Statement armband met rocailles

SR-DIYtutorial

Maak een Statement rocailles armband met deze stap voor stap tutorial.

Met deze techniek kan je ook een bijpassende ketting maken om je outfit helemaal af te maken!

Wat heb je Nodig?

SR-Benodigheden-1024x822

  1. Rocailles
  2. Dreamz koord
  3. Aansteker, tape en nylondraad
  4. Eindkapjessplitringenkarabijnsluitingknijpkraal, naald en jasseron
  5. Sieradenlijm
  6. Meetlint
  7. Schaar
  8. Ronde en platte tang

Stap 1:

SR-Stap1-1024x366

Brand het uiteinde van het dreamz koord dicht met een aansteker. Doe dan wat lijm om het uiteinde van het koord en in het eindkapje en zet het eindkapje op het dreamz koord en laat het een paar uurtjes goed drogen.

Stap 2:

SR-Stap2-1024x366

Knip 140 cm nylondraad af en rijg er een naald op. Steek de naald door het dreamz koord heen (zo dicht mogelijk bij het eindkapje) en hecht het stevig vast. Knip het overige draad af, maar laat wel een halve cm over en brand dit vast met een aansteker.

Stap 3:

SR-Stap3

Nu gaan we de kralen op het nylondraad rijgen. Bedenk een leuke volgorde om de kralen op het draad te rijgen en maak een ketting van ongeveer 120 cm lang.

Tip: Moet je tussen door even wat anders doen plak dan wat tape op het nylon draad zo dat de kralen niet van het draad kunnen vallen. Dat zou zonde zijn!

Wanneer je een ketting van ongeveer 120 cm hebt, rijg dan een knijpkraal op het nylondraad en duw deze zo stevig mogelijk tegen de andere kralen aan. Knijp de knijpkraal dan dicht met een platte tang. Nu zit je kralen ketting stevig vast.

Stap 4:

SR-Stap4

Houd het dreamz koord vast tussen je linker duim en wijsvinger en draai met je rechterhand  heel stevig de kralen om het dreamz koord heen. Als je de hele ketting om het koord hebt gedraaid, houd het dan stevig vast met een hand en rijg met de andere hand een naald op het nylondraad. Steek de naald door het dreamz koord. Doe dit zo dicht mogelijk tegen de kralen aan en hecht de ketting stevig vast. Knip het overige draad af, maar laat wel een halve cm over en brand dit vast met een aansteker.

Stap 5:

SR-Stap-5

Knip het overige dreamz koord af, maar laat een centimeter over en brand het uiteinde dicht met een aansteker. Doe wat lijm om het uiteinde van het koord en in het eindkapje en zet het eindkapje op het dreamz koord en laat het een paar uurtjes goed drogen.

Stap 6:

SR-Stap6-1024x1024

Maak een splitring open met een ronde tang en duw het karabijnslotje erop en bevestig de splitring met daarop de sluiting aan het oogje van het eindkapje. Maak vervolgens en de splitring weer dicht met een platte tang. Herhaal dit met het stukje jasseron van 4 cm en bevestig deze aan het andere eindkapje. Laat het armbandje een nachtje drogen zodat de lijm niet los gaat laten tijdens het dragen van de armband.

En dan is je Statement rocailles armband is klaar!

SR-Klaar

Over de schrijver
Reactie plaatsen