DIY Planten Terrarium Kit, Creëer een Mini Ecosysteem in een Glazen Pot!
18 november 2021 

DIY Planten Terrarium Kit, Creëer een Mini Ecosysteem in een Glazen Pot!

Tegenwoordig zie je ze veel voorbij komen: het plantenterrarium. Een gesloten pot of fles waar planten in groeien. Je hoeft ze bijna nooit water te geven en het ziet er wonderlijk uit; zo’n kleine plantenwereld. Hartstikke hip ook! En daarom besloten wij op zoek te gaan naar een goede DIY Plantenterrarium Kit. Gelukkig vonden we er een 🙂
Met deze DIY Planterrarium Kit maak je een prachtig mini ecosysteem in een glazen pot (of iets anders van glas dat je kunt afsluiten). Het pakket bevat alles wat je nodig hebt om te beginnen. En voor als je je afvraagt; ‘Werkt dat nu wel?’, kan ik alvast verklappen dat ik ‘m helemaal heb gemaakt volgens de stappen van het de DIY Plantenterrarium Kit en die van mij staat nog steeds helemaal goed na bijna een maand (en dat zonder tussendoor water geven)!

Je bent inmiddels vast beken met onze reviews voor DIY pakketten. In deze serie reviewden we al een DIY Pakket voor Lavendelzeepeen Creatief DIY Pakket Houtbranden, Kleurrijk DIY Pakket Droogbloemen Krans, dit Grappige DIY Pakket waarbij je een Sok omtovert tot een Teckel,dit Vrolijke Haakpakket voor een Watermeloen Portemonnee en deze Kit voor Kintsugi, waarmee je Gebroken Spullen met Goud Repareert.

DIY Plantenterrarium Kit, Creëer een Prachtig Mini Ecosysteem in een Pot!

DIY Plantenterrarium Kit

Benodigdheden:

DIY Plantenterrarium Kit – Review

Wat vind je allemaal in het pakket? 

In dit pakket vind je echt alles wat je nodig hebt om een goed plantenterrarium te maken, het enige wat niet inbegrepen zit zijn glazen potten. Die moet je dus nog even zelf aanschaffen. In het pakket vindt je terrariumgrond, actieve kool, sphagnum mos, mos, kleiballetjes en een groot roestvrijstalen pincet, oh ja, en de plantjes natuurlijk 🙂
Verder krijg je bij het bestellen een handleiding in pdf vorm toegestuurd waar alle functies van de materialen in beschreven staat en natuurlijk hoe je jouw terrarium op gaat bouwen.

DIY Plantenterrarium Kit 1

Dit is het terrarium substraat.

DIY Plantenterrarium Kit 2

Gewoon mos links, sphagnum mos rechts.

DIY Plantenterrarium Kit 3

Kleibolletjes die water absorberen.

DIY Plantenterrarium Kit 4

Actieve kool die al het water wat je in het terrarium giet filtert.

DIY Plantenterrarium Kit 5

De plantjes. In dit geval een varen en klimop. De plantjes arriveerden in perfecte staat bij mij, je hoeft dus niet bang te zijn dat je dode plantjes geleverd krijgt.

DIY Plantenterrarium Kit 6

En als laatste een heel fijn, groot en stevig pincet om je terrarium in de pot te schikken.

Hoe werkt het ongeveer? 

In deze review-blogs omschrijf in nooit alle stapjes omdat de beschrijving tot nu toe altijd duidelijk in het DIY Pakket zelf te vinden is.
Het opbouwen van het terrarium wordt perfect beschreven in de bijgeleverd PDF handleiding. Wat ik ook erg leuk vind is dat je leert waarom het terrarium op die manier is opgebouwd. Daarnaast geeft het genoeg vrijheid om je eigen draai aan de inrichting van het terrarium te geven. Ik heb eigenlijk echt geen een op of aanmerking op de beschrijving, het is echt super duidelijk en je wilt eigenlijk gewoon aan de slag met het maken van meer terrariums.

DIY Plantenterrarium Kit 7

Hier zie je de verschillende lagen die je opbouwt met DIY Plantenterrarium Kit. Je moet wel rekening houden met het feit dat je tussen de lagen door een aantal keer een flink aantal uren moet wachten om bepaalde stoffen die vrijkomen te laten verdampen. Zou je meteen alles dichtdoen, zouden je plantjes binnen mum van tijd dood gaan. Als je dit dus wilt gaan maken, moet je daar dus wel rekening mee houden 🙂

DIY Plantenterrarium Kit 8

Na al het wachten en het toevoegen van de plantjes sluit je het terrarium. Water verdampt, beslaat op het glas en vormt druppeltjes. Deze druppeltjes vallen weer in het terrarium en zorgen voor vers water voor de planten. Een helemaal zelfsturend ecosysteem dus, waarbij je misschien heel soms een beetje water toe moet voegen (ook dit staat allemaal in de omschrijving beschreven).

DIY Plantenterrarium Kit – Eindoordeel

Dit pakket is super verzorgd en arriveert compleet en levend. Daarnaast heb je genoeg materiaal voor meerdere terrariums, je zou dan alleen nog zelf plantjes moeten kopen (wat dan ook weer kan in de shop van Sybotanica).

Ik geef mijn eindoordeel op basis van maximaal 5 sterren:
1 ster = slecht
2 sterren = matig
3 sterren = prima
4 sterren = boven verwachting
5 sterren = perfect

Ik geef dit pakket een perfecte 5 sterren! Het is perfect om het bouwen van Plantenterrariums te leren kennen, het is super compleet, de beschrijving is super duidelijk en je hebt gewoon een prachtig ecosysteem als je klaar bent. Helemaal top gewoon! Dus, alle plantenmoeders en vaders van Nederland: Ga aan de gang met deze fantastische DIY Planterrarium Kit van Sybotanica en laat je betoveren door prachtige planten en wonderlijke ecosystemen 😀

We zijn zoals altijd super benieuwd naar jullie ideeën, wensen en resultaten. Deel die dus met ons, via mail, hieronder in de reacties of via instagram met #beadsandbasics. We kijken er weer reikhalzend naar uit en we zijn heel benieuwd wat jullie van deze review blog vonden!

Heel veel Maakplezier!

Liefs,
Matilde

Over de schrijver
Reactie plaatsen