Haakpakket Watermeloen Portemonnee, Review voor dit Leuke Projectje
14 juli 2021 
in Haken

Haakpakket Watermeloen Portemonnee, Review voor dit Leuke Projectje

Je bent natuurlijk eigenlijk complete haakpatronen van ons gewend, dit keer net even wat anders. Eerder probeerden wij al meerdere DIY pakketten uit die we op Etsy en Bol bestelde. We dachten: we kunnen eigenlijk ook wel eens een haakpakket uitproberen! We struinden Etsy af en vonden dit hele schattige Haakpakket Watermeloen Portemonnee. Het is een compleet pakketje met haaknaald, naald, kraaltjes, alle kleuren die je nodig hebt en een patroon. Helemaal leuk en super handig dachten we zo. Uitproberen dus!

We schreven eerder ook leuke en handige reviews voor andere DIY pakketten. Namelijk een Super Fijn DIY Pakket voor Lavendelzeep, Creatief DIY Pakket Houtbranden, Kleurrijk DIY Pakket Droogbloemen Krans en dit Grappige DIY Pakket waarbij je een Sok omtovert tot een Teckel! Ben je dus benieuwd naar nieuwe technieken en DIY’s? Lees dan deze blogs eens door en ga lekker aan de slag!

Haakpakket Watermeloen Portemonnee, Review voor dit Leuke Projectje

Haakpakket Watermeloen Portemonnee 1

Benodigdheden:

Haakpakket Watermeloen Portemonnee – Review

Wat vind je allemaal in het pakket? 

Het Haakpakket Watermeloen Portemonnee lijkt op het eerste oog super compleet. Het bestaat uit: alle benodigde kleuren haakgaren, een  bijbehorende haaknaald, een stitch marker, een naald met groot oog, zwarte kraaltjes, een portemonneesluiting en zelfs een klemmetje om je garen mee uit de knoop te houden. Eén dingetje vond ik zelf een beetje een domper: de naald met groot oog past niet door de fijne kraaltjes. Ik vond dat vooral niet zo handig omdat het garen redelijk dik is en de kraaltjes heel klein, het werkt dus alleen met een hele specifieke naald. Die heb ik gelukkig gevonden in mijn collectie naalden, maar ik kan me zo voorstellen dat je niet een, twee, drie hebt liggen en dan zou het best vervelend zijn als je niet door kunt werken. Verder is het pakket dus hartstikke compleet met alle materialen die je nodig hebt en natuurlijk het patroon.

Haakpakket Watermeloen Portemonnee 2

Hoe werkt het ongeveer? 

In deze review-blogs omschrijf in nooit alle stapjes omdat de beschrijving tot nu toe altijd duidelijk in het DIY Pakket zelf te vinden is.
Dat is in dit geval wel een beetje lastig want ik kwam er vrij snel in het patroon achter dat het patroon niet klopt. Het patroon is in het Engels en er werd aangegeven dat je met dc steken werkt (dat zijn stokjes). Zodoende begon ik met het haken van stokjes in een magische cirkel. Toen ik bij een na laatste toer was zag ik dat het wel een erg grote cirkel werd die bovendien niet plat was maar licht bollend. Vervolgens heb ik het patroon nog eens bekeken en inderdaad, de cirkel was veel te groot. Daar kon maar 1 verklaring voor zijn, namelijk: het moesten geen DC zijn (stokjes), maar SC (vasten). Kortom, ik begon helemaal opnieuw met vasten. Qua maat klopte dit precies. Wel heb ik ook nog andere aanpassing gedaan in het patroon. Het bijgevoegde patroon houd een vreemd ritme aan voor meerderen in de cirkel, dit maakt het patroon onnodig ingewikkelder. Voor het tellen is het namelijk veel makkelijker een patroon aan te houden wat zichzelf steeds herhaalt. In dit geval werd er de even toeren een ander meerderpatroon aangehouden als bij de oneven toeren. Dat levert zo veel tellen op, dat ik besloot dat meteen te veranderen in het ritme wat ik normaal aan houd:

Toer 1: Start met een magische cirkel en haak er 6 vaste (v) in.
Toer 2: Haak in elke v 2 v (12)
Toer 3: *Haak 1v en in de volgende v 2v*. Herhaal ** nog 5 keer (18)
Toer 4: *Haak 2v en in de volgende v 2v*. Herhaal ** nog 5 keer (24)
Toer 5: *Haak 3v en in de volgende v 2v*. Herhaal ** nog 5 keer (30)
Toer 6: *Haak 4v en in de volgende v 2*. Herhaal ** nog 5 keer (36)
Toer 7: *Haak 5v en in de volgende v 2*. Herhaal ** nog 5 keer (42)
Toer 8: *Haak 6v en in de volgende v 2*. Herhaal ** nog 5 keer (48)
Toer 9: *Haak 7v en in de volgende v 2*. Herhaal ** nog 5 keer (54)
Toer 10: *Haak 8v en in de volgende v 2*. Herhaal ** nog 5 keer (60)
Toer 11: *Haak 9v en in de volgende v 2*. Herhaal ** nog 5 keer (66)
Toer 12: *Haak 10v en in de volgende v 2*. Herhaal ** nog 5 keer (72)
Toer 13: *Haak 11v en in de volgende v 2*. Herhaal ** nog 5 keer (78)

