Hoe Maak je een Armband van Leer met Magneetsluiting?
09 april 2021 

Hoe Maak je een Armband van Leer met Magneetsluiting?

Maak deze Mooie Armband van Leer met Magneetsluiting met deze stap voor stap omschrijving. Eerder plaatsten wij van deze zelfde Armband van Leer een Videotutorial, hier doen we hetzelfde, maar dan met foto’s zodat je het nog eens rustig na kunt lezen.

We gebruiken hier 4 verschillende kleuren rond leer die je van licht naar donker in de magneetsluiting gaat bevestigen. Het is een hele fijne armband die je ook makkelijk bij jezelf om kunt doen door de magneetsluiting. Ook kun je met de styling van deze Armband van Leer alle kanten op. Door een andere kleurcombinatie te maken en een cabochon te kiezen die daar perfect bij past of juist lekker contrasteert. Alle keus dus!

Hoe Maak je een Armband van Leer met Magneetsluiting?

Armband van Leer 6

Benodigdheden:

Armband van Leer

Hoe maakt je een Armband van Leer met Magneetsluiting – Stap voor Stap omschrijving

Bepaal als eerst de lengte van het leer door het 1 keer om je pols te wikkelen. Voeg aan deze gemeten lengte ongeveer 1 cm toe, dat is de ruimte die je nodig hebt om de armband goed te laten passen en daarnaast geeft het je de ruimte om nog iets af te knippen van het leer als dat later in het maakproces nodig is.

Armband van Leer 1

Knip alle stukjes leer op precies dezelfde lengte af. Knip de uiteindes van het leer in een puntje. Dit helpt je straks om het leer goed in de sluiting te krijgen.

Armband van Leer 2

Doe een drupje sieradenlijm in de magneetsluiting en doe daar de stukjes leer in. De eerste 3 gaan heel makkelijk, maar de laatste is best wat gefriemel want het past namelijk maar net.

Armband van Leer 3

Schuif de slider over het leer naar het midden. Ook dit past maar net, dus is ook weer eventjes wat gefriemel.

Armband van Leer 4

Knip de uiteindes van het leer waar nodig weer op dezelfde lengte en bevestig de andere kant van de magneetsluiting aan het leer. Let daarbij heel goed op dat je deze met je juiste kant naar boven bevestigd want anders sluit de magneetsluiting natuurlijk niet 😉

Armband van Leer 5

Doe een drupje sieradenlijm in de slider en bevestig als laatste nog de cabochon. Laat de armband nu goed drogen, minimaal een uur. Zo kan de sieradenlijm goed uitharden.

Armband van Leer 6

Echt een hele fijne, handige en mooie armband is dit!

Zoals je ziet gebruikte we voor deze armband een edelsteen cabochon. Je kunt de cabochon uitkiezen op kleur natuurlijk, maar ook op betekenis of geboortemaand. Benieuwd? Lees dan eens onze Edelstenen Blog met al hun eigenschappen 🙂
We hebben allerlei prachtige Edelsteen Cabochons in de collectie. Bijvoorbeeld:
Marmerachtig Howliet
Prachtig Paars Amethist
Romantisch Rozenquartz

Wij zijn natuurlijk, zoals altijd, super benieuwd naar jullie ideeën en resultaten. Heb jij bijvoorbeeld deze Armband van Leer gemaakt en ben je helemaal trots op jouw styling? Stuur ons dan foto’s per mail of via instagram met #beadsandbasics vinden wij namelijk  heel leuk !! 😀
Ook kan je natuurlijk altijd hieronder reageren met vragen & ideeën want dan verschijnt er misschien binnenkort wel een blog met jouw verzoekje!

Heel veel maakplezier!
Liefs,
Matilde

Over de schrijver
Reactie plaatsen