22x cadeau inpakken | *binnen 1 minuut*
09 november 2022 

22x cadeau inpakken | *binnen 1 minuut*

Wil je een cadeau nóg leuker maken? Met deze makkelijke DIY-versieringen en inpak manieren krijgt de verpakking een mooie meerwaarde.

En nee, we hebben het niet alleen over inpakpapier. Check deze elf toevoegingen en elf manieren (dus 22 ideeën in totaal) om je cadeau leuk in te pakken. Succes!

Toevoegingen aan cadeaus

Een cadeau alleen met inpakpapier inpakken is een beetje saai, vind je niet? Daarom hebben wij 11 toevoegingen bedacht zodat ook de buitenkant van jouw cadeau er leuk uit ziet! Deze makkelijke ideeën heb je zo gemaakt. Uitproberen dus!

  1.  Kerstkransje van rozemarijntakjes

Tijdens de feestdagen kun je zoveel leuke versieringen toevoegen aan cadeaus. Zo ook een zelfgemaakt kerstkransje met maar twee benodigdheden!

In de video hieronder zie je hoe je er eentje toevoegt aan een ingepakt cadeau. Wil je meer kleur toevoegen aan de kerstkrans? Plak met lijm wat knutsel pompons of kralen en het lijken net besjes en/of kerstballen!

Benodigdheden: rozemarijntakjes, touw, eventueel gekleurde knutsel pompons of kralen en lijm.

2. Zegelstempel + waskralen

Voor dit idee heb je een zegelstempel + waskralen nodig. Verzegelde enveloppen zien er gaaf uit, dus waarom zou je het niet toevoegen aan je cadeau?

De stempel-ontwerpen zijn personaliseer en er zijn oneindig veel kleurcombinaties. Benieuwd? Check de personaliseerbare zegelstempels.

Smelt een paar waskralen en breng aan op het papier. Bestempel je zegelwas, druk aan en voilà, je hebt er weer een nieuwe inpak-skill bij!

 3. Gedroogde sinaasappelschijfjes

Mmm sinaasappels, lekker hoor. Wist je dat je ze ook kan gebruiken als decoratie?

Snijd een sinaasappel in (dunne) schijfjes en leg ze op een met bakpapier-bekleedde bakplaat. Schuif ze ongeveer 2-3 uur in de oven op maximaal 100 ºC. Daarna zijn jouw gedroogde sinaasappelschijfjes klaar!

Rijg ze vervolgens aan een koord en maak jouw cadeau af. Heb je geen sinaasappels in huis? Dit recept kan je ook volgen met andere citrusvruchten zoals mandarijn, bloedsinaasappel, grapefruit, citroen of limoen.

gedroogde-sinaasappelschijfjes-hoe-pak-je-een-cadeau-creatief-in-diy-versieringen

4. 3D tekening - kersteditie

De cadeauverpakking personaliseren voor de ontvanger is super leuk om te doen. Probeer het eens door iets op de verpakking te tekenen!

Als extra touch is het al helemaal geweldig om een 3D toevoeging erop te plakken. Denk aan een macramépatroon, miniatuur kerstboompje of bedenk een eigen creatie.

5. Kersthanger van koord maken - kerstboompjes

In de winkel heb je ze vast zien liggen: kersthangers die je kan toevoegen aan een cadeautje. Die kan je ook zelf maken! Het enige wat je ervoor nodig hebt is groen koord, lijm en eventueel kralen als extra decoratie om een kerstboom te maken.

Wij hebben gekozen voor kerstboompjes omdat ze niet te missen zijn bij kerstcadeaus. Zie hieronder wat je moet doen om deze leuke toevoeging bij jouw cadeau te stoppen. Super easy en herbruikbaar! Handig hè ;)

@kalli.likethestate it’s here!! DIY holiday garland ✨ #holidaydiy #diyholidaydecor #diydecor #holidaydecor #holidaydecordiy #christmascountdown2020 #christmasdecor ♬ It's Beginning To Look A Lot Like Christmas - Perry Como & The Fontane Sisters

6. Macramé sneeuwvlok maken

Kerst is geen kerst zonder sneeuw, eens? Macramé daarom zelf snel en makkelijk een sneeuwvlokje met behulp van onze tutorial.

Deze Macramé Sneeuwvlok is super snel en makkelijk om te maken en ook erg geschikt voor macramé beginners. Is dit je eerste keer macramé? Check dan eerst even onze blog met macramé basisknopen.

macrame-sneeuwvlok-stap17-wit-22-unieke-manieren-cadeau-creatief-inpakken-diy-versieringen-tutorials

7. Gescheurde pagina’s inpakmethode

Voor alle last-minute inpakkers onder ons is dit een goede go-to toevoeging: gescheurde bladzijdes. Binnen 1 minuut heb je het cadeau opgeleukt.

Pak het met inpakpapier ingepakte cadeau en een bladzijde van een (oud) boek erbij. Scheur stukken van een pagina waar veel tekst op staat. Plak deze vervolgens in de hoeken (als die er zijn) van het cadeau en je bent klaar!

