15 Manieren Om Pompoms In Je Sieraden Te Verwerken
12 april 2016 

15 Manieren Om Pompoms In Je Sieraden Te Verwerken

Pompoms, van die schattige, kleine pluizen bolletjes. Maar wat kun je er eigenlijk mee? En hoe gebruik je pompons in je sieraden? Wij verzamelden wat leuke inspiratie voorbeelden voor je om een idee te geven 🙂

Hoe maak je bedels van pompoms?

Je kunt gemakkelijk bedels maken van pompoms door een nietstift door het midden te steken. De stift knip je tot net iets minder dan een centimeter boven het bolletje af met een kniptang en met een ronde tang buig je een oogje aan de nietstift. Gebruik jumpringen om de pompoms bedels verder in je sieraden te verwerken.

Je kunt ook met een naald en nylondraad door de pompoms rijgen en ze op deze manier (in combinatie met kralen) verwerken in je sieraden.

Pompoms koop je in verschillende kleuren in onze webshop, gebruik de felle kleuren bijvoorbeeld voor zomerse Ibiza sieraden of gebruik de zwarte en witte voor wat rustigere sieraden.

roze oranje veertjes-ketting-met-pompoms

1. Roze Veertjes Ketting Met Pompoms

Rijg de gouden rondelles op een roze suede veter met een beetje afstand ertussen. Het rijggat van deze kralen is precies goed zodat ze een beetje klem blijven zitten om de veter. Heb je moeite met de kralen op het suede te rijgen? Knip dan een schuin puntje aan het uiteinde van de veter. Bevestig met jumpringen de veertjes en bedels, voor de pompoms gebruik je nietstiften om er een bedel van te maken.

Shop hier alle onderdelen om deze ketting te maken

roze veertjes-ketting-met-pompoms

Deze ketting kun je ook prima combineren met een stoere outfit zoals hierboven.

gekleurde armbandjes met pompoms

2. Gekleurde Armbandjes Met Pompoms

Je kunt ook een combinatie maken van verschillende kleuren pompoms zoals we hier in deze armbandjes hebben gedaan. Ook hier hebben we een nietstift gebruikt om van de pompoms bedels te kunnen maken. De armbandjes zijn geregen op elastiek. Heb je dit nog nooit gedaan? Bekijk dan hier een video hoe je een armbandje van elastiek kunt maken.

Shop hier alle onderdelen om deze armbandjes te maken

statement-ketting-zilver-met-blauw

3. Statement Ketting Met Kwastjes En Pompoms

De pompoms kun je prima gebruiken in combinatie met andere bedels en kwastjes, zoals bijvoorbeeld hierboven gedaan is in een echte statement ketting. Wil je deze ketting ook maken? In onderstaande video zie je stap voor stap hoe je dit kunt doen.

Shop hier alle onderdelen voor deze ketting

Ga jij deze ketting proberen te maken?

statement ketting zwart rose goud diy

Nathalie met Rose gouden statement ketting

Werkelijk in allerlei kleur combinaties te maken, wat dacht je bijvoorbeeld van zwart en rose goud? Shop hier alle onderdelen om deze ketting te maken.

ketting met rode pompoms

4. Ketting Met Rode Pompoms

Deze ketting is gemaakt van verschillende soorten koord, afgewerkt met een magneetsluiting. De pompoms zijn hier aan de onderkant aan het koord bevestigd. Steek een naald en draad door de pompom en naai deze aan de ketting. Dit ontwerp is gemaakt door Bonnie uit Duitsland, meer vrolijke ontwerpen vind je in haar Etsy shop MyBeata

zwart witte ketting met pompoms

5. Zwart Witte Ketting Met Pompoms

Ook dit ontwerp is gemaakt door Bonnie van Etsy shop MyBeata. Met pompoms hoef je dus niet perse felle gekleurde ontwerpen te maken, ook een combinatie met zwart wit is erg leuk en meteen weer een hele andere stijl.

Armbandje Met Rand Van Pompoms

6. Armbandje Met Rand Van Pompoms

Deze leuke armband is gemaakt door Astrid van Etsy shop LoveAstrid. De basis van deze armband is wat dikker koord, hierop is een band van pompoms bevestigd met groen garen wat op een leuke manier eromheen is geknoopt. Het uiteinde is afgewerkt door wat oranje garen om het geheel te wikkelen en dat in een eindkap te lijmen. Het kwastje van suede veters aan de sluiting maakt het helemaal af. Bekijk hier een video tutorial hoe je zelf een kwastje kunt maken van suede veter.

