Maak zelf een Edelsteen Armbandje - Stap voor Stap Omschrijving
05 maart 2021 

Maak zelf een Edelsteen Armbandje - Stap voor Stap Omschrijving

Maak een Super Mooi & Makkelijk te combineren Edelsteen Armbandje met deze stap voor stap omschrijving. Eerder plaatsten wij van ditzelfde Edelsteen Armbandje ook een Video Tutorial, hier doen we hetzelfde, maar dan met foto’s zodat je het nog eens rustig na kunt lezen.

We gebruiken hier Turquoise Edelsteen Chip Kralen, maar natuurlijk kun je ditzelfde armbandje ook maken met andere chipkralen van een andere Edelsteen. Het is bijvoorbeeld leuk je favoriete edelsteen te kiezen door te kijken naar je geboortesteen, of naar de kleur die jij het mooist vind, of de werking van de edelsteen.
Het kan allemaal 😉
Vind je het leuk om na het maken van dit armbandje ook meteen wat meer te weten te komen over edelstenen. Lees dan eens onze Edelstenen Blog met al hun eigenschappen 🙂

Maak zelf een Edelsteen Armbandje – Stap voor Stap Omschrijving

Edelsteen Armbandje

Benodigdheden:

Edelsteen Armbandje 1

Maak een Edelsteen Armbandje – Stap voor Stap omschrijving

Edelsteen Armbandje 2

Als eerste stap maak je een aantal edelsteen chip kralen op een nietstift. Houd daarbij ongeveer 1.5 cm vrij om oogjes mee te maken.
Maak vervolgens aan het ene uiteinde een oogje door de nietstift als het ware om het ronde deel van de tang te vouwen.
Knip vervolgens het voetje van de andere kant van de nietstift af met een kniptang en maak ook daar een oogje aan.

Edelsteen Armbandje 3

Je hebt nu dus aan twee kanten oogjes.
Knip nu 2 stukjes waxkoord van 20 cm lang en brand de uiteinden even af met een aansteker zodat het waxkoord niet gaat rafelen.

Edelsteen Armbandje 4

Rijg 1 van de 2 waxkoordjes door 1 van de oogjes, vouw dubbel, maak een lus, haal erdoor en leg een knoop (zoals je dus normaal een knoop zou leggen met 2 draden tegelijk 😉 ). Schuif de knoop naar boven zodat deze op het oogje komt te liggen en trek aan. Op deze manier werk je meteen het oogje mooi af.

Edelsteen Armbandje 5

Dit is dan het resultaat. Meet nu met het armbandje de omtrek van de pols en knip het waxkoord zo nodig nog een stukje af. Nu ga je de veterklemmen op het waxkoord maken.

Edelsteen Armbandje 6

Als je de koordjes op gelijke lengte hebt afgeknipt doe je een drupje sieradenlijm op het uiteinde. Leg het uiteinde in de veterlklem en sluit eerst de ene en daarna de andere kant met behulp van de platbektang. Herhaal hetzelfde aan de andere kant.

Edelsteen Armbandje 7

Dit is dan het resultaat. De veterklemmen hebben een oogje dus die kunnen we nu gebruiken om de sluiting aan vast te maken.
Pak de jumpringen en maak aan de ene kant een jumpring in het oogje van de veterklem en aan de andere kant een jumpring + karabijnsluiting.

Edelsteen Armbandje 8

Houd bij het knippen van het waxkoord rekening met het feit dat de sluiting in zijn geheel ongeveer 1.5 cm toevoegt aan de armband. Heb je het toch te lang gemeten? Dan kun je natuurlijk altijd de veterklemmen er weer afknippen en nieuwe gebruiken 😉

Edelsteen Armbandje 9

En dit is dan al het resultaat 🙂
Ben je nou niet helemaal gek van turquoise? Bekijk dan ook de Andere Edelstenen in de Collectie en kies voor bijvoorbeeld:
Marmerachtig Howliet
Diepblauwe Lapis Lazuli 
Parelmoerglanzend Opaliet

Wij zijn natuurlijk, zoals altijd, super benieuwd naar jullie ideeën en resultaten. Heb jij bijvoorbeeld dit armbandje gemaakt en ben je helemaal trots op jouw styling? Stuur ons dan foto’s per mail of via instagram met #beadsandbasics vinden wij namelijk  heel leuk !! 😀
Ook kan je natuurlijk altijd hieronder reageren met vragen & ideeën want dan verschijnt er misschien binnenkort wel een blog met jouw verzoekje!

Heel veel maakplezier!
Liefs,
Matilde

Over de schrijver
Reactie plaatsen