Gratis Haakpatroon Broekpakje Baby, Eenvoudig en Schattig
30 mei 2022 
in Haken

Gratis Haakpatroon Broekpakje Baby, Eenvoudig en Schattig

We zeiden het eerder al: zelf babykleertjes haken is té leuk om te doen. Het is natuurlijk fantastisch zelf kleren voor je kindje te maken en met de patronen van Beads & Basics wordt dat een eitje. Misschien lijkt het heel wat, maar het is eigenlijk best makkelijk om zelf kleertjes te haken. 

Dit Gratis Haakpatroon Broekpakje Baby is perfect geschikt als eerste 'kledinghaakproject' omdat het patroon relatief eenvoudig is. Daarnaast vind ik het zelf erg leuk dat dit Haakpatroon Broekpakje Baby dienst kan doen als kleding overdag maar ook als schattige pyjama. Je kunt er alle kanten mee op dus :) 

Als dit je allereerste keer is dat je gaat haken raad ik wel aan je eerst even te verdiepen in de basisprincipes en wat oefenlapjes te maken. Gelukkig plaatsten wij eerder een grote tutorial waarin we de basisprincipes van het haken stap voor stap uitleggen!

Helemaal fan van het haken van babykleertjes? Wij gelukkig ook! We plaatsten eerder dan ook al deze super mooie en Schattige Gehaakte Kimono, deze Grappige Gehaakte Babyschoentjes, dit Lieve en Leuke Mutsje met Dierenoren, het Fantastische Watermeloen Rompertje en dit Schattige Haakpatroon Baby Broekje. Genoeg te doen dus, maar nu eerst verder met dit Leuke Broekpakje   

Gratis Haakpatroon Broekpakje Baby, Eenvoudig en Schattig :D
Benodigdheden:

- haakgaren maat 5 in 2 verschillende kleuren 

- haaknaald maat 5

drukknoopjes 
- borduurgaren
borduurgaren
- naald met een groot oog 

Haakpatroon Baby Broekje - Stap voor Stap beschrijving

Toer 1: Haak 46l

Toer 2: Haak vanaf de 3e l, haak 44 hstk (44)

Toer 3: Haak 2l om de naald op te hogen, haak 44 hstk (44)

Toer 4: Haak 2l, haak 7hstk, haak 3hstk in de volgende steek, haak 6hstk, 3hstk in de volgende steek, 14hstk, 3hstk in de volgende steek, 6hstk, 3 hstk in de volgende steek, 7hstk (52)

Toer 5: 2l, haak 8hstk, haak 3hstk in de volgende steek, haak 8hstk, 3hstk in de volgende steek, 16hstk, 3hstk in de volgende steek, 8hstk, 3 hstk in de volgende steek, 8hstk (60)

Toer 6: 2l, haak 9hstk, haak 3hstk in de volgende steek, haak 10hstk, 3hstk in de volgende steek, 18hstk, 3hstk in de volgende steek, 10hstk, 3 hstk in de volgende steek, 9hstk (68)

Toer 7: 2l, haak 10hstk, haak 3hstk in de volgende steek, haak 12hstk, 3hstk in de volgende steek, 20hstk, 3hstk in de volgende steek, 12hstk, 3 hstk in de volgende steek, 10hstk (76)

Toer 8: Haak 2l, haak 11hstk, haak 3hstk in de volgende steek, haak 14hstk, 3hstk in de volgende steek, 22hstk, 3hstk in de volgende steek, 14hstk, 3 hstk in de volgende steek, 11hstk (84)

Toer 9: Haak 2l, haak 12hstk, haak 3hstk in de volgende steek, haak 16hstk, 3hstk in de volgende steek, 24hstk, 3hstk in de volgende steek, 16hstk, 3 hstk in de volgende steek, 12hstk (92)

Toer 10: Haak 2l, haak 13hstk, haak 3hstk in de volgende steek, haak 18hstk, 3hstk in de volgende steek, 26hstk, 3hstk in de volgende steek, 18hstk, 3 hstk in de volgende steek, 13hstk (100)

Toer 11: Haak 2l, haak 14hstk, haak 3hstk in de volgende steek, haak 20hstk, 3hstk in de volgende steek, 28hstk, 3hstk in de volgende steek, 18hstk, 3 hstk in de volgende steek, 14hstk (106)
Haakpatroon Baby Broekje - verder met de mouwen 


Toer1:  steek de naald in de middelste steek van de 3 meerder steken, de precieze plaats heb ik hieronder aangegeven op de foto met een groen streepje. Haak vervolgens 2 l en 23 hstk sluit de toer met 1hv in het eerste halve stokje. 
Toer 2 t/m 14: Haak 2l (telt als 1 hstk), haak vervolgens nog 23 hstk, sluit met 1hv in het eerste halve stokje. Hecht na toer 14 af en herhaal hetzelfde proces aan de andere kant zodat je twee mouwen hebt. 


Haakpatroon Baby Broekje - verder met het buikstuk 


Toer 1 t/m 11: Haak in rijen 60 hstk, elke rij hoog je op met 2l. 
Toer 12 t/m 15: Haak in rondes 60 stk, sluit elke ronde met 1hv in de 2e l en hoog elke ronde de naald op met 2l.
Hecht af. Nu heb je in feite een losse trui, handig dus want daar kun je dit patroon dus ook voor gebruiken  
Al zou ik persoonlijk de trui wel ietsje langer maken als je hem als trui gebruikt. Je haakt in dat geval gewoon nog 60hstk in rondes door tot de trui lang genoeg is. 


