Wat Zijn De Maten Voor Sieraden? + Handige Matentabel!

Wat Zijn De Maten Voor Sieraden? + Handige Matentabel!

Wat zijn de maten voor sieraden?

Met handige matentabellen voor kinderen, vrouwen en de man.

Wil jij sieraden maken voor iemand anders maar heb je geen idee welke maat je het beste kunt aanhouden? Dan hebben wij de perfecte oplossing voor jou. We hebben namelijk een super handige matentabel voor je gemaakt. Niet alleen voor de maten van vrouwen, maar ook voor kinderen en mannen!

Een armband of ketting op maat maken is nu heel eenvoudig en kun je gerust verder met het uitzoeken van leuke kralen in plaats van prutsen met de verschillende maten 😉

Let wel op, dit zijn richtlijnen voor maten. De maat hangt natuurlijk ook af van de bouw van de persoon.

welke maat heb je nodig voor een armbandje - pols opmeten op maat voor baby kinderen dames heren - sieraden maken kralen armband

Welke maat heb je nodig voor baby en kinderarmbanden?

Voor baby’s en kinderen zijn dit de meest voorkomende maten. De maten kunnen per leeftijd verschillen.

Omdat kinderen vrij snel groeien kun je ervoor kiezen om een verlengketting aan je armband toe te voegen als je een armbandje hebt gemaakt van nylondraad en afwerkt met een karabijn sluiting. Heb je een armbandje van elastiek gemaakt? Dan gaat deze een stuk langer mee! Maak je elastieken armbandjes voor erg jonge kinderen? Dan kun je het elastiek ook dubbel rijgen, hier wordt het armbandje een stuk steviger van. Kleine kinderen willen namelijk nog wel eens aan de armbandjes gaan trekken.

maten tabel kinder baby dames heren armbanden ketting - sieraden maken op maat cm tabel flexibel meetlint diy

Welke maat heb je nodig voor een dames armband?

Dames armbanden op maat maken is niet meer moeilijk met deze tabel. Wanneer je bijvoorbeeld sieraden wilt verkopen kun je ervoor kiezen om dit te maken in alle maten, maar je kunt ook de optie geven om sieraden op maat te maken en een vergelijkbare tabel in je webshop te plaatsen. Op deze manier hoef je niet alle armbandjes eerst op maat te maken voordat je het kunt plaatsen in je shop.

Sta je op markten? Neem dan vooral een tangetje mee en wat basis materiaal om een armbandje te verstellen, zo is je kopende klant nóg blijer verrast door je goede service wanneer deze nét niet past maar door het verstellen wel.

armband van elastiek met verschuifbare knoop maken - armband van leer - blauw rose goud met bedels - beads and basics

maten tabel kinder baby dames heren armbanden ketting - sieraden maken op maat cm tabel flexibel meetlint diy s m l xl maten vrouw armband

Welke maat heb je nodig voor een heren armband?

Voor mannen armbanden kun je de volgende maten aanhouden.

maten tabel heren armbanden ketting - sieraden maken op maat cm tabel flexibel meetlint diy s m l xl maten vrouw armband

Hoe meet je de lengte voor een armband?

Wil je een armband maken voor jezelf? Of voor een vriendin? Daar hebben we ook een handige tabel voor. Het verschilt natuurlijk per persoon wat je fijn vindt hoe je een armband draagt, strak, normaal of liever los?

Het meten van de juiste lengte voor een armband is heel eenvoudig. Je meet daarvoor de omtrek van je pols. Dit kun je het beste doen met een flexibel meetlint.

hoe meet je de lengte op van een armbandje - armband lengte opmeten sieraden armband ketting enkelbandje sieraden maken van kralen - dames kind heren

Heb je dus bijvoorbeeld een polsomtrek van 16 centimeter, en draag je je armbanden graag strak, dan kun je het beste een armband maken met de volgende maat: 16 + 1,5 = 17,5 cm.

Welke maat ketting heb je nodig voor vrouwen?

Ga je een ketting maken en wil je deze op maat maken? Gebruik hiervoor een flexibel meetlint en hang deze voor de klant of jezelf alsof je een ketting om hebt.  Voor de standaard maten van een ketting vind je hieronder het tabel.

welke maat heb je nodig voor een ketting op maat - verschillende lengtes - pols opmeten op maat voor baby kinderen dames heren - sieraden maken kralen armband diy

Ik weet de maat voor een armbandje of ketting echt niet..

Weet je echt niet welke maat je nodig hebt voor een armband? Geen paniek, als je toch een armbandje wilt maken kun je er een verlengketting aan bevestigen, dit geldt voor armbanden en kettingen.

Werk je al met een kralenbord? Dit is een handige tool om je sieraden op de perfecte maat af te stellen. Geen kralen en bedels meer die alle kanten op rollen en je kunt mooi zien hoe je sieraden eruit komen te zien.  Ook zo’n handig kralenbord aanschaffen? Bekijk het product via onze webshop.

kralenbord om sieraden op maat te maken - handig voor beginners - kralen armband ketting op maat

Wil je liever een armband op elastiek maken voor iemand en je weet de maat niet? Dan kun je een armband van elastiek maken met een verschuifbare knoop, zo past de armband vrijwel altijd. Deze techniek is super handig wanneer je sieraden maakt om te verkopen op een braderie, markt of in je webshop en je echt niet weet welke leeftijd op je sieraden afkomt.

armband van elastiek met verschuifbare knoop maken - kauri schelp elastiek armband met ster bedels goud zilver - kauri shell bracelt star charm beads and basics

Zelf een armband van elastiek maken met een verschuifbare knoop? In onderstaande video tutorial leggen we je stap voor stap uit hoe je dit zelf kunt doen.

Welke sieraden kun je maken voor alle leeftijden?

Naast de armband met een verschuifbare knoop kun je ook een armbandje op elastiek maken. Door het elastiek heeft deze armband vrij veel speling en zal de armband vaak passen wanneer je een algemene maat aanhoud of werkt met alleen maten zoals S, M en L.

Benieuwd hoe je een armbandje op elastiek maakt? Bekijk dan de video tutorial hieronder.

Ga jij een sieraad voor iemand maken?

Mocht je nog inspiratie nodig hebben voor armbanden of kettingen?
Neem dan een kijkje in via de inspiratie pagina in onze webshop. 

Voor wie ga jij een armbandje maken nu je weet welke maat je nodig hebt? 😀
Heel veel plezier met het maken!

Over de schrijver
Reactie plaatsen