Gratis Haakpatroon Baby Broekje, Super Cute!!
23 december 2021 
in Haken

Gratis Haakpatroon Baby Broekje, Super Cute!!

We zeiden het eerder al: zelf babykleertjes haken is té leuk om te doen. Het is natuurlijk fantastisch zelf kleren voor je kindje te maken en met de patronen van Beads & Basics wordt dat een eitje. Misschien lijkt het heel wat, maar het is eigenlijk best makkelijk om zelf kleertjes te haken. 
Dit Gratis Haakpatroon Baby Broekje kun je aanpassen naar jouw wensen. Kleuren kun je uiteraard uitkiezen maar je kunt 'm ook nog eens verder personaliseren met knoopjes of eventueel applicaties. Ik heb in dit geval gekozen voor 2 kleuren, maar je zou ook makkelijk een gestreept broekje kunnen maken. Kortom, voor ieder wat wils met dit Haakpatroon Baby Broekje. 

Helemaal fan van het haken van babykleertjes? Wij gelukkig ook! We plaatsten eerder dan ook al deze super mooie en Schattige Gehaakte Kimono, deze Grappige Gehaakte Babyschoentjes, dit Lieve en Leuke Mutsje met Dierenoren en het Fantastische Watermeloen Rompertje. Genoeg te doen dus    
Maar nu eerst door naar dit Schattige Haakpatroon Baby Broekje

Gratis Haakpatroon Baby Broekje, Té Cute!!

 

Benodigdheden:

  • haakgaren maat 4 in 2 verschillende 
  • haaknaald maat 4
  • knoopjes
  • borduurgaren

Haakpatroon Baby Broekje - Stap voor Stap beschrijving

Een broekje bestaat natuurlijk altijd uit 2 pijpen, die haak je dan dus ook als eerste. Daarna haak je ze samen tot een broekje en werk je zo verder aan één stuk. Daarnaast heeft dit Haakpatroon Baby Broekje twee banden die ervoor zorgen dat het broekje niet afzakt, maar die zijn eigenlijk optioneel. Je kunt er dus ook voor kiezen de banden weg te laten. Verder werk je in het broekje met een soort ribeffect, zowel aan de onderkant van de pijpjes als aan de bovenkant. Dit geeft het broekje een mooi afgewerkt effect. 

Toer 1: Haak 34l, sluit in een ring met 1hv 
Toer 2: Haak 2l om de naald op te hogen (telt telkens als 1 stk), haak vervolgens nog 33 stk en sluit de toer met 1v (34)

Toer 3 t/m 7: Haak 2l om de naald op te hogen, haak om en om 1 stk voor het stokje van de vorige toer, 1stk achter het stokje van de vorige toer, sluit de toer telkens met 1hv (34)
Toer 8 t/m 13: Haak 1 stk in elke steek (34) 

Dit is een ribpatroon waar je met deze toeren aan werkt. Je ziet dat op de foto hierboven al een beetje ontstaan.
 

Het patroon werkt steeds om en om. Zoals je hier ziet een steek voor het stokje van de vorige toer. Daarbij haak je dus niet in de steek, maar over de steek. De handelingen voor het haken van het stokje zijn precies hetzelfde, alleen waar je de naald insteekt is anders. In het Engels wordt dit ook een Back Post Double Crochet genoemd.

Hier zie je de steek achter het stokje van de vorige toer. In het Engels heet dit een Front Post Double Crochet. Als je hierop googlet krijg je ook filmpjes waarop je ze eventueel nog precies na kunt kijken. 

Toer 14: Haak 2l om de naald op te hogen, haak 33 stk en 2stk in de laatste steek (35)
Toer 15: Haak 2l om de naald op te hogen, haak 34 stk en 2stk in de laatste steek (36)
Toer 16: Haak 2l om de naald op te hogen, haak 35 stk en 2stk in de laatste steek (37)
Toer 17: Haak 2l om de naald op te hogen, haak 36 stk en 2stk in de laatste steek (38)
De eerste pijp is nu klaar, hecht af en haak de volgende pijp. De tweede pijp hecht je niet af aan het eind van toer 17! Toer 18: Haak 2l om de naald op te hogen, haak nog 37 stk in de eerste pijp. Haak vervolgens 4l en hecht de andere pijp aan met 1hv. Haak weer 2l om de naald op te hogen en haak nog 37 stk in deze pijp (80) 
Toer 19: Haak 1stk in elke steek rondom - in de losseketting haak je aan beide kanten 4stk (84) 

Je zult merken dat wanneer je in rondes gaat haken (dus wanneer de twee pijpen aan elkaar zitten, je niet meer de toer hoeft te sluiten met 1hv maar dat deze gewoon vloeiend doorloopt. Vanaf dat moment heb ik dit dus ook niet meer vermeld in het patroon. 

