DIY Kaars Maken met Droogbloemen, Snel Klaar & Leuk als Cadeautje
25 november 2020 

DIY Kaars Maken met Droogbloemen, Snel Klaar & Leuk als Cadeautje

Kaarsen maken is eigenlijk super makkelijk, helemaal met deze DIY Kaars Maken met Droogbloemen. We gieten hier een kaars in een glazen conservenpotje, dat maakt het helemaal appeltje eitje. Als decoratie gebruiken we droogbloemen, je kunt daar alle kanten mee op 😀
Daarnaast is deze DIY Kaars Maken super snel klaar en dus kun je makkelijk en snel een origineel zelfgemaakte kaars cadeau geven met de feestdagen (of lekker zelf houden).

DIY Kaars Maken met Droogbloemen, Snel Klaar & Leuk als Cadeautje

Kaars Maken

Benodigdheden:

DIY Kaars Maken – stap voor stap beschrijving

Zet om te beginnen alle benodigdheden klaar. Breng een laagje water in een pan aan de kook waar de rvs kom op past. De paraffine & stearine ga je au bain marie smelten.
Houdt als vuistregel aan maximaal 10% – 15% stearine op het totaalgewicht paraffine.

Weeg eerst 100 gram paraffine af en voeg daar 10 tot 15 gram stearine aan toe. Doe dit samen in de rvs kom en zet op de pan met water. Laat het rustig smelten.
Ondertussen knip je de droogbloemen op het goede formaat zodat de netjes in het potje passen (laat het daarbij een beetje verspringen).
Als je het vet is gesmolten druppel je een beetje gesmolten kaarsvet op een droogbloem zodat je deze op die manier in het potje aan het glas vast kunt plakken. Doe dat voor al je droogbloemen en laat eventjes uitharden terwijl je de rest van kaarsvet rustig gesmolten op de pan laat staan.

Kaars Maken stap1

Vervolgens hang je de lont in de pot en knoopt deze met de bovenkant vast aan een saté prikker zodat deze blijft staan op zijn plaats. Hij hangt op die manier als het ware in het potje. Giet het de rest van het gesmolten kaarsvet erbij (dat vult ongeveer de helft van het potje) en laat uitharden.

Kaars Maken stap2

Wanneer het vet is uitgehard weeg je weer 100 gram paraffine af met 10 tot 15 gram stearine. Smelt dit weer au bain marie en giet het op de andere helft in het potje.
Laat het weer uitharden. Kaarsvet kan heel sterk krimpen dus kan het zijn dat er nu rondom het lont een gat ontstaat. Op dat op te vullen kun je als de rest van het vet is uitgehard nog 30/40 gram paraffine met 3/4 gram stearine smelten om het gat mee op te vullen. Laat al die tijd wel het lont aan de satéprikker zitten en haal deze pas weg als de kaars helemaal klaar is en uitgehard.
Knip de lont op maat en klaar is de kaars!

Kaars Maken

Kortom, kaarsen maken is hartstikke makkelijk! Het is zo gepiept en ze zijn perfect als cadeau. Ook kun je natuurlijk gemengde droogbloemen gebruiken voor een kleurrijk effect. Helemaal fan geworden na deze blog?
Kijk dan ook eens naar:

Kaars Maken Kit

Deze leuke Kaarsen-Maak Kit om waxinelichtjes te maken met bijenwas!

Kaars Maken Kleurstof

Verder is het natuurlijk ook leuk het kaarsvet zelf te kleuren en te werken met bijvoorbeeld laagjes. Dat kan super makkelijk door deze Kleurstof voor Kaarsen toe te voegen 😀

Wij zijn natuurlijk, zoals altijd, super benieuwd naar jullie resultaten. Stuur ons daarom foto’s per mail of via instagram met #beadsandbasics vinden wij namelijk  heel leuk !! 😀

Heel veel haakplezier!
Liefs,
Matilde

Over de schrijver
Reactie plaatsen