Haakpatroon Baby Broekje - de broekspijpen


Toer 1: Haak 28l, sluit in een ring met 1hv 

Toer 2: Haak 2l om de naald op te hogen (telt telkens als 1 stk), haak vervolgens nog 27 stk en sluit de toer met 1v (28)

Toer 3 t/m 7: Haak 2l om de naald op te hogen, haak om en om 1 stk voor het stokje van de vorige toer, 1stk achter het stokje van de vorige toer, sluit de toer telkens met 1hv (28) daarna wissel je naar blauw. 
Dit is een ribsteek. Precies dezelfde als ik gebruikte bij het Schattige Haakpatroon Baby Broekje. Kijk daar eens voor de foto's van de handeling zelf, die heb ik hier weggelaten namelijk. Alleen het aantal steken is in dit patroon anders dan die van het Baby Broekje. 
Toer 8 t/m 17: Haak 2l om de naald op te hogen, Haak 1 hstk in elke steek (28) Het eerste broekspijpje hecht je af na toer 17, daarna haak je er nog een en ga je door met toer 18. 


Toer 18: Haak 2l om de naald op te hogen, Haak 28hstk in het eerste pijpje, haak 2l en haak 28v in het volgende pijpje. 
Toer 19: Vanaf deze toer hoef je de naald niet meer op te hogen met 2l. Haak rondom 60 v (2hstk in de 2l aan de voorkant en 2hstk in de 2l aan de achterkant). 
Toer 20 t/m 25: Haak rondom in elke steek 1 hstk (60) 

Als resultaat heb je nu dus een losse trui en een losse broek. Deze kun je naar wens aan elkaar bevestigen.
Je kunt na toer 25 afhechten en de twee onderdelen aan elkaar stikken. Als je niet afhecht kun je de twee onderdelen met halve vasten aan elkaar haken, dat is wat ik heb gedaan. Je krijgt dan een licht omhoogstaand randje in je haakwerk, wat ik zelf eigenlijk best een leuk detail vond  
Je zou er zelfs voor kunnen kiezen de twee onderdelen aan elkaar te haken met halve vasten met een andere kleur garen. In dat geval moet je wel na toer 25 wel even afhechten, een nieuwe kleur aanhechten en met die kleur de halve vasten door beiden onderdelen tegelijk haken.

Als decoratie heb ik er nog een schattig borstzakje op gehaakt. Haak hiervoor 8l en vanaf de 3el vanaf de naald haak je in rijen steeds 6hstk, iedere nieuwe toer haak je 2l om je naald op te hogen. Mijn borstzakje is 5 toeren van halve stokjes lang en aan het einde heb ik als randafwerking het hele zakje nog omhaakt met halve vasten.

Als laatste stik je drukknoopjes vast op de rug van het broekpakje. Ik koos bij dit patroon voor een drukknoopje wat erop stikt en niet met een tang erop maakt omdat het garen wat ik gebruikte vrij dik is en de knopentang hier de drukknoopjes nauwelijks goed op vast kan zetten.

En dan is dit super schattige Broekpakje Baby alweer klaar! Vinden jullie 'm net zo geweldig als ik? Het is weer net zo'n aanrader als het Watermeloen Rompertje, iedereen is razend enthousiast. Begin dus snel met haken aan dit Haakpatroon Broekpakje Baby en steek anderen aan   

Heb je nu nog nooit gehaakt maar zijn je handen wel gaan kriebelen? Gelukkig plaatsten wij eerder een grote tutorial waarin we de basisprincipes van het haken stap voor stap uitleggen!

Inmiddels hebben we op jouw vertrouwde Beads & Basics al best wat patronen voor Babykleertjes verzameld.

Je kan dus lekker aan de slag met:

– Deze Schattige Gehaakte Babyschoentjes
– Dit Haakpatroon voor een Mutsje met Dierenoortjes (ook andere oortjes mogelijk)
– Deze Stylish Baby Kimono – geschikt voor zowel jongens als meisjes
- Deze hele Hippe Watermeloen Romper (ook uit te voeren als eenvoudige uni romper)
- Het Schattige Baby Broekje

Daarnaast zijn er nog zó ontzettend veel leuke haak-ideeën voor baby’s (denk kraamcadeautjes, knuffels, decoratie voor op de kamer)! Google eens voor meer ideeën of koop een van de talloze boeken!


Hier vind je nog veel meer leuke baby haakpatronen en geboorte cadeautjes.

Babykleren haken is echt super leuk! We gaan zeker meer van dit soort patronen plaatsen.

Heb jij leuke suggesties voor babykleertjes? Plaats ze dan in de reacties hieronder en wie weet zie je hem binnenkort toegevoegd aan deze blog 😀

Verder zijn wij natuurlijk, zoals altijd, super benieuwd naar resultaten. Stuur ons daarom foto’s per mail of via instagram met #beadsandbasics vinden wij namelijk heel leuk, helemaal als het schattige babyfoto’s zijn!!    

Heel veel haakplezier!!

Liefs,

Matilde

Over de schrijver
R Bosman
Door

R Bosman

op 07 Aug 2023

Wat een leuk babypakje. Dat ga ik zeker weten maken. Wat ik verder nog even wil zeggen is dat ik tijgertje wilde haken maar bij het patroon staat alleen het lijfje en het hoofd. Is de gehele beschrijving te krijgen?

Reactie plaatsen