Hoe Maak je zelf de Mooiste Papieren Kerstversiering?
27 oktober 2020 

Hoe Maak je zelf de Mooiste Papieren Kerstversiering?

Het is alweer bijna zover: Kerst! Zeker nu dit jaar Sinterklaas niet zo groots gevierd kan worden is het super fijn vast aan de slag te gaan met kerstversiering & gezellige decoratie. Daarom plaatsen we een serie met leuke DIY’s, met dit keer: Hoe Maak je zelf de Mooiste Papieren Kerstversiering?
Hier ga ik aan de slag met mooi scrapbook papier, waar je met een schaar en wat lijm verschillende vormen Papieren Kerstversiering mee gaat maken.

Deze DIY Papieren Kerstversiering is makkelijk en ook super leuk om te doen met de kinderen! Laat je creativiteit lekker de vrije loop en maak mooie combinaties papier om de meest uiteenlopende ornamenten te maken. Ben je nu meer van het vouwen? Check dan ook vooral de DIY Origami Kerstbal 🙂

Hoe Maak je zelf de Mooiste Papieren Kerstversiering?

Papieren Kerstversiering stap10

Benodigdheden:

  • verschillende soorten mooi papier – dit vindt je voor een leuke prijs bij de Action of de een hobbywinkel zoals de Pipoos
  • schaar
  • houtlijm (klinkt misschien gek, maar papier is natuurlijk in feite hout en daarom werkt houtlijm super goed en snel in combinatie met wat dikker papier)
  • draad in verschillende kleuren (ik gebruikte ons eigen Beads & Basics Macramé Draad)
  • kwast
  • liniaal
  • stanleymes
  • lepel
  • knip patroon

Papieren Kerstversiering – Stap voor Stap Tutorial

Print om te beginnen dit Knip Patroon op een a4’tje. Hier staan 3 verschillende Papieren Kerstversieringen op die je kunt maken (of natuurlijk allemaal). Van elke vorm knip je minimaal 6 kopieën uit het bijzondere papier dat je hebt uitgezocht.

Papieren Kerstversiering stap1

Knip de vorm die je gaat maken uit het a4’tje wat je zojuist hebt geprint. Trek hem om op het papier wat je gaat gebruiken. Het is daarbij het best om de omtrek te maken op de kant van het papier dat je niet gebruikt. Als je de vorm dan uitknipt is het niet zo erg als je nog wat pen lijnen ziet (dat wordt dan namelijk de kant die je niet ziet).

Papieren Kerstversiering stap2

Vouw de uitgekipte vorm dubbel. Ik gebruikte een vrij dik papier en dan kan het lastig zijn een nette vouwnaad te maken. Dan is het slim de vouwlijn eerst te rillen. Dat doe je door het midden te bepalen en een snede te maken (dit doe je dus door een stanleymes lichtjes over het papier te halen met een liniaal). Je snijdt de vorm dus niet door! Vervolgens maak je de vouw. Je kunt hier een lepel gebruiken om de vorm netjes plat te drukken.
Knip dezelfde vorm uit in een ander bijpassend papier (of hetzelfde kan natuurlijk ook), vouw en smeer de helft van de vorm in met lijm.

Papieren Kerstversiering stap3

Plak de helften op elkaar.

Papieren Kerstversiering stap4

Als je op de helft bent (in dit geval dus 3 lagen hebt) plak je in het midden een koordje die een lus vormt om de papieren kerstversiering mee op te hangen. Maak de rest op dezelfde manier af.

Papieren Kerstversiering stap5

Papieren Kerstversiering stap6

Dit is dan het eindresultaat 😀
Je kunt ook meer lagen papier toevoegen natuurlijk. Dat gaat bij deze specifieke vorm wat lastiger omdat het wat kleine details heeft, maar bij de andere 2 vormen kan dat prima.
Ik combineerde voor iedere laag een ander papier maar zocht het wel in dezelfde kleurstelling, in dit geval dus roze en groen. Zo creëer je toch eenheid maar tegelijkertijd een vrolijke en bijzondere decoratie.

Papieren Kerstversiering stap7

Papieren Kerstversiering stap8

Bij deze vorm combineerde ik vooral paars en blauwtinten.

Papieren Kerstversiering stap9

En bij de eenvoudige bal combineerde ik 3 keer dezelfde stippen print met 2 verschillende hout/jute prints. Ik gebruikte voor de ronde bal ook maar 6 lagen papier, maar ik zou de volgende keer toch wat meer lagen gebruiken voor deze eenvoudige vorm. 10 lagen is in het geval van de ronde bal denk ik een stukje mooier 😉

Papieren Kerstversiering stap10

Uiteindelijk heb je dan deze unieke Papieren Kerstversiering! Super leuk, mooi en leuk om te doen met de kids!

Wij zijn zoals altijd super benieuwd naar jullie resultaten en creatieve combinaties. Deel die dus met ons, via mail, hieronder in de reacties of via instagram met #beadsandbasics. We kijken er weer reikhalzend naar uit 😉
Fan van dit soort papieren decoratie en tutorials? Check dan ook de Origami Kerstbal tutorial! Heb je wensen en ideeën voor meer van dit soort blogs? Laat het ons dan weten en wie weet verschijnt die binnenkort.

Heel veel maak & knipplezier,

Liefs,
Matilde

Over de schrijver
Reactie plaatsen