DIY Vogelvoer Hangers, Leuk om te doen met de Kinderen!
26 januari 2021 

DIY Vogelvoer Hangers, Leuk om te doen met de Kinderen!

In de winter is het natuurlijk super leuk wat vogelvoer in je tuin te verspreiden om vogeltjes te lokken. Het is altijd een gezellig gezicht om vanachter je raam naar al die verschillende vogeltjes te kijken. Het wordt nog leuker als je dat vogelvoer er ook nog een beetje leuk uit ziet. Daarom deze DIY Vogelvoer Hangers.
Je volgt een super makkelijk recept om zelf super schattige Vogelvoer Hangers te maken. Het is ook nog eens super leuk om te doen met de kinderen en je hebt snel resultaat van je werkt.
Vervolgens is het natuurlijk helemaal leuk als je de Vogelhanger in de tuin hebt hangen en er meteen een schattig koolmeesje op landt 😀

DIY Vogelvoer Hangers, Leuk om te doen met de Kinderen!

Vogelvoer Hanger

Benodigdheden:

Vogelvoer Hangers – Het recept

Zet voor je begint alles klaar:
– Vet de binnenkant van de koekvorm in
– Leg bakpapier klaar en leg hier het vormpje op met het stukje touw er al doorheen. Laat het stukje touw niet aansluiten op de vorm maar hang het er losjes in zoals je ziet op de foto. Op deze manier wordt het touw omhuld door vogelzaad en blijft deze goed zitten.
– Zet een pan en een schaal klaar

Vogelvoer Hanger stap1

Voor 1 Vogelvoer Hanger gebruikte ik:
– 50 ml kokend water
– 5 gram gelatinepoeder
– 80 gram vogelzaad

Vogelvoer Hangers – Beschrijving

1. Kook het water in een waterkoker en weeg het gelatinepoeder af in het pannetje. Weeg ook vast het vogelzaad af in een kom.
2. Voeg het gekookte water toe aan de pan met gelatinepoeder en zet op laag voer. Roer tot de gelatine volledig is opgelost.
3 .Voeg nu het warme water en gelatinemengsel toe aan het vogelzaad en meng goed door.

Vogelvoer Hanger stap2

4. Stort het vogelzaad mengsels in de vorm. Het is super belangrijk dat je het zaad goed aandrukt zodat je een stevige hanger krijgt.
5. Vul de koekvorm helemaal en druk goed aan. Je hebt, afhankelijk van de vorm die je gebruikt, wel een klein beetje mengsel over.
Als je de vorm helemaal goed gevuld hebt is het handig nog een laagje bakpapier erover heen te leggen en nog eens heel goed aan te drukken. Ik heb er zelf inmiddels een aantal gemaakt en ik heb gemerkt dat de hanger valt of staat bij deze stap. Let daar dus goed op 🙂

Vogelvoer Hanger stap3

6. Laat de Vogelvoer Hanger in ieder geval een dagje drogen.
Ook dit is erg belangrijk, heb je niet genoeg geduld, dan valt de vogel uit elkaar 😉
7. Druk de volgende dag als het mengsel goed in opgedroogd en stevig aanvoelt de Vogelvoer Hanger uit de vorm. Dit vereist een beetje voorzichtigheid 😉
8. Logisch natuurlijk: Hang de hanger in de tuin 😀

Als je meerdere vormpjes hebt kun je het recept vermenigvuldigen met het aantal vormpjes dat je hebt. Elke keer heb je wel wat over, dus heb je 4 vormpjes, dan zal het recept x3 ook voldoende zijn (beetje afhankelijk van de grootte van de vorm die je gebruikt).

Het eindresultaat is een super leuke Vogelvoer Hanger. Echt heel schattig 😀

Wij zijn zoals altijd super benieuwd naar jullie resultaten. Deel die dus met ons, via mail, hieronder in de reacties of via instagram met #beadsandbasics. We kijken er weer reikhalzend naar uit 😉
& heb jij ideeën of wensen voor meer tuin DIY’s? Deel die dan ook met ons in de reacties hieronder, zeker met de lente voor de deur 🙂

Heel veel maakplezier!!

Liefs,
Matilde

Over de schrijver
Loes
Door

Loes

op 02 Feb 2021

Leuke ideeën Matilde Ik ga eens kijken wat mij gaat lukken

Reactie plaatsen