Succesvolle sieradenmerken en hun verhaal
28 september 2022 

Succesvolle sieradenmerken en hun verhaal

Wil jij van je hobby je werk maken, maar twijfel je of het haalbaar is? My Jewellery, Vedder & Vedder en Kendra Scott zijn het bewijs dat het kan, als je er de volle 100% voor gaat. 

Ze zijn allemaal klein begonnen en stap voor stap groeien ze nu verder. Lees deze blog om meer van deze inspirerende merken te komen weten. Misschien kan jij wel wat van ze leren!

My Jewellery

Van docent Frans, naar oprichter van een goed verkopend sieradenmerk. Sharon Hilgers (33) waagde de stap. Als jong meisje vond ze het al geweldig om sieraden te maken in haar vrije tijd en genoot ze van het geven van workshops. Ze vond het zo leuk zelfs, dat ze tijdens de start van social media haar eigen sieradenwebshop oprichtte: My Jewellery.

De naam zegt het al; My Jewellery is begonnen als sieradenmerk, waarvan het assortiment inmiddels is uitgebreid tot fashion en andere accessoires. Het begon allemaal in de zomer van 2011 toen Sharon de webshop opstartte. 

Ze dacht de sieraden snel te kunnen verkopen, maar dat duurde veel langer dan verwacht. Toen kon ze eigenlijk twee dingen doen: stoppen of er iets op verzinnen. In plaats van op te geven ging Sharon vol voor de promotie op Facebook. En dat werkte.

succesvolle-sieradenmerken-en-hun-verhaal-myjewellery-sharonhilgersSharon Hilgers viert de 500K volgers van My Jewellery - @sharonhilgers

Binnen een half jaar actief te zijn op Facebook, verhuisde ze de webshop naar een kantoor. Op datzelfde moment nam Sharon haar allereerste werknemer aan: een grafisch vormgever. 

Waarom? Ze had zelf geen ervaring met grafisch vormgeven en het bedrijf moest er goed uitzien. Sindsdien bleef het bedrijf groeien en opende Sharon de eerste fysieke winkel in Den Bosch.

Niet in de A1-winkelstraten

Op dit moment heeft My Jewellery 26 boutiques in totaal, zelfs over de grens in België en Duitsland kan je ze vinden. En dat zonder ooit een investeerder aan boord te hebben genomen. 

Je zal misschien denken dat bedrijven in de meest populaire winkelstraten willen staan, maar My Jewellery wijkt hiervan af: de ruime winkels vind je namelijk bewust in specifieke winkelstraten van grote steden, niet in de A1-winkelstraten. 

De reden hiervoor is dat het bedrijf exclusief wilt zijn: “We willen klanten die voor sfeer gaan en die geïnspireerd willen worden, die lopen daar graag een stukje voor om.” - Sharon.

succesvolle-sieradenmerken-en-hun-verhaal-myjewellery-boutique-1My Jewellery Boutique - @myjewellery 

Hoe onderscheidt het sieradenmerk zich van anderen? “My Jewellery onderscheidt zich doordat ze alles met power, creativiteit en passie doen. Het hele jaar door voel je de zomer door My Jewellery.” Plus, het bedrijf verkoopt producten van goede kwaliteit en tegen een scherpe prijs. 

Sharons droom is om een soort Victoria’s Secret neer te zetten: “Mijn ultieme ambitie zou toch wel zijn om gewoon wereldwijd zo’n groot merk te zijn.” Wij geloven dat ze goed op weg is, jij ook?

Vedder & Vedder

Tweelingzussen Anne & Esther hadden behoefte aan gepersonaliseerde sieraden die je nooit meer af wilt doen. Daarom zijn ze in 2016 het (online) bedrijf Vedder & Vedder gestart, wat nu een groot sieradenmerk is. 

Volgens de zussen is er sindsdien geen dag hetzelfde: “[We] zijn 24/7 aan het ontwerpen, fantaseren, ontwikkelen én nieuwe manieren aan het bedenken om persoonlijke verhalen te vertellen door middel van sieraden.” 

Vedder & Vedder onderscheidt zich van andere sieradenmerken doordat ze zich volledig richten op personaliseerbare producten. Denk daarbij aan het graveren van een vingerafdruk van een dierbare op een zegelring, of namen in een handschrift naar keuze op een ketting. 

Dit zorgt ervoor dat elk sieraad uniek en speciaal voor jou gemaakt is. Oh, en niet te vergeten: bij Vedder & Vedder is een product daarom nooit uitverkocht.

succesvolle-sieradenmerken-en-hun-verhaal-veddervedder-kettingen-2Personaliseerbare kettingen van Vedder & Vedder - @vedder.vedder

Niet geschoten is altijd mis

In de eerste maanden dat de webshop online stond werd er weinig besteld. Zo weinig zelfs dat de zussen met een ‘niet geschoten is altijd mis’ instelling sieraden naar BN'ers gingen sturen. Vanaf dat moment sloeg het om. In plaats van nul bestellingen werden het er al gauw drie op een dag, waar Anne en Esther al enorm blij over waren. 

