Hoe Kun je Mooie Strikken Maken van Lint? Drie Prachtige DIY's
17 november 2021 

Hoe Kun je Mooie Strikken Maken van Lint? Drie Prachtige DIY's

De feestmaand staat weer voor de deur, yes! Dat betekent veel cadeaus om in te pakken (en uit te pakken natuurlijk). Maar Hoe Kun je nu Eigenlijk Mooie Strikken Maken van Lint? Wij laten hier drie opties zien met stap voor stap omschrijving. Strikken Maken van Lint wordt zo een eitje en steel jij de show met de meest prachtig ingepakte cadeaus. Natuurlijk handig voor de feestmaand, maar cadeaus inpakken is natuurlijk iets wat altijd een feestje zou kunnen zijn.

Je hebt niet veel nodig, alleen satijnlint (of ander mooi lint), een lijmpistool en sieradenlijm. De strikken zijn, als je het een beetje onder de knie hebt, in een mum van tijd klaar. Naast het inpakken van cadeaus kun je ze natuurlijk ook op een andere manier gebruiken, bijvoorbeeld in je haar. Kortom, met Strikken Maken van Lint kom jij goed beslagen ten ijs 😀

Hoe Kun je Mooie Strikken Maken van Lint? Drie Prachtige DIY’s

Strikken Maken van Lint

Benodigdheden:

  • Satijnlint van verschillende breedtes
  • Lijmpistool
  • Sieradenlijm
  • Schaar
  • Elastiek

Strikken Maken van Lint: Strik 1

Zoals ik al zei heb ik voor jullie verschillende strik DIY’s, een klassieke strik, een pompom strik en een chique rode strik. Je kunt met de verschillende opties die ik laat zien natuurlijk zelf nog verder aan de slag met verschillende kleurcombinaties en verschillende maten. Als je eenmaal bezig bent zul je merken dat er meteen allerlei ideeën opborrelen, probeer dus vooral ook lekker uit 🙂

Voor deze strik gebruikte ik satijnlint van 1 cm breed, je kunt hem ook groter maken met breder lint of kleiner zelfs. Begin voor deze strik met het knippen van 20 stukjes van 18 cm lang.

Strikken Maken van Lint

Gebruik de sieradenlijm om van de geknipte lintjes cirkels te maken zoals je hierboven ziet. Gebruik een klein dotje lijm, druk even vast en laat even 10-15 minuten goed drogen.

Strikken Maken van Lint 2

Als de cirkels goed droog zijn breng je aan de binnenkant (waar de twee lint uiteindes samenkomen) een drupje lijm aan. Duw het midden van cirkel naar het drupje lijm. Je krijgt dan een soort uitgerekte 8 vorm.

Strikken Maken van Lint 3

Maak eerst alle linten klaar op deze manier. Als je dat gedaan hebt kun je de strik af gaan maken.

Strikken Maken van Lint 4

Doe steeds in het midden van het lint een dotje lijm. Leg er een volgende lint kruislings overheen. Steeds laagje voor laagje. Hierboven zie je het resultaat na 8 stukjes lint.
Op deze manier bouw je verder aan de strik tot je een mooie volle pompom vorm hebt. Ik gebruikte 20 dubbelgevouwen lintjes.

Strikken Maken van Lint 5

En dan is dit het eindresultaat. Een mooie volle, bolle strik 🙂

Strikken Maken van Lint 6

Strikken Maken van Lint: Strik 2

De volgende strik is een klassieke strik gemaakt met goudkleurig breed lint. Je kunt natuurlijk elke kleur gebruiken die je maar wilt, maar je hebt wel echt breed lint nodig. Ik gebruikte en lint van 0,5 cm breed. Knip eerst een stuk lint af van 38 centimeter lang.

Strikken Maken van Lint 7

Deze strik is eigenlijk vooral een kwestie van vouwen en plooien.

Strikken Maken van Lint 8

Vouw het stuk lint 1 keer en dan nog een keer op. Je hebt dan een lint voor je zoals je hierboven ziet. Let bij het opvouwen wel op dat de glanzende kant van het lint naar je toe wijst precies zoals op de foto. Je vouwt het lint eigenlijk in drieën.

