Je Sieraden Promoten Via Pinterest?
05 juni 2014 

Je Sieraden Promoten Via Pinterest?

promotie-via-pinterest

Promotie via Pinterest voor je webshop en sieraden is zeker de moeite waard én heel leuk en eenvoudig. In deze post tips en trucs om te starten en de mogelijkheid om deel te nemen aan één van de Pinterest borden van Beads & Basics.

Promotie via Pinterest

Pinnen.. Vroeger betekende dat nog dat je geld uit de muur haalde of met je pinpas betaalde. Maar sinds de introductie van Pinterest is pinnen niet meer alleen een handeling, het is een verslaving. De eindeloze pagina’s met mooie plaatjes waar letterlijk nooit een einde aan komt en je maar kan blijven scrollen. De prachtigste sieraden, heerlijke recepten en jaloersmakende interieurs, dit en nog veel meer vind je op het mega online prikbord dat Pinterest heet.

Hoe krijg je meer bezoekers naar jouw site door Pinterest?

Meer dan 90% van de Pinterest gebruikers is vrouw en dat is ook goed te zien aan het soort foto’s dat er op staat. Maar wat minder mensen weten is dat Pinterest, na Google, de site is die het meeste verkeer doorstuurt naar ander websites, zelfs nog veel meer dan Facebook. Promotie via Pinterest kan dus een hele goede manier zijn om jouw webshop of blog te promoten. De foto’s op Pinterest worden vanuit de originele bron geplaatst en als je op een foto klikt kom je ook op deze site. Je krijgt zo directe bezoekers op je site en werkt tegelijk aan linkbuilding (zoveel mogelijk links op andere sites die naar jouw site verwijzen) en dit is weer goed voor je positie in Google. Promotie via Pinterest mag je dan ook zeker niet vergeten in je online marketing strategie.

Hoe maak je een account en installeer je de pinknop?

Een account is zo gemaakt, ga naar www.pinterest.com en klik op ‘create account’. De voertaal op Pinterest is voornamelijk Engels dus maak een leuke omschrijving van wat je doet en plaats de link van je website erbij. Belangrijker nog dan je account is het installeren van de ‘pin button’. Dit is een icoontje naast de zoekbalk in je internet browser waarmee je afbeeldingen van vrijwel iedere website kunt doorplaatsen op Pinterest. Google op ‘install pin button’ en het wijst zich vanzelf. Je hebt nu in je browser naast de zoekbalk een rood pin icoontje. Als je aan het surfen bent kun je hier op klikken en je ziet direct alle foto’s van die pagina die je kunt pinnen op één van je borden.

Hoe promoot je jouw website via Pinterest?

Vervolgens ga je natuurlijk alle mooie foto’s van jouw webshop en blog doorplaatsen op Pinterest. Bedenk een passende (Engelse) omschrijving en gebruik wat extra keywords die bij de foto passen, kleuren doen het altijd goed en zorg dat je ze plaatst in bijpassende mappen, zogenaamde boards. Maak je mappen niet te specifiek zodat er veel foto’s bij passen. Zo raken ze sneller gevuld en zijn ze voor een Pinterest surfer aantrekkelijker om te bekijken.

Tip! Upload nooit foto’s van je computer! Dan zijn ze namelijk niet met een link gekoppeld aan je blog of site. Plaats dus eerst daar de foto en pin hem vanaf je eigen site om zo meer bezoekers en links te krijgen.

Om meteen goed van start te gaan kun je vanaf vandaag mee pinnen op één van de borden van Beads & Basics. Je kunt hier je eigen sieraden en creaties showen en zo bij honderden mensen onder de aandacht brengen.

Kijk hier hoe je mee kunt doen

Veel pin plezier!
Groetjes Monique

Over de schrijver
Esther Wijma
Door

Esther Wijma

op 24 Mar 2016

Leuk Monique! Ik doe mee:-)

wilma
Door

wilma

op 24 Mar 2016

Ik zou ook graag mee willen doen.

Masja
Door

Masja

op 24 Mar 2016

Geweldig idee, ik meld me hiervoor graag aan

Reactie plaatsen