Hoe Maak je een Macramé Sleutelhanger met Letterkralen?
18 maart 2021 

Hoe Maak je een Macramé Sleutelhanger met Letterkralen?

Met deze stap voor stap omschrijving maak je een Super Leuke Macramé Sleutelhanger met Letterkralen. Hier combineren we dus Beads&Basics items met een eenvoudige macramé knoop. Eerder plaatsten wij van deze Macramé Sleutelhanger ook een Video-Tutorial, hier doen we hetzelfde, maar dan met foto’s zodat je het nog eens rustig na kunt lezen.

We gebruiken hier Letterkralen waar je bijvoorbeeld je naam mee kunt maken, maar denk ook aan leuke woorden die iets over je persoonlijkheid zeggen 😉
Vind je macramé een leuke techniek en wil je hier dieper induiken. Bekijk dan ook eens onze andere Macramé Blogs zoals deze Macramé voor Beginners Blog, met daarin alle basisknopen eenvoudig uitgelegd.

Hoe Maak je een Macramé Sleutelhanger met Letterkralen?

Macramé Sleutelhanger 1

Benodigdheden:

Macramé Sleutelhanger

Zoals je ziet in de links gebruikte ik gouden items voor de sleutelhanger. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor zilveren items, je hebt dan een zilveren sleutelhanger, splitringen en spacer beads nodig.

Hoe maak je een Macramé Sleutelhanger met Letterkralen? – Stap voor Stap omschrijving

Begin met het knippen van de middelste draad, dit is de draad waar je kralen op gaat rijgen. Knip ongeveer 50 centimeter af, op die manier heb je altijd genoeg. Brand de uiteinden af met de aansteker zodat het koord niet gaan rafelen en zodat je deze makkelijk door de kralen kunt rijgen.

Macramé Sleutelhanger 2

Rijg de kralen aan het koord. Eerst een spacer bead, dan de letterkralen en daarna nog een spacer bead. Je kunt nu het teveel aan koord afknippen. Je hebt in totaal ongeveer 30 cm nodig, je kunt er dus 20 cm vanaf knippen.
Knip nu nog een macramé draad af van ongeveer een meter. Deze vouw je dubbel en dit zijn ook de draden waarmee je gaat knopen, daarom heb je zoveel nodig 😉

Macramé Sleutelhanger 3

Vouw de draad dubbel zodat je een lus hebt. Pak de draad waar je de kralen op hebt geregen en pak ze samen met de lus. Leg een knoop in de lus zodat alle draden bij elkaar zitten.

Macramé Sleutelhanger 4

Plak de lus met een plakbandje vast op de tafel waarop je werkt. Leg de draad met de kralen in het midden en de 2 lange draden aan de buitenkant daarvan, één links en één rechts. Je gaat nu beginnen met het knopen van de knopen. We gebruiken de square knot. Ik leg de knoop hieronder kort uit, een nog uitgebreidere omschrijving van deze knoop vind je in de Macramé voor Beginners Blog.

Macramé Sleutelhanger 5

Leg de rechtse draad over de andere 2 draden. Je hebt dan als het ware een het cijfer 4 gelegd.

Macramé Sleutelhanger 6

Haal de linkse draad nu onder de middelste draad door en door lus die is ontstaan met de rechtse draad. Trek de knoop aan. Dit is een halve square knot, om hem helemaal af te maken doe je hetzelfde nog een keer maar dan precies andersom. Dus: leg de linkse draad over de andere 2 draden en haal de rechtse draad nu onder de middelste draad door en door lus die is ontstaan met de linkse draad.
Leg deze square knots tot je het stukje met knopen lang genoeg vindt.

Macramé Sleutelhanger 7

Ik legde zelfde ongeveer 8 knopen.
Schuif nu de spacer bead aan en leg een square knot om de spacer bead. Dat werkt hetzelfde als de normale square knot 😉

Macramé Sleutelhanger 8

Er komt dus 1 knoop onder de spacer bead te zitten. Schuif nu de volgende letterkraal aan en herhaal weer hetzelfde. Elke keer zit er dus 1 square knot tussen elke kraal.
Helemaal aan het einde aangekomen leg je nog een aantal keer square knots totdat je de sleutelhanger lang genoeg vindt. Ik legde na de kralen nog ongeveer 10 knopen.

Macramé Sleutelhanger 9

Dit is dan het eindresultaat. Zoals je ziet heb je nu 3 draden onderaan de sleutelhanger. Deze gebruik je om nog wat acrylkralen en spacer beads aan te rijgen. Dat kan natuurlijk op allerlei verschillende manieren 🙂
Leg na het rijgen van de kralen in elke draad een dubbele knoop op de lengte die jij wilt. Knip de draden af en brand ze netjes af zodat ze niet gaan rafelen. Hetzelfde doe je met de middelste draad die nog in de lus zit; knip af en brand netjes af.

Macramé Sleutelhanger 10

Maak de sleutelhanger aan de lus met een splitring en klaar is de Macramé Sleutelhanger! 😀

Vind je macramé nu al helemaal leuk en wil je meer? Bekijk dan ook eens deze leuke (kleine) macramé projecten:

Wij zijn natuurlijk, zoals altijd, super benieuwd naar jullie ideeën en resultaten. Heb jij bijvoorbeeld deze Macramé Sleutelhanger gemaakt en ben je helemaal trots op jouw styling? Stuur ons dan foto’s per mail of via instagram met #beadsandbasics vinden wij namelijk  heel leuk !! 😀
Ook kan je natuurlijk altijd hieronder reageren met vragen & ideeën want dan verschijnt er misschien binnenkort wel een blog met jouw verzoekje!

Heel veel maakplezier!
Liefs,
Matilde

Over de schrijver
Reactie plaatsen