Gekleurde Oorbellen Met Pompoms

7. Gekleurde Oorbellen Met Pompoms

Een vrolijke mix van verschillende kleuren, vormen en materialen vind je terug in deze oorbellen. Perfect om je zomerse festival look mee af te maken. Deze gekleurde oorbellen zijn gemaakt door Tracey uit Australië. Nog veel meer vrolijke sieraden vind je in haar Etsy shop MideltonStudioDesign.

Witte Zomerse Ketting Met Veertjes En Pompoms

8. Witte Zomerse Ketting Met Veertjes En Pompoms

Deze ketting is gemaakt op een basis van 6mm jasseron. Aan het jasseron zijn weer verschillende items bevestigd met jumpringen; schelpjes, bedels met een cabochon, veertjes, strengen van een kleinere maat jasseron en enkele witte pompoms. De ketting is afgewerkt met een karabijnsluiting en splitring.

Shop hier alle onderdelen om deze ketting zelf te maken

Vriendschapsarmbandje Met Pompoms

9. Vriendschapsarmbandje Met Pompoms

Iedereen kent wel de leuke gekleurde vriendschapsarmbandjes geknoopt van katoen. Je kunt deze armbandjes nog extra opleuken met (gekleurde) studs of pompoms. Deze en meer vrolijke ontwerpen vind je in de Esty shop van WhyKnotBracelets.

Sleutelhanger Met Oranje Pompoms

10. Sleutelhanger Met Oranje Pompoms

Pompoms zijn ook super leuke items om te gebruiken in tas- en sleutelhangers. Deze is gemaakt van een basisstreng van jasseron ketting met hieraan verschillende bedels en pompoms bevestigd.

Shop hier alle materialen om deze sleutelhanger te maken

Roze En Neon Ketting Met Pompoms

11. Roze En Neon Ketting Met Pompoms

Een super leuke ketting door de contrasterende kleuren en opvallende eindkappen. Dit ontwerp is gemaakt door Tracey van MiddletonDesignStudio

Armbandje Met Pompom

12. Armbandje Met Pompom

Een vrij simpel armbandje op elastiek maar toch erg leuk door het gebruik van verschillende kleuren kralen en de pompom als bedel. Dit ontwerp is van Carin en ze heeft nog veel meer armbandjes en kettingen met pompoms in haar Etsy shop Capriology.

Lange Ketting Met Jasseron En Pompoms

13. Lange Ketting Met Jasseron En Pompoms

Carin van Capriology maakte ook deze super leuke ketting met pompoms en kralen. Deze zijn geregen op een nietstift en aan elkaar bevestigd met jumpringen. Tussen de verschillende gekleurde onderdelen zitten stukjes jasseron ketting.

Bohemian Ketting Met Pompoms

14. Bohemian Ketting Met Pompoms

Zeer stijlvolle ketting met verschillende kleuren garen gewikkeld om dikker koord. De pompoms zijn met zwart en wit garen bevestigd aan het koord en het patroontje wat hiermee gemaakt is geeft het net dat beetje extra. Deze ketting is gemaakt door Astrid van LoveAtrid.

Gouden Sleutelhanger Met Muntjes En Pompoms

15. Gouden Sleutelhanger Met Muntjes En Pompoms

Deze sleutelhanger is gemaakt van verschillende stukken goud jasseron en zwart waxkoord. Hieraan zijn allerlei verschillende bedels, muntjes en pompoms bevestigd.

Shop hier alle onderdelen om deze sleutelhanger zelf te maken

Heb jij al eens pompoms gebruikt in je sieraden?

Over de schrijver
Miranda
Door

Miranda

op 14 Apr 2016

Super leuke voorbeelden! Ik had laatst inderdaad pompoms gekregen bij jullie paaspakketje, nu weet ik hoe ik ze kan gebruiken :)

Monique
Door

Monique

op 16 Apr 2016

Ben heel benieuwd wat je gaat maken :)

Ineke
Door

Ineke

op 16 Apr 2016

Mooie sieraden! Nr 7 en 11 vind ik het leukst

Reactie plaatsen