Als je vervolgens wat verder bent in het patroon stuit je op nog een probleem. Er wordt in het patroon namelijk niet uitgelegd hoe je de kraaltjes in het patroon haakt. Omdat dit een essentieel onderdeel is, heb ik hier wel wat foto’s van bijgevoegd.

Haakpakket Watermeloen Portemonnee 3

In het patroon staat omschreven dat je eerst 52 kraaltjes op de roze draad moet rijgen voordat je begint. Houd dit gewoon aan. Het ritme van het kraaltjes mee haken klopt ook helemaal alleen staat er niet omschreven hoe. Wat ik heb gedaan is het volgende: haal een kraaltje naar je naald. Zorg dat je deze vóór de naald hebt.

Haakpakket Watermeloen Portemonnee 4

Steek de naald vanaf de voorkant door het gat, de draad die je om de naald slaat zit nu ook voor de naald. Dit betekent dat je deze iets anders door de steek haalt als normaal. Je ziet de vanzelf als je bezig bent.

Haakpakket Watermeloen Portemonnee 4

Sla de draad om en haal door. Je hebt nu 3 lussen op de naald staan (bij een normale vaste maar 2). Zorg er nogmaals voor dat het kraaltje zich aan de voorkant van het haakwerk bevindt. Sla om en haal door alle drie de lussen. Haak nu weer verder zoals je normaal doet bij vasten.

Heb je dit allemaal gedaan en de aanpassingen gemaakt, ondervind je verder geen problemen meer in het patroon. Uiteindelijk heb je dan, met een aantal aanpassingen en een extra benodigde passende naald, een hele leuke portemonnee.

Haakpakket Watermeloen Portemonnee 5

Haakpakket Watermeloen Portemonnee –  Eindoordeel 

Dit Haakpakket Watermeloen Portemonnee lijkt heel goed verzorgd, het ziet er allemaal mooi uit: fijn verpakt, een leuk kaartje erbij, kleine details die het afmaken zoals de stitch marker en het klemmetje. Er zijn echter wat dingetjes waardoor ik dit pakket niet snel zou aanraden. Dit maakt ook dat mijn eindoordeel best laag is uitgevallen.

Ik geef mijn eindoordeel op basis van maximaal 5 sterren:
1 ster = slecht
2 sterren = matig
3 sterren = prima
4 sterren = boven verwachting
5 sterren = perfect

Ik geef het Haakpakket Watermeloen Portemonnee 2 sterren – matig dus. Het niet kloppende patroon is daarbij een heet hangijzer. Het is natuurlijk erg vervelend als je helemaal opnieuw moet beginnen, maar het is helemaal vervelend als je niet weet wat je nu fout doet (je volgt het patroon en nog steeds klopt het niet). Ik kan me voorstellen dat dat in veel gevallen zou gebeuren want: dit soort pakketjes zijn juist voor beginnende haaksters erg geschikt (of zouden dat moeten zijn). Het feit dat in het patroon niet omschreven werd hoe je de kraaltjes mee haakt in het patroon, maakt het vervolgens nog minder geschikt voor beginners. De naald die niet paste was, nadat ik al die aanpassingen al had gedaan, gewoon best wel irritant (weer iets wat niet klopte). Het pakket is niet ronduit slecht omdat het verder wel goed verzorgd is. Je kan het pakket best kopen, al is enig inzicht in haken dan wel prettig. Het is dus geen geschikt cadeautje voor iemand waarvan je weet dat hij of zij wil beginnen met haken, als deze persoon al wat verder gevorderd is, dan geef je hem of haar een heel schattig en leuk haakpakketje cadeau. Ook het eindresultaat is gewoon wel super leuk, dat helpt natuurlijk wel. Maar goed, ik denk niet dat ik heel snel weer een haakpakket bestel, dan maak ik het patroon toch liever zelf 😉

Gelukkig kun je ondertussen natuurlijk gewoon terecht op onze Beads & Basics blog voor de leukste patronen. Hopelijk helemaal kloppend want ik besef me ook dat een foutje snel gemaakt is. Helaas waren het voor dit pakket (waar je natuurlijk ook gewoon voor betaald), een paar foutjes te veel.
In ieder geval toch:

Heel veel haakplezier!

Liefs,
Matilde

Over de schrijver
Reactie plaatsen