandjes te maken. 

creatieve kinderfeestjes zelf armbandjes maken voor kinderen kinderkralen

 Hoe maak je een armbandje van elastiek? Bekijk hieronder de video tutorial

We laten je stap voor stap zien hoe je een armbandje van elastiek maakt en deze afwerkt.

Zelf een jurk maken en een modeshow lopen 

Hoe organiseer je een modeshow voor een kinderfeestje? Je hebt natuurlijk outfits nodig, deze kun je op het feestje zelf met iedereen maken. Koop bijvoorbeeld kant en klare topjes of rokjes bij de Action, deze zijn al vanaf 1,- te koop.

Laat de kinderen de topjes en rokjes versieren met alle knutselspullen die je in huis hebt. Gebruik een lijmpistool of lijmspray om lintjes, stukjes stof, kralen en steentjes erop te plakken.

Met een schaar kun je de rokjes of topjes nog bewerken dat ze nét even een ander model krijgen. Kids kunnen helemaal los tijdens het showen van hun mooie kleding wanneer ze op de catwalk lopen. Gebruik hiervoor een stuk stof op de grond als catwalk en zet de muziek lekker hard aan.

creatieve kinderfeestjes zelf een kinder modeshow organiseren roze catwalk

Zelf een kinder haarband maken

Hoe maak je een haarband voor kinderen? We hebben hier leuke voorbeelden voor je opgezocht gemaakt van papier, bloemen en glitters. De unicorn haarband is echt helemaal fantastich en gaan de kids super leuk vinden om de te maken tijdens het feestje.

De bloemen haarband maak je door losse stukken crepepapier in elkaar te wikkelen en knippen totdat het een bloem lijkt. Deze bevestig je op de haarband met een lijmpistool.

creatieve kinderfeestjes zelf haarbanden maken unicorn roze bloemen elastiek

DIY Smeltkralen 

Hoe maak je iets van smeltkralen? Tijdens een feestje kun je als voorbereiding alvast patronen opzoeken van ijsjes, hartjes of cactussen zoals in de foto hieronder. Vervolgens laat je de kinderen dit patroon inkleuren en kunnen ze het neerleggen op een smelt kralenbord.

Het plat strijken van de kralen doe je zelf 😉

Hang er een leuke ketting van ballchain aan vast en je hebt een super leuk sieraad gemaakt!

creatieve kinderfeestjes smeltkralen diy ideeen onderzetter ketting theelicht cactus

Dromenvanger maken met kralen en veertjes 

Hoe maak je een dromenvanger? In het filmpje laat Jill je precies zien hoe je een dromenvanger maakt.  Ze gebruikt hier wol, kralen en veertjes om de dromenvanger te versieren. Stap voor stap laat ze zien hoe je dit zelf gemakkelijk kunt maken.

Voor een kinderfeestje is dit een erg leuk idee om te maken omdat iedereen hun favoriete kleur uit kan zoeken en de dromenvanger bijvoorbeeld in het roze of blauw kan maken.

Let er op dat wanneer je kralen koopt het rijggat groot genoeg is om het draad erdoorheen te halen 🙂

creatieve kinderfeestjes zelf een dromenvanger maken roze en blauw

Planten potjes beschilderen

Kinderen kunnen helemaal los gaan met het beschilderen van planten potjes. De planten potjes kun je uit de schuur halen als je nog een paar hebt liggen, of goedkoop bij de action. Leg een stuk zeil over je tafel zodat de kids lekker hun gang kunnen gaan.

*Ook een leuk idee om de potjes te beplakken met stickers of glitters.

creatieve kinderfeestjes plant pot beschilderen roze plantjes cactus diy zelf maken

Fotolijstje beplakken met kralen

Wat kun je allemaal met kralen? Van alles! En zo zijn we op dit idee gekomen, namelijk een oud fotolijstje pimpen met kralen.

Gebruik hiervoor lijmspray en een mooie kralenmix die de kinderen zelf uit kunnen zoeken. Laat het goed drogen en spuit nog een keer de lijmspray eroverheen.

*Tijdens het drogen kun je de kinderen een mooie tekening laten maken om in het lijstje te doen.

creatieve kinderfeestjes zelf een fotolijst beplakken met kralen roze diy

Zelf een ketting maken 

Tijdens een kinderfeestje kun je gezellig met z’n allen aan tafel zitten met bakken vol kralen, bedels en leuke lintjes.  Ook een leuk idee is om veertjes te maken van washi tape en hier een waxkoord ketting aan te maken, eenvoudiger kan niet.

Bij het maken van kettingen zie je dat de kinderen lekker tot rust komen en geconcentreerd bezig zijn met hun creatie, heerlijk!

creatieve kinderfeestjes zelf een kinder ketting maken - kinderketting

Hoe maak je een engeltjes ketting? Rijg de kralen op een nietstift en hang hier een ballchain kettinkje aan en klaar! Alle materialen voor de engeltjes van bloemen kun je hier bekijken.

De buddha kettingen kun je in iedereen z’n favorieten kleur laten maken, hang hier nog leuke ster bedels voor de finishing touch.  Bekijk hier alle materialen voor de buddha ketting. 

TIP! Heb je een leuk idee gevonden om te doen met je feestje? Probeer dit eerst zelf van te voren te maken. Zo weet je zeker dat je alles in huis hebt 🙂

************************************************************************

Prinsessen jurken voor een kinderfeestje

Zoek je een echte meisjes verjaardag jurk?

Dan hebben we hier nog 4 super schattige jurkjes gevonden om het kinderfeestje helemaal compleet te maken.

feestjurk verjaardag jurk kinderen meisjes roze creatieve kinderfeestjes

Deze A-lijn jurkjes hebben een mooie opvallende kleur en zijn niet te lang dus slepen niet over de grond. De oranje jurk heeft een zwart riempje voor een extra speels effect. Bekijk het jurkje hier voor meer info en foto’s.

Zoek je een roze jurk met veel tulle voor je kind? Dan is het roze jurkje echt perfect!  Klik hier om naar de jurk toe te gaan. 

feestjurk verjaardag jurk kinderen meisjes roze blauw creatieve kinderfeestjes

Het linker jurkje is meer sportief door de streepjes, maar toch echt wel een snoezig jurkje door het rokje.  Bekijk het jurkje hier.

De blauwe jurk is een echte prinsessen jurk met een mooi ‘pof ‘effect. Klik hier om deze jurk te bekijken. 

Wat vind jij?

Welk idee zou jij gebruiken voor een kinderfeestje?

Of heb je misschien zelf nog leuke tips om te doen tijdens een verjaardag?

Laat het ons weten in de comments vinden we super leuk om te lezen 😀

Over de schrijver
tisfeest
Door

tisfeest

op 13 Dec 2016

Wat een leuke ideeën, ik ga volgende maand voor mijn dochter een feestje organiseren, dus ben nog opzoek naar wat creatieve ideetjes, dit helpt alvast wat!

Feestganger
Door

Feestganger

op 27 Jun 2019

Super leuke dingen zeg! Bedankt voor de inspiratie en voor het delen hiervan, echt top! :)

FashionFan
Door

FashionFan

op 11 Feb 2020

De modeshow was een goed en leuk idee, we hadden een idee wat later toch niet kon, dus is dit een goede vervanger ;) .

Reactie plaatsen