De meest gestelde vragen over nikkelvrije sieraden (onderdelen)
13 juli 2021 

De meest gestelde vragen over nikkelvrije sieraden (onderdelen)

Zijn stainless steel sieraden nikkelvrij? Verkleuren nikkelvrije sieraden? Welke metalen zijn nikkelvrij?

Deze vragen krijgen wij geregeld te horen en als je sieraden verkoopt vragen je klanten er wellicht ook wel eens naar. In deze blog de meeste gestelde vragen en antwoorden over nikkel en nikkelvrij.

Op zoek naar nikkelvrije sieraden onderdelen? Shop hier onze categorie nikkelvrij

nikkelvrij-goud-en-zilver

Zijn stainless steel sieraden (onderdelen) nikkelvrij?

Nee, dat zijn ze niet. Hoewel het gehalte nikkel laag is bevat stainless steel zeker wel nikkel. Dit zorgt onder andere voor de glans en de bestendigheid van het materiaal. De bekendste soorten stainless steel voor sieraden onderdelen zijn 304 stainless steel met 8% nikkel gehalte en 316 met 11% nikkel gehalte.

Ook chirurgisch stainless steel kan nikkel bevatten. Heb je een erge nikkelallergie kies dan altijd voor hypo allergene sieraden.

Verkleuren nikkelvrije sieraden?

Nikkelvrij is geen garantie tegen verkleuring. Dat is afhankelijk van het metaal waarvan de sieraden gemaakt zijn. Nikkelvrije sieraden zijn vaker gemaakt van een pure metaal soort zoals goud of zilver, deze edele metalen verkleuren niet zo snel. Er zijn echter ook genoeg sieraden en onderdelen gemaakt van een legering van metalen (alloy) welke nikkelvrij zijn maar waar andere metalen in verwerkt zitten die wel verkleuren zoals koper, tin of zink.

Welke metalen zijn nikkelvrij?

Hoe puurder het metaal hoe kleiner de kans dat er nikkel aan toegevoegd is. Denk hierbij aan goud, sterling zilver, koper, platinum en titanium. Veel sieraden en onderdelen gemaakt zijn van een combinatie van verschillende metalen om bepaalde kwaliteiten van de materialen te combineren, hierdoor kan er nikkel in voorkomen. Nikkelvrije onderdelen en sieraden staan vaak als zodanig aangegeven.

nikkelvrije gouden-ring

Heb je nog meer vragen over nikkel?

Stel ze hieronder in de comments en we gaan voor je op zoek naar het antwoord 🙂

 

Over de schrijver
Suus Doornbos
Door

Suus Doornbos

op 21 Aug 2021

Heyy ik heb nog een vraagje, verkleuren ringen waarin in nikkel zit ook??

Reactie plaatsen