DIY: Acryl Paint Pour, Marmeren Decoratie in de Kleuren die jij Wilt!
12 augustus 2021 

DIY: Acryl Paint Pour, Marmeren Decoratie in de Kleuren die jij Wilt!

Op Pinterest en Instagram zagen wij al een tijdje allerlei DIY’s voorbij komen rondom de techniek Acryl Paint Pour. Dát moesten wij natuurlijk, voor jullie (en een beetje voor onszelf), ook uitproberen. In deze DIY Acryl Paint Pour vind je dan ook alle stappen die nodig zijn om tot een goed resultaat te komen. Eigenlijk maak je met Acryl Paint Pour Marmeren schilderijtjes en dan helemaal in de kleuren die jij wilt.

Allerlei combinaties zijn mogelijk want acrylverf is in werkelijk alle kleuren te krijgen. Acryl Paint Pour vergt misschien wel wat oefening: hoe vaker je het doet, hoe mooier het resultaat wordt. Koop daarom een setje schilderdoekjes om eerst eens wat uit te proberen en te oefenen.

DIY: Acryl Paint Pour, Marmeren Decoratie in de Kleuren die jij Wilt!

Acryl Paint Pour

Benodigdheden:

  • Pouring medium – dit is een verdunner die de acrylverf omtovert tot een vloeibare en dus gietbare verf
  • Schilderscanvas – om uit te proberen heb ik kleine doekjes gebruikt, als je dan wat bedrevener bent, kun je ook grotere doeken maken 🙂
  • Set Acrylverf
  • Bekertjes om te mengen
  • Een kwast of een roerstaafje om te mengen

Acryl Paint Pour 1

DIY: Acryl Paint Pour – Stap voor Stap omschrijving

Waar ik me tijdens het uitproberen van Acryl Point Pour eerst in vergiste is de hoeveelheid verf die je nodig hebt. Om een mooi resultaat te bereiken heb je best veel verf nodig. Maar LET OP! De verf moet sterk verdunt worden met het Pouring Medium, dat betekent dat je vrij weinig acrylverf nodig hebt, maar wel relatief veel medium. Ik had, na het maken van deze DIY, geen medium meer over. Wil je dus wat uitproberen, koop dan meerdere flesjes medium 😉

Zet eerst al je materialen klaar. Leg oude kranten of plastic of papier op je werkblad (het is namelijk een geklieder). Leg het schildersdoek op een verhoging die kleiner is als het doekje zelf, dus op een tupperware bakje bijvoorbeeld, zoals het niet met de ondergrond in aanraking komt.

Acryl Paint Pour 2

Doe een drupje verf in de bekertjes (alle kleuren gescheiden natuurlijk). Ik gebruikte in totaal 5 kleuren waarbij het belangrijk is dat 1 van die kleuren wit is en een andere tip is om 1 van de andere kleuren een metallic kleur te laten zijn, dus goud of zilver. Dit geeft het geheel een wat chiquere uitstraling. Vervolgens kies je 3 kleuren die een mooie combinatie vormen, in mijn geval 2 ton-sur-ton (twee geeltinten) en een contrastkleur, in dit geval roze. Je kunt precies de kleuren kiezen die jij mooi vindt maar het is daarbij wel goed om te bedenken dat sommige dingen beter werken als andere.

Meng de verf met het pouring medium tot het vloeibaar genoeg is dat het schenkbaar is. Je zult zien dat de verf een andere kleur krijgt door de toevoeging van het medium maar deze kleurverandering verdwijnt weer als het opdroogt.

Acryl Paint Pour 3

Giet de verf één voor één in een soort achtje op het doek. Ik begon met wit en eindigde met goud, maar ik denk dat de volgorde niet heel veel uitmaakt.

Acryl Paint Pour 4

Pak het doek aan de onderkant op en beweeg het heen en weer zodat de verf over het doek uitloopt totdat er geen doek meer te zien is. Het kan zijn dat je wat klodders verf hebt, dat is niet erg want de acrylverf droogt gewoon egaal op. Bij mij zag het doek er veel beter uit na het drogen dan toen het nog nat was in ieder geval 😉

Acryl Paint Pour 5

Het kan zijn dat je wat klodders verf hebt, dat is niet erg want de acrylverf droogt gewoon egaal op. Bij mij zag het doek er veel beter uit na het drogen dan toen het nog nat was in ieder geval 😉 Het drogen duurt wel zeker een hele dag, houdt daar dus rekening mee.

Acryl Paint Pour 6

Acryl Paint Pour 7

En dan is je Acryl Paint Pour al klaar! Super makkelijk, super snel resultaat. Zoals je ziet zijn de kleuren weer veel feller na het opdrogen en is de goudverf ook echt goud in plaats van een vreemde bruin/beige kleur. Wel jammer van de luchtbelletjes, dat krijg je automatisch met het mengen. Wellicht zijn daar nog andere tips & tricks over te vinden als je zoekt op Acryl Paint Pour. Probeer vooral lekker uit en laat je inspireren door onze blogs 🙂

Wij zijn natuurlijk, zoals altijd, super benieuwd naar jullie ideeën en resultaten. Heb jij de Acryl Paint Pour techniek geprobeerd en ben je helemaal blij met je resultaat? Stuur ons dan foto’s per mail of via instagram met #beadsandbasics vinden wij namelijk  heel leuk! Of plaats een reactie in deze blog 🙂
Ook kan je natuurlijk altijd hieronder reageren met vragen & ideeën want dan verschijnt er misschien binnenkort wel een blog met jouw verzoekje!

Heel veel maakplezier!
Liefs,
Matilde

Over de schrijver
Reactie plaatsen