Breipatroon Konijn, Snel, Makkelijk en Leuk om te Maken!
27 maart 2021 
in Haken

Breipatroon Konijn, Snel, Makkelijk en Leuk om te Maken!

We plaatsen bij Beads & Basics regelmatig haakpatronen voor diertjes en dierenhoofdjes. Dit keer is het net iets anders. Namelijk dit Leuke Breipatroon Konijn. Het is een super eenvoudig patroon waarbij je van een vierkant gebreid lapje een konijntje maakt. Zelfs beginnende breisters kunnen dit dus.
Dit Breipatroon Konijn is erg goed geschikt om je breiskills mee te oefenen. Je leert namelijk meteen een paar basics: de rechte steek, de averechte steek en afkanten.

In deze blog vind je vooral het patroon, wil je de precieze handelingen voor de steken op je gemakje eerst doornemen? Lees dan eerst onze Breien voor Beginners Blog!

Breipatroon Konijn, Snel, Makkelijk en Leuk om te Maken!

Breipatroon Konijn

Benodigdheden:

  • Breinaalden maat 6
  • Breigaren maat 6
  • Vulling (gebruik bijvoorbeeld een goedkoop kussen van de Action en haal deze leeg)
  • Naald met een groot oog

Breipatroon Konijn – Stap voor Stap omschrijving

Dit is een heel makkelijk breipatroon. Je maakt gewoon een vierkant lapje.
We willen wel graag een kabelpatroon, dat betekend dat je de ene toer rechte steken breit en de volgende toer averechte steken.

Zet op de naald 24 steken op. Je kunt ook een groter konijn maken natuurlijk, dan heb je meer steken nodig.
24 steken resulteert in een lapje van ongeveer 10 a 15 centimeter, meer heb je voor het konijntje eigenlijk niet nodig.

Als je de steken op de naald hebt gezet brei je de eerste toer met rechte steken. De volgende toer met averechte steken. Zo wissel je dat steeds om en om, dus recht, averecht, recht etc.
Hoeveel toeren je precies nodig hebt is een beetje afhankelijk van hoe strak je breit. Je kunt natuurlijk makkelijk zien wanneer het lapje ongeveer een vierkante vorm heeft. Op dat moment kant je het lapje af.
Ik vind recht afkanten zelf het makkelijkst dus begin ik het afkanten na een averechte toer.

Breipatroon Konijn 1

Dit is dan het resultaat aan de goede kant van het lapje – waar je het vissengraat patroon ziet dus.

Breipatroon Konijn 2

Dit is de binnenkant, de verkeerde kant in dit geval. Dit is het patroon wat je zou krijgen als je alleen met rechte steken breit, wat natuurlijk ook zou kunnen.

Breipatroon Konijn 3

Leg het lapje met de verkeerde kant naar je toe en rijg er eerst van links naar rechts iets boven het midden borduurgaren doorheen. Vervolgens ga je de hoek om en rijg je het garen diagonaal naar het midden bovenaan het lapje. Ga de hoek weer om het rijg het garen diagonaal naar beneden. Je ziet een driehoek ontstaan zoals op de foto, met 2 uiteinden garen aan de linkerkant van het lapje. Dit wordt het hoofdje.

Breipatroon Konijn 4

Stop een bolletje vulling in het midden van de driehoek en trek de uiteinden van het borduurgaren aan. Je zult zien dat zich een bolletje vormt wat het hoofdje is. Ook ontstaan direct de 2 oren. Vul het hoofdje nog een beetje meer op tot het de gewenste vulling heeft bereikt. Vorm het een beetje en trek het borduurgaren aan. Knoop het borduurgaren met een dubbele knoop vast.

Breipatroon Konijn 5

Dit is dan het resultaat.
Vervolgens ga je met het uiteinde van het breiwerk zelf het lijfje dicht stikken. Ondertussen vul je het lijfje. Dit proces wijst voor zich.

Breipatroon Konijn 6

Maak een kleine witte pompom voor het staartje. Doe dat door middel van de vorkmethode die we eerder uitlegden in deze Tutorial Pompoms Maken. Het hoeft maar een kleine pompom te zijn, dus je hoeft maar een klein beetje garen om de vork te wikkelen. Stik het staartje op het kontje van het gebreide konijntje.

Breipatroon Konijn 7

Breipatroon Konijn 8

En dan is het konijntje al helemaal klaar! Super makkelijk en leuk om te maken en ook nog eens lekker snel klaar.
Vinden jullie ‘m niet schattig?

Ben  je nou toch meer van het haken? Dan ben je hier natuurlijk aan het juiste adres 🙂
Neem vooral eens een kijkje bij onze dieren-haakpatronen:
Haakpatroon Dierenhoofdje Muis
– Haakpatroon Dierenhoofdje Paard
– Haakpatroon Dierenhoofdje Kat
Haakpatroon Dierenhoofdje Kikker

– Haakpatroon Dierenhoofdje Giraffe
– Haakpatroon Knuffeldoek Beer
– Gratis Haakpatronen Dierenhoofdjes
– Nog Meer Gratis Haakpatronen Dierenhoofdjes

Ik ben altijd helemaal fan van het maken van diertjes, of het nu gebreid of gehaakt is. Al moet ik eerlijk toegeven dat ik het haken ietsje veelzijdiger vind 😉
Verder zijn wij natuurlijk, zoals altijd, super benieuwd naar jullie resultaten. Stuur ons daarom foto’s per mail of via instagram met #beadsandbasics vinden wij namelijk  heel leuk !! 😀

Heel veel breiplezier!
Liefs,
Matilde

Over de schrijver
Reactie plaatsen