Gratis Haakpatroon Baby Mutsje met Oortjes, Mega Schattig :)
10 augustus 2021 
in Haken

Gratis Haakpatroon Baby Mutsje met Oortjes, Mega Schattig :)

Wat is er nu leuker dan zelf kleertjes maken voor je kindje? Het schrikt misschien wat af want het lijkt best lastig kleding te haken. Maar, met dit Gratis Haakpatroon Baby Mutsje met Oortjes, is niets minder waar. Dit patroon is namelijk super makkelijk en geschikt voor beginnende haaksters. Het Haakpatroon Baby Mutsje met Oortjes leent zich dan ook perfect als oefening en je hebt meteen een schattig mutsje voor je eigen baby of je gebruikt hem als kraamcadeautje. Je kunt het Haakpatroon Baby Mutsje met Oortjes maken in elke gewenste kleur, hierdoor is hij zowel geschikt voor meisjes als jongens. Ik heb hier gewerkt met berenoortjes, maar je zou ook puntige kattenoortjes of flappende konijnenoren kunnen maken. Kortom, voor ieder wat wils met dit leuke Haakpatroon Baby Mutsje met Oortjes.

Ook past dit schattige mutsje perfect bij ons eerder geplaatste Gratis Haakpatroon Baby Kimono, ik gebruikte voor dat patroon geel en wit. Je kunt de kleuren natuurlijk precies matchen of met ton-sur-ton werken. Of je maakt gewoon één van de twee, kan natuurlijk ook 🙂

Gratis Haakpatroon Baby Mutsje met Oortjes, Mega Schattig 🙂

Haakpatroon Babymutsje met Oortjes

Benodigdheden:

  • haakgaren maat 4
  • haaknaald maat 5
  • naald met een groot oog

Haakpatroon Baby Mutsje met Oortjes

Qua maat ben ik hier uitgegaan van een baby (niet pasgeboren, maar een paar weken oud). Natuurlijk verschilt het formaat van het hoofd best flink, dus dat is even passen en meten en persoonsafhankelijk.

Toer 1: Begin met het maken van een magische cirkel, haak 2 l en haak 11 hstk in de ring, trek aan en sluit de toer met 1hv in de laatste l (11)
Toer 2: Haak 2l om de naald op te hogen. Haak 2hstk in elke steek, sluit de toer weer met 1hv in de laatste l (22)
Toer 3: Haak 2l om de naald op te hogen. *Haak 1 hstk, haak 2hstk in de volgende steek*. Herhaal ** nog 10 keer, sluit de toer met 1hv in de laatste l (33)
Toer 4: Haak 2l om de naald op te hogen. *Haak 2 hstk, haak 2hstk in de volgende steek*. Herhaal ** nog 10 keer, sluit de toer met 1hv in de laatste l (44)
Toer 5+6: Haak 2l om de naald op te hogen. Haak 1hstk in elke steek rondom, sluit de toer met 1hv in de laatste l  (44)

Haakpatroon Babymutsje met Oortjes 1

Vanaf nu werk je verder in rijen en niet meer in cirkels.

Toer 7 t/m 10: Haak 2l om de naald op te hogen. Haak 42 stk (42). Aan het eind van de toer keer je je werk, haak je weer 2l en ga je weer verder met de volgende toer.
Toer 11: Haak 2l om de naald op te hogen. Haak de eerste 2stk samen, haak nog 38 stk, haak ook de laatste 2stk samen (40)
Toer 12: Haak 1l om de naald op te hogen. *Haak de eerste 2stk samen met 1v, haak 6v*. Herhaal ** nog 4 keer (35)
Toer 13: Haak 1 l om de naald op te hogen, haak 1v in elke v (35).

Aan het eind van toer 13 haak je 25l, haak vervolgens terug naar het mutsje 24v.

Haakpatroon Babymutsje met Oortjes 2

Haak in het nekje van het mutsje vasten tot je aan de andere kant bent (dat zijn er ongeveer 25), haak nog eens 25l, haak weer terug naar het mutsje met 24v en hecht af.

Haakpatroon Baby Mutsje met Oortjes – De oortjes

Toer 1: Start met een magische cirkel en haak er 6 vaste (v) in.
Toer 2: Haak in elke v 2 v (12)
Toer 3: *Haak 1v en in de volgende v 2v*. Herhaal ** nog 5 keer (18)
Toer 4+5: Haak in elke 1v in elke v (18)
Hecht af en laat een draadeind over om mee vast te stikken aan het mutsje.

Haakpatroon Babymutsje met Oortjes 3

Stik de oortjes op het mutsje en weef alle draadeindjes weg.

Haakpatroon Babymutsje met Oortjes 4

En klaar is het Haakpatroon Baby Mutsje met Oortjes. Is ‘ie niet té schattig!?

Heb je nu nog nooit gehaakt maar zijn je handen wel gaan kriebelen? Gelukkig plaatsten wij eerder een grote tutorial waarin we de basisprincipes van het haken stap voor stap uitleggen!

Ook leuk in combinatie met dit Haakpatroon Baby Mutsje met Oortjes: Dit Schattige en Makkelijke Haakpatroon Babyschoentjes. Helemaal als je dan ook wit en geel aanhoudt als kleurencombinatie 😉

Daarnaast zijn er nog zó ontzettend veel leuke haak-ideeën voor baby’s (denk kraamcadeautjes, knuffels, decoratie voor op de kamer)! Google eens voor meer ideeën of koop een van de talloze boeken!

baby haakboeken

Hier vind je nog veel meer leuke baby haakpatronen en geboorte cadeautjes

Babykleren haken is echt super leuk! We gaan zeker meer van dit soort patronen plaatsen. Houd dus de blog altijd in de gaten.
Heb jij leuke suggesties voor babykleertjes? Plaats ze dan in de reacties hieronder en wie weet zie je hem binnenkort toegevoegd aan deze blog 😀
Verder zijn wij natuurlijk, zoals altijd, super benieuwd naar resultaten. Stuur ons daarom foto’s per mail of via instagram met #beadsandbasics vinden wij namelijk heel leuk, helemaal als het schattige babyfoto’s zijn !! ?

Heel veel haakplezier!
Liefs,
Matilde

Over de schrijver
Reactie plaatsen