DIY Pakket Lavendelzeep, Onze Beoordeling voor dit Fijne Pakket
16 februari 2021 

DIY Pakket Lavendelzeep, Onze Beoordeling voor dit Fijne Pakket

Heb je altijd al zelf zeep willen maken maar weet je niet waar je moeten beginnen?
Lees dan snel verder want in deze blog maakten we een review van dit Fijne en Geurige DIY Pakket Lavendelzeep van Daffie’s! Dit pakket bevat alles wat je nodig hebt om aan de slag te gaan met deze techniek & zal je inspireren nog meer te experimenteren met leuke zeepjes, geuren en bloemen.
We hebben ook nog wat tips & tricks toegevoegd 🙂

DIY Pakket Lavendelzeep, Onze Beoordeling voor dit Fijne Pakket

DIY Pakket Lavendelzeep

Benodigdheden:

  • het DIY Pakket Zeep Maken van Daffie’s 
    (Jammer! Wij bestelden dit pakket maar dat verkoopt Bol niet meer, daarom vindt je nu een link voor een DIY Pakket Citrus Zeep van Daffie’s. Deze werkt hetzelfde alleen dan met frisse citrusgeuren en calendulabloemen in plaats van lavendel 😉 )
  • een maatbeker (dat is handiger om de zeep mee te gieten)
  • een pan
  • een vuurvaste glazen of metalen schaal die op de pan past
  • een lepel om te roeren + theelepel

DIY Pakket Lavendelzeep Review

Wat vind je allemaal in het pakket? 

Deze beschrijving is wat je vindt in het DIY Pakket Lavendelzeep. Het pakket wat ik nu kan vinden (de citruszeep) heeft dezelfde basisingrediënten, alleen het parfum (citrus), de kleurstof (geel) en de droogbloemen (calendula), zijn anders.

DIY Pakket Lavendelzeep 1

DIY Pakket Lavendelzeep 2

In het pakket vind je:
Een siliconen zeepmal voor 6 stukken zeep
Alcoholspray (die gebruik je om luchtbelletjes uit je zeep te verwijderen)
Lavendel Geurolie
Violet Cosmetische Kleurstof
Gedroogde Lavendel
1 kg Gietzeep Basis

Zelf heb je nog een maatbeker, pan, schaal en lepel nodig om aan de slag te kunnen (zoals hierboven ook in het benodigdheden lijstje vermeld).

Hoe werkt het ongeveer? 

Ik ga in deze blog niet alle stapjes omschrijven omdat dat allemaal in het pakket te vinden is. Wel laat ik wat resultaten zien en deel ik onze bevindingen.
Dit pakket is als behoorlijk compleet en je kunt direct aan de gang wanneer dit pakket geleverd wordt. Dat is natuurlijk super fijn! Ook is zeep maken op zich, als je de juiste ingrediënten in huis hebt, super makkelijk en daarom leuk als project tussendoor.
De stappen en de hoeveelheden die je moet gebruiken bij dit DIY Pakket Lavendelzeep vindt je via een link en QR code op een bijgeleverde kaart in het pakket. Dit is een super fijn en mooi opgemaakt pdf document waar niet alleen de stap voor stap beschrijving in de vinden is, maar ook ideeën en leuke tips & tricks voor als je aan de slag gaat met zeep maken.

Het enige wat eigenlijk ontbreekt aan de omschrijving is hoeveel zeep je kunt maken met de kilo zeep die je hebt gekregen. Zelf schatte ik in dat je ongeveer de helft nodig hebt voor de 6 stukken. Dat klopt aardig, want ik kon met 500 gram 5 stukken zeep maken (100 gram per stuk zeep dus). Dat is wel handig om te weten en je moet dus ook zeker niet de hele kilo zeep smelten als je alleen deze mal tot je beschikking hebt.

DIY Pakket Lavendelzeep 3

Wat ik ook een klein minpuntje vond is dat er in de omschrijving wel het aantal milliliters voor de geurolie per gram zeep staat, alleen is er niet bijgevoegd om dit ook af te meten. De omschrijving gaat uit van 5 ml geurolie per 500 gram zeep, dat is precies 1 theelepel en die heeft natuurlijk iedereen in huis. Handig dus om in je achterhoofd te houden 😉
Je kunt natuurlijk druppeltjes olie tellen, maar persoonlijk schiet ik dan altijd uit, dus meet ik het liever precies af 🙂

Als laatste heb ik opgemerkt dat het handig is, wanneer je zoals de omschrijving zegt de gedroogde lavendel als topping decoratie op je zeep te strooien, je hier wel snel te werk mee moet gaan. Als de toplaag van de zeep namelijk al droogt, kleeft de lavendel niet meer en dat is gewoon jammer van zo’n leuk zeepje. Daarom dus als tip, zet de lavendel al klaar in schaal en strooi deze er direct overheen als je de zeep hebt gegoten. Op die manier zakt de lavendel net ietsje in de zeep en blijft deze ook zitten. Op de foto hierboven zie je dat ook goed. Rechts strooide ik nog op tijd, links was het al een paar seconden te laat en blijven ze erop liggen en blijven ze dus ook niet vast zitten.

DIY Pakket Lavendelzeep 4

Laat de zeep goed uitharden voordat je ‘m uit de mal haalt en klaar ben je al!

DIY Pakket Lavendelzeep –  Eindoordeel 

Het pakket is super goed verzorgd en je kunt echt direct aan de slag. Het maken van zeep is hartstikke makkelijk en iedereen kan het. Daarnaast is het super fijn dat het echt leuk is om te doen als tussendoor projectje of tijdens een middagje samen met vriendinnen. Je houdt heerlijk geurende zeep over die fijn is om zelf te gebruiken, maar ook fantastisch is om cadeau te geven.

Ik geef mijn eindoordeel op basis van maximaal 5 sterren:
1 ster = slecht
2 sterren = matig
3 sterren = prima
4 sterren = boven verwachting
5 sterren = perfect

Ik kom uit op 4,5 ster. Een bijna perfect eindoordeel dus. Dat komt omdat het pakket echt heel compleet is, de omschrijving goed en duidelijk en je kunt meteen aan de slag. Daarnaast is de bijgevoegde lavendelolie heerlijk van geur. Het pakket had 5 sterren gekregen als er een maatbeker en een roerlepel bij had gezeten. Dat is een kleine toevoeging die het pakket denk ik helemaal afmaken. Ik raad dit pakket zeker aan voor iedereen die graag aan de slag wil met zeep maken, dat heb je met pakket voor weinig geld namelijk super snel gepiept!

DIY Pakket Lavendelzeep 5

Vind je het zelf maken van zeep (of andere verzorgingsproducten) helemaal te gek? Check dan ook vooral onze eerder geplaatste blogs:

Wij zijn zoals altijd super benieuwd naar jullie ideeën, wensen en resultaten. Deel die dus met ons, via mail, hieronder in de reacties of via instagram met #beadsandbasics. We kijken er weer reikhalzend naar uit ? en we zijn heel benieuwd wat jullie van deze review blog vonden!

Heel veel Maakplezier

Liefs,
Matilde

Over de schrijver
Reactie plaatsen