Borduurring Opberger Maken van Restjes Stof?
08 februari 2019 

Borduurring Opberger Maken van Restjes Stof?

Op pinterest zagen we tal van leuke ideeën met borduurringen voorbij komen. Zoals de Hoop Art met Vilt tutorial maar ook deze leuke Borduurring Opberger. Je maakt ‘m super snel en makkelijk met restjes stof en eventueel wat lint. De Borduurring Opberger is handig om kleine spullen in te bewaren zoals je haaknaald, pennen, meetlinten of bijvoorbeeld als ‘nachtkastje’ voor je leesbril, medicijnen etc.

Hoe maak je een Toffe Borduurring Opberger van Restjes Stof?

borduurring opberger resultaat1-1

Benodigdheden:

– Leuke restjes stof

– Een borduurring (ik gebruikte er 1 van 25 cm)

– Een goede, scherpe schaar

– Eventueel een naald en borduurgaren om vakjes te maken

Werkomschrijving Borduurring Opberger van Restjes Stof

Eigenlijk behoeft het bijna geen uitleg, maar hieronder toch even een kort en super makkelijk stappenplan! 😉

borduurring opberger stap1-1

Als eerste stap leg je binnenste ring van de borduur op je werkblad.

borduurring opberger stap2-1

Daarover heen leg je de stoffen die je wilt gebruiken. In dit geval overlapt de bruin gebloemde stof de hele ring, vervolgens maak je vakjes met andere lapjes stof (het randje vouw je om zodat die niet rafelt). Lintjes leg je erover heen. De lapjes dienen ongeveer recht te liggen, maar dat is best lastig en je kunt ze met opspannen toch ook nog recht trekken!

borduurring opberger stap3-1

Span de ring eroverheen en trek alle lapjes recht. Knip de stoffen af op het randje van de ring.
De borduurring opberger is nu al klaar!

borduurring opberger resultaat2-1borduurring opberger resultaat1-1

Zo weinig werk en toch zo’n leuk resultaat! De rest-stoffen kun je een beetje matchen op kleur of patroon. Hier werkte ik dus vooral met roze, bruin en bloemtjes 🙂 maar ach, ’t is maar net wat je nog in huis hebt 😉

 

Andere Toffe Ideeën met Borduurringen

borduurringen wanddecoratie

Wat een leuk idee voor orginele wanddecoratie! Een heleboel borduurringen met allerlei verschillende stoffen met verschillende prints. Ook mooi om bijvoorbeeld alleen maar stoffen in blauw-wit te gebruiken, of alleen stoffen met geometrische patronen!

borduurring kralen

Deze borduurring wordt eigenlijk gewoon gebruikt waarvoor hij gebruikt dient te worden: borduren. Hier zie je een mooi verenpatroon met bugle beads. Je kan ‘m zo aan de muur hangen 😉

borduurring weven

Helemaal on trend: deze borduurring met in het rond geweven garens en wol. Je zult hier binnenkort ook een tutorial van verschijnen op onze B&B blog!

borduurring kant

Ook prachtig, deze borduurring met kant. In verschillende patronen, mooi als wanddecoratie of je maakt er een bijzondere dromenvanger van!

Bijzonder hè, hoeveel je eigenlijk met een eenvoudige borduurring kunt!? En het mooiste is nog wel dat door de stofsoort aan te passen zo’n soort wanddecoratie wel in ieder huis past. Ook deze opbergers kun je natuurlijk precies maken in jouw stijl! Kies voor vrolijke bloemenprints, alleen maar blauwe prints, verschillende witte stoffen met verschillende structuren…alles is mogelijk! Ook kun je er nog voor kiezen de borduurring opberger nog af te werken met leuke Beads&Basics items, bijvoorbeeld met een kwastje her en der of pompoms.

Natuurlijk zijn we weer erg benieuwd naar jullie creatieve combinaties en resultaten. Stuur ons dus jou variatie op deze borduurring opberger via via mail of via instagram met #beadsandbasics.

 

Liefs & heel veel maakplezier!!

Matilde

Over de schrijver
Yvonne
Door

Yvonne

op 30 Sep 2022

Wat handig en makkelijk te maken. Komt helemaal goed

Reactie plaatsen