Hoe Maak je een Visgraat Vlecht Armband met Leer?
22 mei 2021 

Hoe Maak je een Visgraat Vlecht Armband met Leer?

Maak een Prachtige Boho Look Visgraat Vlecht Armband met Leer en Macramé Draad met de stap voor stap omschrijving. Eerder plaatsten wij van deze zelfde Visgraat Vlecht Armband een Video Tutorial,  hier doen we hetzelfde, maar dan met foto’s zodat je het nog eens rustig na kunt lezen.

We gebruiken hier 4 verschillende kleuren macramé draad die je in een bepaald terugkomend patroon gaat vlechten. We hebben bij Beads & Basics super veel verschillende kleuren macramé draad, dus je kunt precies de kleurencombinatie maken die jij wilt. Bijvoorbeeld ton-sur-ton, zoals ik deed met roze tinten of ga voor lekker contrasterende kleuren, alleen maar pastels of nog een hele andere creatie. We combineren het met 10 mm leer, die we ook weer in allerlei verschillende kleuren hebben. Kortom, met deze Visgraat Vlecht Armband kun je alle kanten op.

Hoe Maak je een Visgraat Vlecht Armband met Leer?

Visgraat Vlecht Armband

Benodigdheden:

Visgraat Vlecht Armband 1

Hoe maakt je een Visgraat Vlecht Armband met Leer – Stap voor Stap omschrijving

Meet hoeveel leer je nodig hebt door een stukje leer om je eigen arm te wikkelen en haal er ongeveer 1 cm vanaf (dit is de ruimte voor de sluiting en eindkap). Maak met de gaatjestang ongeveer 3 mm van de rand 2 gaatjes – gebruik daarvoor het grootst mogelijke gat op de gaatjestang.

Visgraat Vlecht Armband 2

Knip nu van elke kleur macramé draad ongeveer 1 meter af. Je hebt nu 4 stukken in 4 verschillende kleuren van 1 meter lang. Vouw deze dubbel en haal met de lus door het gat in het leer. Om het jezelf makkelijk te maken plak je met een stukje plakband het leer en macramé draad vast aan je tafel.

Visgraat Vlecht Armband 3

Je begint nu met de visgraat vlecht. Verdeel daarvoor de 8 draden die je hebt naar 4 van elke kleur aan de linker kant en 4 van elke kleur aan de rechterkant. Bepaal hoe je jouw kleurenpatroon maakt. In mijn patroon is het ritme fuchsiaroze, roze, zalmroze, rood.

Visgraat Vlecht Armband 4

Pak de meest bovenste linkse draad eerst, bij mij is dat dus de kleur fuchsia. Leg hem over de drie andere draden naar het midden.

Visgraat Vlecht Armband 5

Leg hem over de drie andere draden naar het midden.

Visgraat Vlecht Armband 6

Pak nu de bovenste rechtse draad van dezelfde kleur, fuchsia dus. Leg hem over de vier andere draden naar het midden.
Herhaal nu deze drie stappen in steeds hetzelfde kleurenritme. Ik ga nu dus verder met roze linksboven naar het midden over 3 draden, roze rechtsboven naar het midden over 4 draden. Daarna zalmroze linksboven naar het midden over 3 draden, zalmroze rechtsboven naar het midden over 4 draden. Als laatste rood linksboven naar het midden over 3 draden, rood rechtsboven naar het midden over 4 draden. Vervolgens begin je weer met de eerste kleur, in dit geval dus fuchsia.

Visgraat Vlecht Armband 7

Vlecht zo helemaal door tot je vlecht iets langer is als het leer. Dat werkt het makkelijkst. Haal de uiteinden door het andere gat en plaats zodat het netjes komt te zitten.
Houdt de vlecht nu goed vast, knip eerste de ene kant van de draden af, net zo lang als het leer. In het macramé draad zit nylon, hierdoor smelt het als je het afbrand. Dit gebruiken we om het macramé koord aan elkaar te smelten en plat te duwen zodat het in de eindkap past.

Visgraat Vlecht Armband 8

Gebruik ook een platte tang om het macramé koord goed in het leer te drukken. Dit is dan het resultaat. In de video tutorial kun je duidelijk zien hoe je dit doet als deze omschrijving niet voldoende is 😉

Visgraat Vlecht Armband 7

Vul het eindkapje tot ongeveer de helft met lijm en zet hem over het leer en de vlecht.

Visgraat Vlecht Armband 8

Knip ook het macramé koord aan de andere kant af, herhaal de stappen en bevestig de eindkap erop. Doe nu ook wat druppels lijm op de achterkant van de vlecht en plak deze vast aan het leer. Laat nu ongeveer een uur drogen.
Daarna wijst het bevestigen van de sluiting zichzelf. Maak aan de ene eindkap een jumpring en een karabijnsluiting aan de jumpring en aan de andere kant een splitring. Klaar is de Visgraat Vlecht Armband al!

Visgraat Vlecht Armband 9

De Visgraat Vlecht Armband doet een beetje boho aan qua stijl. Dit gevoel kun je nog versterken door bepaalde kleuren te kiezen. Camelkleurig Leer werkt ook heel goed bijvoorbeeld. Verder kun je natuurlijk met het macramé koord ook allerlei combinaties maken 🙂 Wil je het armbandje verstelbaar maken in maat? Gebruik dan een stukje verlengketting in plaats van alleen de jumpring als sluiting.
Voor ieder wat wils dus.

Wij zijn natuurlijk, zoals altijd, super benieuwd naar jullie ideeën en resultaten. Heb jij bijvoorbeeld deze armband gemaakt en ben je helemaal trots op jouw styling? Stuur ons dan foto’s per mail of via instagram met #beadsandbasics vinden wij namelijk  heel leuk !! ?
Ook kan je natuurlijk altijd hieronder reageren met vragen & ideeën want dan verschijnt er misschien binnenkort wel een blog met jouw verzoekje!

Heel veel maakplezier!
Liefs,
Matilde

Over de schrijver
Reactie plaatsen