Gratis Zero Waste Scrubbie Haakpatroon, Makkelijk en Snel te Maken
20 april 2020 

Gratis Zero Waste Scrubbie Haakpatroon, Makkelijk en Snel te Maken

Dit Gratis Zero Waste Srubbie Haakpatroon is super makkelijk en snel! Je maakt in no time vele scrubbies ter vervanging van vervuilende wattenschijfjes 🙂
Hip, leuk om te doen en je helpt er ook nog eens onze planeet mee! Win-win dus 😉

In dit Scrubbie Haakpatroon gebruik je katoengaren in de kleur die jij wilt. Haak meerdere scrubbies zodat je altijd voldoende op voorraad hebt. De vieze scrubbies gooi je simpelweg in de was, net zoals een washandje. Door katoen gebruiken kun je ze makkelijk uitwassen en zijn ze niet schadelijk voor de huid. Ga dus snel aan de slag met dit leuke en snelle Scrubbie Haakpatroon en draag een steentje bij aan het verbeteren van het milieu 😀

Gratis Zero Waste Scrubbie Haakpatroon, Super Makkelijk en Snel te Maken

scrubbie haakpatroon

Benodigdheden:

– katoen maat 4 (heb je restjes liggen dan kun je die in dit patroon fijn verwerken)
– haaknaald maat 5

Zero Waste Scrubbie Haakpatroon – Werkomschrijving

Om de scrubbies structuur te geven gebruik je de puff stitch. Deze wordt op de foto’s stap voor stap uitgelegd 🙂

Toer 1: Haak 4 l en vorm een ring met 1hv in de eerste l
Toer 2: Haak 2l. Haak 8 puff stitches in het gat. Sluit de toer met een 1hv in de 1ste l boven de eerste puff stitch

De puff stitch werkt als volgt:

Sla de draad om de naald, steek door, sla om en trek een lus, sla om, steek door, sla om en trek een lus, sla om, steek door, sla om en trek een lus. Als het goed is heb je nu 7 lussen op je naald staan. Sla de draad om en haal door alle 7 lussen tegelijk. Haak 1l om de puff stitch af te maken.

scrubbie haakpatroon 1

Hier zie je dat in foto’s uitgelegd. Sla om, steek door, sla om en trek een lus. Dit herhaal je dus in totaal 3x, tot je 7 lussen op de naald hebt staan.

scrubbie haakpatroon 2

Heb je dat gedaan en heb je 7 lussen op de naald staan, sla dan nog een keer om en haal door alle lussen tegelijk.

scrubbie haakpatroon 3

Haak nu 1 losse om de puff stitch af te maken en begin aan de volgende puff stitch.

scrubbie haakpatroon 4

Toer 3: Haak nog 1hv in het gat tussen de twee eerste puff stitches. Haak nu 2l en haak in elke ruimte tussen de puff stitches 2 sets van puff stitches (in totaal dus 16). Eindig de toer met 1hv in de eerste l boven de eerste puff stitch, hecht af en werk de draden weg.

scrubbie haakpatroon 5

scrubbie haakpatroon

Super Makkelijk Scrubbie Haakpatroon toch?! En het eindresultaat is heerlijk zacht en lekker dik. Scrubben en schrobben dus maar! 😉

Andere Toffe Zero Waste Haak-Ideeën

Met jute touw en een spons haak je deze leuke zero waste schuurspons 🙂

Of, om in de badkamer te blijven: deze zero waste douche spons!

En natuurlijk een item wat we altijd kunnen gebruiken: de gehaakte boodschappentas! We plaatsen eerder al een patroon voor een leuke mini shopper 😀

Heb je nu nog nooit gehaakt maar zijn je handen wel gaan kriebelen? Gelukkig plaatsten wij eerder een grote tutorial waarin we de basisprincipes van het haken stap voor stap uitleggen!

Wij vinden dit zero-waste haken erg leuk. Daarom zullen er snel meer van dit soort patronen volgen! Ook vindt je hier binnenkort een blog om zelf aan de slag te gaan met het maken van verzorgingsproducten, ook helemaal groen, hip en zero waste!
Heb je zelf ideeën voor leuke DIY’s of Haakpatronen binnen dit zero waste idee? Laat het dan hieronder in de reacties weten en wie weet plaatsen wij binnenkort die blog of haakpatroon!

Verder zijn wij natuurlijk, zoals altijd, super benieuwd naar jullie resultaten. Ben je trots op het resultaat? Stuur ons dan foto’s per mail of via instagram met #beadsandbasics vinden wij namelijk  heel leuk !! ?

Heel veel Haakplezier!!
Liefs,

Matilde

Over de schrijver
Reactie plaatsen