Strikken Maken van Lint 9

Pak het lint in het midden samen en let daarbij op dat de plooien mooi vallen. Handig is als je in de breedte 3 vouwen maakt, op die manier krijg je de mooiste plooien voor deze breedte lint.

Strikken Maken van Lint 10

Wikkel een elastiek om het midden zodat deze goed vast blijft zitten. De volgende stap is een beetje gefriemel en je kunt het beste zelf even uitproberen wat het beste werkt met jouw lint. Vouw het uiteinde wat je hierboven op de foto rechts ziet liggen zo op dat je de glanzende kant om het midden over het elastiek kunt wikkelen. Wikkel twee keer om en zet aan de achterkant even vast met een kopspeld.

Strikken Maken van Lint 11

Strikken Maken van Lint 12

Dit is dan het resultaat. Als je meerdere strikken wilt maken kun je het beste deze allemaal tot aan deze stap afmaken.
Verwarm het lijmpistool en maak een dot lijm aan de achterkant zodat je het omgewikkelde lint vast kunt zetten.
Knip het uiteinde af en de strik is klaar!

Strikken Maken van Lint 13

Je hebt dan een mooie klassieke strik die je ook heel makkelijk kunt omvormen tot een haarspeld of een broche door er de strik op een broche- of haarspeld te lijmen 🙂

Strikken Maken van Lint: Strik 3

Als laatste heb ik een strik gemaakt met drie lagen van breed lint. Het lint dat ik gebruikte is 2,5 cm breed. Maar je kunt voor deze strik ook makkelijk een smaller of een breder lint gebruiken,

Strikken Maken van Lint 14

Knip 3 stukken lint. 1 stuk van 10 cm, 1 stuk van 15 cm en 1 stuk van 20 centimeter. Lijm deze allemaal tot een cirkel zoals je boven op de foto ziet. Daarnaast maak je een stuk wat je als afwerking gaat gebruiken. Hiervoor gebruik je een stuk van 15 a 20 centimeter, dat maakt niet zo veel uit. Omdat ik hier breed lint gebruikte en ik voor de afwerking ook een smal lint nodig heb, heb ik het afwerklint in drieën gevouwen en vast gelijmd zodat je een netjes afgewerkt smal lint krijgt.

Strikken Maken van Lint 15

Doe een dotje sieradenlijm op de plek waar de twee uiteindes van het lint samenkomen en duw het midden van de cirkel naar de lijm toe. Je krijgt dan weer dit soort platte 8 vormpjes.

Strikken Maken van Lint 16

Doe eerst een dot lijm in het midden van het grootste lint en plak de middelste daarop. Doe vervolgens een dot lijm in het midden van het middelste lint en plak de kleinste daarop.

Strikken Maken van Lint 17

Dit is dan het resultaat. Laat dit eventjes 10 a 15 minuten drogen.

Breng als laatste een lijn lijm aan op de achterkant in het midden en plak het afwerk stuk daarop. Breng ook een lijn lijm aan in het midden op de voorkant en vouw het afwerklint eroverheen. Als laatste breng je dan weer een lijn lijm aan op de achterkant in het midden en vouw je het afwerklint terug naar achter en plak je deze vast. Laat even drogen en knip het uiteinde af.

Strikken Maken van Lint 18

En dit is dan het eindresultaat 😀
Ook deze strik kun je goed gebruiken als haarspeld of broches. Lijm ‘m dan weer op een broche- of haarspeld en klaar is kees 🙂

Strikken Maken van Lint

Kortom, allerlei feestelijke strikken voor de feestdagen en allerlei andere cadeaus 😀

Deze strikken kun je natuurlijk maken in allerlei verschillende combinaties. Je zult ook merken dat, wanneer je eenmaal bezig bent, de creativiteit vanzelf gaat vloeien. Probeer dus lekker uit met deze strikken en steel de show met jouw prachtige zelfgemaakte strikken 🙂
Wij natuurlijk, zoals altijd, super benieuwd naar ideeën en resultaten. Stuur ons daarom foto’s per mail of via Instagram met #beadsandbasics vinden wij namelijk  heel leuk !!

Heel veel maakplezier!
Liefs,
Matilde

Over de schrijver
Reactie plaatsen