Beauty Blog: Lavendel & Kamille Bad Bruisballen Maken
19 maart 2021 

Beauty Blog: Lavendel & Kamille Bad Bruisballen Maken

Het zelf maken van allerlei verzorgingsproducten is helemaal hip. Je creëert weinig afval, je kunt de producten precies zo maken zoals jij wilt en het is ook fantastisch als origineel cadeautje. Wij plaatsen ook eerder al allerhand DIY Beauty Blogs en deze keer vind je hier: Lavendel & Kamille Bad Bruisballen maken 🙂
Bad Bruisballen maken is helemaal niet moeilijk als je weet hoe het werkt. Je hebt het in no-time gedaan en je kunt leuke toevoegingen doen zoals droogbloemen of precies dat parfum gebruiken wat jij wil.

Aan de slag dus met deze heerlijk geurende Bad Bruisballen!

Beauty Blog: Lavendel & Kamille Bad Bruisballen Maken

Bad Bruisballen Maken

Benodigdheden:

Bad Bruisballen Maken – Stap voor Stap beschrijving

Belangrijk als je zelf bruisballen gaat maken is de verhouding citroenzuur en baking soda. Nou is dat gelukkig snel gepiept: op 1 eenheid baking soda voeg je een halve eenheid citroenzuur toe. Afhankelijk van je mal is dat dus bijvoorbeeld 100 gram baking soda en 50 gram citroenzuur.

Bad Bruisballen Maken 1

Meng als eerst de droge ingrediënten. Dus de baking soda, het citroenzuur en de gedroogde bloemen. Bij gedroogde lavendel voeg ik natuurlijk de lavendelolie en paarse kleurstof toe, bij kamille de gele kleurstof, gedroogde kamille en kamille olie.

Bad Bruisballen Maken 2

Voeg naar eigen voorkeur parfum en kleurstof toe. Het mengsel begint dat meteen te bruisen. Voeg ook steeds beetje bij beetje het gedemineraliseerde water toe. Let op dat je niet te veel toe voegt. Je moet namelijk steeds testen of het mengsel al de juiste substantie heeft.

Bad Bruisballen Maken 3

Meng alles met je handen goed door. Je krijgt dan een soort nat zand.

Bad Bruisballen Maken 4

Je hebt de juiste substantie bereikt als je van het mengsel een balletje kan maken wat aan elkaar kleeft.

Bad Bruisballen Maken 5

Vul de twee halve bruisbal mallen. Druk daarbij het mengsel goed aan en strooi daarna nog wat losser mengsel erboven op.

Bad Bruisballen Maken 6

Voeg de twee helften samen en druk goed aan. Als je dat hebt gedaan verwijder je meteen de ene helft. Op die manier kan het mengsel vast drogen.

Bad Bruisballen Maken 7

Haal de ene helft er dus voorzichtig vanaf.
De volgende stap is een beetje gepruts en is gevoelswerk. Het mengsel zet namelijk uit (het bruist als het ware al). Dat betekend dat de ene helft dan groter wordt dan de andere. Druk daarom de helft die je net hebt verwijderd weer op het mengsel. Verwijder het weer, haal het teveel aan mengsel weg en plaats de helft weer terug. Laat het tussentijds steeds wat drogen en maak dezelfde correctie als het mengsel de mal wegduwt. Dit proces is lastig uit te leggen, maar als je eenmaal bezig bent zul je begrijpen wat ik bedoel. Uiteindelijk zet de helft niet meer uit. Je kunt hem dan, met de ene helft nog in de mal een tijdje laten drogen.
Als je helft hard aanvoelt, kun je ook de andere helft van de mal verwijderen. Deze helft zet nu niet meer uit. Leg de bruisbal weg op een stukje bakpapier op een bord in een droge ruimte en niet in de zon. Laat de bruisbal ongeveer 1 tot 2 dagen helemaal uitharden.

Bad Bruisballen Maken 8

Hetzelfde proces geldt natuurlijk voor de bruisbal met kamille. Zoals je ziet maakt het (logisch natuurlijk) niet uit wat voor een vorm je gebruikt.

Bad Bruisballen Maken 9

Bad Bruisballen Maken

Als het goed is zijn de bruisballen na het uitharden heel stevig geworden. Ze ruiken heerlijk en ik heb een stukje geprobeerd: ze bruisen enorm 😉 !

Vond je deze blog Bad Bruisballen Maken nou helemaal te gek? Check dan ook vooral onze eerder geplaatste blogs:

Wij zijn zoals altijd super benieuwd naar jullie ideeën, wensen en resultaten. Deel die dus met ons, via mail, hieronder in de reacties of via instagram met #beadsandbasics. We kijken er weer reikhalzend naar uit 😉

Heel veel Bruis Plezier!

Liefs,
Matilde

Over de schrijver
Reactie plaatsen