Wikkel er nog wat lint omheen en steek er wat (droog)bloemen of takjes tussen voor een nog mooier resultaat. Snel, creatief en meer recyclebaar inpakken kan haast niet.

Geen boek? Geen probleem! Dit kan je ook met pagina's van (oude) kranten doen.

8. Linosnede Scandinavische winter DIY-kit

Maak je eigen stempels door middel van linosnede. Linosnede kan je vergelijken met houtsnijden en is een techniek waarbij een afbeelding wordt uitgesneden uit een stuk linoleum.

Je hoeft de ontwerpen dus maar één keer uit te snijden om ze vervolgens vaak te kunnen gebruiken. Dat scheelt onnodig snijwerk ;). De ontwerpen hieronder zijn echt top om tijdens de wintermaanden te gebruiken op cadeaus.

Snijd ze uit, stempel en klaar. Deze Scandinavische winter linosnede DIY-kit heeft de basics die je nodig hebt als beginner. Het enige wat je zelf in huis moet hebben is een (stevig) snijmesje en een placemat. Welk ontwerpje is jouw favoriet?

scandinavische-winter-linosnede-kit-kerst-stempel-rood-goud-zwart-22-unieke-manieren-cadeau-creatief-inpakken-diy-versieringen-tutorials

9. Mooie strikken maken van lint

De feestmaand staat weer voor de deur, yes! Dat betekent eigen cadeau versieringen maken. Maar hoe kun je nu eigenlijk mooie strikken maken van lint?

Wij laten in onze blog drie opties zien met een stap voor stap omschrijving. De strikken zijn, als je het een beetje onder de knie hebt, in een mum van tijd klaar. Succes!

hoe-pak-je-een-cadeau-creatief-in-diy-versieringen-kerst-strikken-maken-van-lint-rood-goud-geel-beads-and-basics

10. Kerst kralenversiering - strijkkralen patroon

Met deze DIY-versieringen kan je cadeaus gemakkelijk personaliseren. Leg een patroon met gekleurde kralen, lijm, plak en klaar. Zo simpel, maar oh [ho-ho-ho] zo leuk.

Dit kan je ook doen met strijkkralen, die smelten dan aan elkaar. Heb je geen inspiratie voor een ontwerp? Gebruik de ontwerpen hieronder of neem eens een kijkje op Pinterest, daar staan genoeg leuke ideeën!

11. Zelfgemaakte bloemen- of blader stickers

Stickers die je binnen een minuut zelf kan maken? Tell me more! Om je eigen stickers te maken heb je een vel bakpapier, een schaar, doorzichtig tape en bloemen of bladeren nodig.

Plak een stuk doorzichtig tape op de binnenkant van het bakpapier. Leg jouw bloem of blad erop en plak er vervolgens weer een stuk tape overheen.

Druk goed aan en knip met ongeveer een halve cm speling jouw bloem/blad sticker uit. Wanneer je het bakpapier van de tape haalt kan je jouw sticker plakken.

TIP voor een mooier resultaat: wanneer je een niet-geperst bloem of blad gebruikt is jouw sticker hobbelig. Wil je echt een platte sticker? Leg dan jouw bloem/blad op een stukje keukenrol en leg dit in een dicht boek - een soort DIY bloempers dus.

Na minimaal 2-3 dagen zijn jouw bloemen of bladeren plat en krijg je dus mooie platte stickers. Persoonlijk vind ik het er mooier uitzien en blijft het tape beter plakken dan op een ‘verse’ bloem/blad.

Inpakmanieren

Naast dat je leuke creaties kan toevoegen aan je cadeaus, kan je ze ook opleuken door ze creatiever in te pakken.

Het ziet er soms moeilijker uit dan het daadwerkelijk is, dus volg deze duidelijke tutorials en leer nieuwe inpakmanieren.

Probeer het eens met effen cadeaupapier of juist cadeaupapier met allerlei printjes/thema's en ontdek de gave effecten.

1. Add a twist

Toen wij dit plaatje tegenkwamen dachten we ‘WOW, deze moeten we delen!’. In de korte YouTube-video zie je hoe je met 1 stuk inpakpapier een mooi gedraaide twist kan maken wanneer je een cadeautje inpakt.

Doordat er een gleuf ontstaat kan je er ook een kaart in steken, super handig! Leuk ‘m nog verder op met wat lint, of maak een van de bovenstaande DIY’s.

PS: als de video te snel gaat kan je ‘m langzamer afspelen. Dit doe je door op het instellingen-wieltje rechts onderin de video te drukken -> afspeelsnelheid -> 0.25, 0.5 of 0.75.

2. Symmetrisch inpakken

Of je nou een plat cadeau of een groter cadeau inpakt; op deze manier inpakken gaat gegarandeerd goed. Ook hier ontstaan gleuven waar je cadeau versieringen in kan steken.

@effectivespaces It’s been so long since I last shared this so thought it was time to bring it back xx #giftwrapping #wrappinggifts #fypシ ♬ Pieces (Solo Piano Version) - Danilo Stankovic

3. Eco-friendly inpakken met fabrics - Furoshiki

Of we het nou willen of niet: inpakpapier wordt na het uitpakken (meestal) weer weggegooid. Pak jouw cadeaus dus in met fabrics!

