Maak een Deze Prachtige Ibiza Boho Ketting met Veertjes en Schelpjes
09 april 2021 

Maak een Deze Prachtige Ibiza Boho Ketting met Veertjes en Schelpjes

Maak deze Toffe Ibiza Boho Ketting met Veertjes en Schelpjes met deze stap voor stap omschrijving. Eerder plaatsten wij van deze zelfde Ibiza Boho Ketting met Veertjes en Schelpjes videotutorial, hier doen we hetzelfde, maar dan met foto’s zodat je het nog eens rustig na kunt lezen.

We gebruiken hier 4 verschillende kleuren rond leer die je van licht naar donker in de magneetsluiting gaat bevestigen. Het is een hele fijne armband die je ook makkelijk bij jezelf om kunt doen door de magneetsluiting. Ook kun je met de styling van deze Armband van Leer alle kanten op. Door een andere kleurcombinatie te maken en een cabochon te kiezen die daar perfect bij past of juist lekker contrasteert. Alle keus dus!

Maak een Deze Prachtige Ibiza Boho Ketting met Veertjes en Schelpjes – Stap voor Stap Omschrijving

Boho Ketting met Veertjes en Schelpjes 10

Benodigdheden:

Boho Ketting met Veertjes en Schelpjes

Maak een Een Boho Ketting met Veertjes en Schelpjes – Stap voor Stap omschrijving

Maak om te beginnen alle hangers voor aan de ketting. Knip eerst een stukje waxkoord af van ongeveer 10 cm. Brand de uiteindes af met de aansteker zodat het niet gaat rafelen. Knoop aan het uiteinde een knoopje en rijg er een spacer bead aan.

Boho Ketting met Veertjes en Schelpjes 1

Leg precies boven de spacer bead nog een knoopje.

Boho Ketting met Veertjes en Schelpjes 2

Rijg er nog een keer een spacer aan en leg erboven weer een knoopje. Herhaal dat tot je 4 spacer beads aan het waxkoord hebt en leg nog een laatste knoopje boven de laatste spacer bead. Bevestig aan het bovenste uiteinde van het waxkoord een veterklem. Vouw eerst de ene kant van de veterklem naar binnen en vervolgens de andere.

Boho Ketting met Veertjes en Schelpjes 3

Dit is dan het resultaat. Hetzelfde doe je voor de andere hangers. Maak steeds korte en lange hangers en gebruik voor de schelpjes een dubbele lengte omdat je deze dubbelvouwt en knoopt.

Boho Ketting met Veertjes en Schelpjes 4

Voor deze knip je bijvoorbeeld een stukje van 20 cm van het waxkoord. Ook hier bevestig je natuurlijk weer een veterklem aan.

Boho Ketting met Veertjes en Schelpjes 5

Maak ook een aantal kortere schelpjes hangers met bijvoorbeeld knoopjes als decoratie. Dit stukje koord knipte ik op 14 centimeter bijvoorbeeld, dubbelgevouwen heeft deze hanger dus een lengte van 7 centimeter (iets minder, want je verliest ook wat door de knoopjes).

Boho Ketting met Veertjes en Schelpjes 6

Maak de hangers op allemaal verschillende lengtes voor een speels effect. Ik maakte er in totaal 6, maar je kan er ook meer maken natuurlijk. Ik maakte een lange hanger met veer en spacer beads, 3 hangers met schelpjes, een hanger met alleen spacer beads en daarnaast maakte ik nog een veertje direct aan de jumpring vast. Uiteraard maak je aan alle hangers een veterklem. Bij de veertjes hoeft dat niet meer, want die hebben al een mini-veterklemmetje 🙂
Maak setjes van 3 hangers aan een jumpring zoals je ziet op de foto.

Boho Ketting met Veertjes en Schelpjes 7

Maak vervolgens de ene set aan de jumpring vast aan de andere jumpring. Op deze manier houdt je in de ene jumpring genoeg ruimte om de suede veter doorheen te halen.

Boho Ketting met Veertjes en Schelpjes 8

Haal de veter door de jumpring en leg een knoop over de jumpringen.

Boho Ketting met Veertjes en Schelpjes 9

Schuif de slider om de ketting, doe er een drupje lijm in en bevestig de howliet cabochon erin. Laat eventjes goed drogen.

Deze ketting is best lang en is zo gemaakt dat je ‘m gewoon over je hoofd heen kunt omhangen. Meet dus eventjes zelf hoe lang je de ketting precies wilt hebben en leg een knoop. Knip het suede veter af en klaar is de ketting al!

Boho Ketting met Veertjes en Schelpjes 10

Je kan met deze ketting alle kanten op. Ik heb de ketting hier gestyled met zwart, wit en nude tinten, maar je kunt er natuurlijk voor kiezen hem heel kleurrijk te maken. Als leidraad gebruik je daarvoor de kleur van de veertjes, de rest pas je daar op aan. De schelpjes hebben natuurlijk dezelfde kleur, dus zand-nude.
Bij Beads & Basics kun je vertrouwd terecht voor al je bedels en kralen voor aan deze ketting en we hebben uiteraard ook allerhande veertjes in de collectie. Gebruik voor deze Boho Ketting met Veertjes en Schelpjes bijvoorbeeld:
Dip Dye Veertjes met Goud 
Dip Dye Veertjes met Glitter
Zwarte Duo Veertjes
Pluizige Pluche Veertjes

Wij zijn natuurlijk, zoals altijd, super benieuwd naar jullie ideeën en resultaten. Heb jij bijvoorbeeld deze Boho Ketting met Veertjes en Schelpjes gemaakt en ben je helemaal trots op jouw styling? Stuur ons dan foto’s per mail of via instagram met #beadsandbasics vinden wij namelijk  heel leuk !! 😀
Ook kan je natuurlijk altijd hieronder reageren met vragen & ideeën want dan verschijnt er misschien binnenkort wel een blog met jouw verzoekje!

Heel veel maakplezier!
Liefs,
Matilde

Over de schrijver
Reactie plaatsen