Binnen de twee weken waarin hun gepersonaliseerde sieraden door o.a. Chantal Janzen en Carice van Houten op Instagram werden uitgelicht, kregen ze al snel meer dan tien bestellingen per dag. Toen begon het echt op gang te komen.

succesvolle-sieradenmerken-en-hun-verhaal-veddervedder-chantaljanzen-ketting-samenwerking-1Samenwerking tussen Chantal Janzen en Vedder & Vedder - @vedder.vedder

Doordat de producten van Vedder & Vedder personaliseerbaar zijn hebben ze geen fysieke winkels. Wel hebben ze op een aantal locaties pop-up stores in warenhuis Bijenkorf.

Deze stores vind je door het hele land rond feestdagen zoals Kerstmis, Moederdag en Valentijnsdag. En samenwerkingen met BN'ers en influencers? Daar zijn ze niet mee gestopt.

Van droom naar doel

Naast het behaalde plan om kwalitatieve, gepersonaliseerde sieraden te maken en leveren hebben Anne en Esther nog een grote droom. De zussen willen graag een “flagship-store” openen in New York, Amerika. Maar first things first: de eerste uitbreidingen zijn nu in Duitsland aan de gang. 

succesvolle-sieradenmerken-en-hun-verhaal-veddervedder-anne-esther-1Anne en Esther vieren jubileum van Vedder & Vedder - @vedder.vedder

Kendra Scott

Sinds kind af aan wilde Kendra Scott (48) al werken, creëren en ontwerpen. Net na de geboorte van Kendra’s eerste kind wilde ze heel graag haar rol als moeder vervullen, maar ook met sieraden en fashion bezig zijn. 

Met de $500 die ze toen op zak had is ze haar Amerikaanse bedrijf ‘Kendra Scott’ begonnen. Wat begon als sieradenwebshop is uitgegroeid tot een bedrijf met producten voor huisdecoratie en beauty accessoires.

Deur-aan-deur verkoop

Ze begon met een kleine collectie die ze deur-aan-deur verkocht aan andere winkels, als een soort groothandel dus. Pas na een paar jaar (na de economische crisis van 2008) begon Kendra met het verkopen aan particulieren en opende ze haar eerste winkel. 

Op dit moment zijn er meer dan 100 Kendra Scott winkels te vinden. Wat opmerkelijk is; alle winkels hebben de zogeheten ‘Color Bars’ waar klanten hun eigen sieraden kunnen samenstellen. 

succesvolle-sieradenmerken-en-hun-verhaal-kendrascott-kettingKendra Scott - @kendra.scott

Focus op medewerkers

Kendra’s rol als moeder stond vanaf dag één op nummer 1. Daarom wilde ze een bedrijf bouwen waarin familie centraal staat. 95% van de werknemers zijn vrouw. 

Dat komt omdat het bedrijf een passie heeft voor het in stand houden van een cultuur die vrouwen aanmoedigt om te bloeien, in zowel hun professionele als persoonlijke leven. Dit doet ze op verschillende manieren:

Op kantoor is er een sportschool te vinden met exercise-classes, net als een smoothiebar en lunch-and-learns. Hier kunnen de werknemers van Kendra Scott algemene dingen leren, die hen kunnen helpen in hun (privé)leven. 

Van CPR tot bloemschikken en adviezen over private wealth en ‘how to invest your money’. Bij Kendra Scott op kantoor leer je het allemaal.

succesvolle-sieradenmerken-en-hun-verhaal-kendrascott-zonenKendra Scott en haar zonen - @kendrascott

Kendra Gives Back

Naast het feit dat Kendra om haar familie, werknemers en klanten geeft, geeft ze ook om de medemens. Het bedrijf verkoopt niet alleen, maar doneert ook regelmatig sieraden. Kendra Scott heeft al meer dan 50.000 sieraden gedoneerd en ze streven naar meer. 

Daarnaast heeft Kendra het ’Kendra Gives Back Program’ opgestart. Ze hebben al meer dan $30 miljoen gedoneerd aan vrouwen- en kinder goede doelen. De producten van Kendra Scott zijn mooi, omdat volgens Kendra, mooie, gelukkige mensen ze maken en ontwerpen.

succesvolle-sieradenmerken-en-hun-verhaal-kendrascott-oorbellen-schetsen-1Kendra Scott oorbellen + ontwerp - @kendra.scott


Zo zie je maar, Sharon Hilgers, Anne & Esther Vedder en Kendra Scott zijn een goed voorbeeld van het volgende: als je er echt voor gaat, dan kan het ook.

Wat mij het meeste opviel was dat Kendra Scott zoveel voor haar werknemers doet om ze écht te helpen.  

En jij? Wat sprak jou het meeste aan? Laat het ons weten in de reacties, via mail of met #beadsandbasics op Instagram


Over de schrijver
Jamie
Door

Jamie

op 28 Sep 2022

Wat leuk om te lezen! Ik heb zelf ook een kettinkje van vedder&vedder en maak sinds kort ook sieraden. Hopelijk komen deze ook ooit in een winkel te liggen :)

Chris
Door

Chris

op 28 Sep 2022

Ik vond het leuk dat Vedder & Vedder een product naar Chantal gestuurd hadden en inmiddels ook een samenwerking zijn aangegaan

Reactie plaatsen