Het inpakmateriaal is herbruikbaar en de kans dat het wordt weggegooid is dus veel kleiner! Leuk… maar hoe doe je het? Bekijk de tutorial hieronder en geef een eco-friendly ingepakt cadeau :)

Leuk om te weten: deze manier van inpakken wordt ook wel ‘Furoshiki’ genoemd.

4. Twee geribbelde strikken

Zelf ‘bows’ toevoegen aan cadeaus met hetzelfde vel inpakpapier? Dat doe je zo! Ook deze manier van inpakken maakt het cadeau er gelijk leuker uit zien.

Het leuke hieraan vinden wij dat je zelf kan kiezen of je één, of twee (zoals in de video) bows maakt. Welke heeft jouw voorkeur?

5. Elegant vierkante (sieraden)doosje inpakken

Je hebt het vast wel eens cadeau gegeven; een vierkante vorm - zoals een sieradendoosje. Om ook de buitenkant elegant te maken kan je zo’n doosje op een fancy manier inpakken.

Het enige wat je anders hoeft te doen is het vouwen van de bovenkant. Zie hieronder de mooiste manier om vierkante doosjes in te pakken. Dat kan jij!

@effectivespaces A different wrap for a box #wrappinggifts #christmas #LearnOnTikTok #TikTokPartner #xyzbca #foryoupage ♬ Prologue (From "Beauty and the Beast") - Moisés Nieto

6. Fles inpakken zonder cadeautas

Flessen wijn, bier, champagne, noem maar op. Het zijn best makkelijke cadeaus om te geven. Maar hoe vaak heb jij ze ingepakt gekregen/gegeven, zonder dat er gebruik werd gemaakt van een cadeautas?

Juist, niet zo vaak hė. Op onderstaande manier geef jij flessen op een creatieve manier cadeau.

7. Vouw zelf papieren cadeauzakjes

Vouw binnen een paar minuten eigen papieren cadeauzakjes met deze origami techniek. Of het nou voor één cadeautje is of als DIY adventskalender; het is beginner-friendly en ziet er super cute uit. Succes!

PS: als de video te snel gaat kan je ‘m langzamer afspelen. Dit doe je door op het instellingen-wieltje rechts onderin de video te drukken -> afspeelsnelheid -> 0.25, 0.5 of 0.75.

8. Linnen zakje versieren

Inpakken hoeft dus niet altijd met inpakpapier of in een papieren cadeautasje. Stop jouw cadeautje eens in een linnen zakje! Ook dit is eigenlijk een soort tweede cadeautje, linnen zakjes zijn namelijk voor veel dingen te gebruiken.

Knoop er eens een thema aan; is jouw cadeau voor een bakliefhebber? Voeg er nog een takje specerijen, kaneelstokje, lepel, zuurstok en / of koekjesvorm bij en je hebt een perfecte inpakmethode gebruikt!

9. Zelf envelopjes met een hart vouwen

Heb je geen enveloppen meer? Vouw ze zelf! In de tutorial hieronder leer je binnen een paar minuten zelf origami enveloppen met een hart te vouwen.

Gebruik gekleurd origami papier om het echt op te fleuren. Eigenlijk is het veel leuker dan een standaard envelop, toch?

10. Cilinder inpakken met een twist

Kaarsen, vazen en andere ronde, cilindervormige cadeaus. Het inpakken van zulke vormen blijft lastig… of juist niet! In onderstaande video zie je hoe je gemakkelijk een (als voorbeeld genomen) kaars kan inpakken.

We hebben het niet over de meest basic manier, er is namelijk een leuke twist aan toegevoegd.

@brittony03 #12daysofxmas #holidaytok #christmas #foldinghack ♬ original sound - brittony

11. Cadeaus met een onregelmatige vorm inpakken - papieren cadeautassen

Je kent het wel: heb je een gaaf cadeau gekocht, maar hij heeft een onregelmatige vorm. HOE ga je dat nou inpakken?

Met deze DIY-cadeautassen kan je alle vormen aan! Super easy en deze manier is geschikt voor (bijna) alle soorten en maten cadeaus.

Welke toevoeging(en) aan cadeaus en inpakmanier(en) ga jij uitproberen?

Laat het ons weten via mail, hieronder in de reacties of via Instagram met #beadsandbasics. Of stuur gelijk je resultaat, dat vinden we nóg leuker om te zien! :)

Over de schrijver
Merel
Door

Merel

op 11 Nov 2022

De “add a twist” manier ga ik eens uitproberen.

Bedrukken.nl
Door

Bedrukken.nl

op 08 Dec 2022

Leuke ideeën op het cadeau op een leukere manier in te pakken. Ik ga er zeker een paar van gebruiken, vooral het idee met de gedroogde sinaasappelschijfjes vind ik leuk. Nog een cadeautip, je kan het cadeau Bedrukken, om het persoonlijker te maken.

Reactie plaatsen