Toer 20 t/m 24: Haak 1stk in elke steek (84) 
Toer 25: *Haak 5stk, haak de volgende 2stk samen*. Herhaal ** nog 11 keer (72)
Toer 26 t/m 29: Haak 1stk in elke steek (72) 
Toer 30 t/m 35: Haak om en om 1stk achter het stokje van de vorige toer en 1stk voor het stokje van de vorige toer (72) 
Toer 36: Haak rondom halve vasten en hecht af (72) Het mooie aan het ribpatroon is dat het elastischer is als gewone stokjes, daarom is het heel handig om de band van de broek te haken met dit ribpatroon. Daarnaast is het ook nog eens heel mooi :) 

Haakpatroon Baby Broekje - Bandjes 2x

Toer 1: Haak 81l
Toer 2: Haak vanaf de tweede l vanaf de naald 1v in elke steek (80) 

Toer 3: Haak 1 l om de naald op te hogen, haak 4v, haak 3l en sla 3v over, haak vervolgens nog 1v in elke v (80) 
Toer 4: Haak 1l om de naald op te hogen, haak vervolgens 1v in elke v en 2v in het knoopsgat (79) 
Hecht af en laat een draad over om mee te stikken. 

Wanneer je de banden af hebt kun je het broekje verder in elkaar gaan zetten. Weef alle losse draadeindjes weg en speld de banden op hun plaats. Door het eerst vast te spelden kun je precies zien waar ze moeten komen en hoef je dus ook geen fouten te maken. 

Het is natuurlijk belangrijk dat je de knoopjes op de juiste plek vast gaat stikken. Door het spelden kun je de plaats goed bepalen. Stik wel eerst de banden vast aan de achterkant van de broek, op die manier weet je zeker dat het helemaal goed komt. Waar de banden kruisen stik je de banden aan elkaar vast met borduurgaren.

En dan is dit super schattige Baby Broekje alweer klaar! Vinden jullie 'm net zo geweldig als ik? Het is weer net zo'n aanrader als het Watermeloen Rompertje, iedereen is razend enthousiast. Begin dus snel met haken aan dit Haakpatroon Baby Broekje en steek anderen aan  

Heb je nu nog nooit gehaakt maar zijn je handen wel gaan kriebelen? Gelukkig plaatsten wij eerder een grote tutorial waarin we de basisprincipes van het haken stap voor stap uitleggen!

Inmiddels hebben we op jouw vertrouwde Beads & Basics al best wat patronen voor Babykleertjes verzameld.
Je kan dus lekker aan de slag met:
– Deze Schattige Gehaakte Babyschoentjes
– Dit Haakpatroon voor een Mutsje met Dierenoortjes (ook andere oortjes mogelijk)
– Deze Stylish Baby Kimono – geschikt voor zowel jongens als meisjes
- Deze hele Hippe Watermeloen Romper (ook uit te voeren als eenvoudige uni romper)

Daarnaast zijn er nog zó ontzettend veel leuke haak-ideeën voor baby’s (denk kraamcadeautjes, knuffels, decoratie voor op de kamer)! Google eens voor meer ideeën of koop een van de talloze boeken!


Hier vind je nog veel meer leuke baby haakpatronen en geboorte cadeautjes.

Babykleren haken is echt super leuk! We gaan zeker meer van dit soort patronen plaatsen.
Heb jij leuke suggesties voor babykleertjes? Plaats ze dan in de reacties hieronder en wie weet zie je hem binnenkort toegevoegd aan deze blog 😀

Verder zijn wij natuurlijk, zoals altijd, super benieuwd naar resultaten. Stuur ons daarom foto’s per mail of via instagram met #beadsandbasics vinden wij namelijk heel leuk, helemaal als het schattige babyfoto’s zijn!!  

Heel veel haakplezier!!
Liefs,
Matilde


Over de schrijver
Nederend
Door

Nederend

op 28 Dec 2021

wat een beeldschone patroontjes Matilde, knap hoor, maar ook leuk om na te maken, vooral het gehaakte broekje. Lieve groet, Ria Nederend

Josefien
Door

Josefien

op 30 Dec 2021

Leuke blog! Lijkt me ook lekker zacht voor de baby! Groet, Josefien van https://www.kixx-online.nl/

Tineke
Door

Tineke

op 12 Mar 2022

Inderdaad schattig alleen.. mis ik toer 3 t/m 7. Hoe kom ik hier uit..? Dank alvast!

Matilde
Door

Matilde

op 17 Mar 2022

Goh Tineke, wat een stomme fout van mij! Ik heb het meteen verandert! Soms ben ik zo aan het tellen qua toeren en dan slipt er weleens iets tussendoor. Het is opgelost gelukkig!

nicole
Door

nicole

op 03 Sep 2022

heel mooi ik ga het ook proberen te maken dank je wel

E
Door

E

op 10 Apr 2024

Hoeveel bollen katoen heb je gebruikt?

Reactie plaatsen