Splitringen

Splitringen zijn dubbele ringetjes, zoals je ze ook wel kent van je sleutelhanger. Je gebruikt splitringen o.a. om bedels te bevestigen en als 'andere kant' van een sluiting in combinatie met een karabijnsluiting.

zilveren splitring

Deze dubbele ringen zijn een stuk steviger dan de enkele jumpringetjes en daarmee zijn ze veel geschikter om te gebruiken als sluiting. Het draad of de sluiting kan er namelijk niet makkelijk tussendoor schieten als je bijvoorbeeld met je sieraad ergens achter blijft haken. In het Engels worden deze ringen naast splitrings ook wel 'double loop rings' genoemd.

Shop hier voordelig je splitringen

Het kan soms een beetje priegelig zijn om iets te bevestigen aan een splitring, gebruik een tangetje en zet deze tussen het uiteinde van de ring en de volgende 'slag'. Je kunt de ring nu een beetje openmaken en hier bijvoorbeeld een bedel aan bevestigen. Splitringen zijn ook handig om te gebruiken in sleutel- en tashangers omdat deze vaak tegen een stootje moeten kunnen en zo minder makkelijk kapot gaan.

In onderstaand video leggen we het verschil uit tussen jumpringen en splitringen en wanneer je welke gebruikt :)

Wendy
Door

Wendy

op 16 Aug 2020

Hoi meiden, ik ben heerlijk in de weer met engeltjes maken, maar hoe bevestig ik het makkelijkst een splitring zonder dat mijn nagels naar de gallemies gaan ???

Reactie plaatsen