Als student een succesvolle business opstarten - interview met Malissa van Issy Jewellery + kortingscode!
09 mei 2022 

Als student een succesvolle business opstarten - interview met Malissa van Issy Jewellery + kortingscode!

Van je oude hobby een business maken

Veel van ons hebben tijdens de corona pandemie een (oude of nieuwe) hobby opgepakt. Zo ook Malissa die we tijdens de leuke beurs Creative Life in Utrecht hebben ontmoet. Haar unieke stijl en inrichting vielen meteen op! We raakten aan de praat en Malissa vertelde hoe ze van haar hobby een succesvolle business heeft weten te maken. Via haar website https://www.issyjewellery.nl/ verkoopt ze prachtige sieraden en andere handgemaakte producten.

Lees hieronder haar verhaal!

issy-jewellery-eerste-keer-op-een-beurs-staan

Het begin van een nieuwe start

Begin 2020 ben ik gestart met het maken van mijn eigen sieraden. Geen toevallige timing, midden in de pandemie. Mijn studie ging volledig online en het sociale leven lag plat. Tijdens het opruimen van mijn kamer kwam ik mijn oude gereedschappen en kralen weer tegen en begon ik met wat sieraden maken voor vriendinnen. Hier kreeg ik leuke reacties op dus besloot ik er wat mee te gaan doen. Het begon met alleen een naam, een Instagram account, maar oké dan moet er ook een logo zijn en hmm misschien is een webshop toch ook wel handig. Zo ging het balletje rollen. 

Sindsdien ben ik dagelijks bezig met ISSY Jewellery, het is mijn uitlaatklep van creativiteit en echt m’n kindje geworden. Momenteel bestaat ISSY niet alleen meer uit het verkopen van sieraden, maar is het een echt concept met als basis unieke handgemaakte producten met veel liefde en perfectionisme.

Een stijl voor je eigen merk bedenken

Het was even zoeken naar de meest passende stijl voor ISSY. Zo werkte ik eerst veel met lila, echter kwam ik er al gauw achter dat ik het belangrijk vind om zo dicht mogelijk bij mezelf te blijven. Ik hou van minimalistische sieraden en neutrale kleuren. Dit is nu goed terug te zien in de stijl van ISSY. Wanneer mijn vriendinnen iets van ISSY zien zeggen ze ook altijd 'dit is helemaal Lis' en dat is het grootste compliment wat ik kan ontvangen. Tegenwoordig is het dan ook een beetje omgedraaid, als ze iets zien wat beige en een beetje bohemien is zeggen ze meteen ‘dit is helemaal ISSY’.

Inspiratie opdoen voor handgemaakte producten

Inspiratie haal ik overal vandaan. Tuurlijk kijk ik naar de trends binnen de fashion- en sieradenbranche, maar daarbij blijf ik altijd zo dicht mogelijk bij mezelf. Het meest trots ben ik op de collectie met de butter cream miyuki kralen, hiervan heb ik bloemenarmbandjes, kettingen en hele mooie oorbellen gemaakt. De kralen passen helemaal bij ISSY, maar ook alles met zoetwaterparels vind ik mega mooi.

Unieke handgemaakte armbanden

Voorbereiden op de eerste beurs

Maart 2022 stond ik voor het eerst met een mini pop up winkeltje op het Creative Life event. Het was mega bijzonder om de reacties van mensen te zien en horen op mijn handgemaakte producten. Er zijn heel wat maanden voorbereiding geweest voor dit event. Ik ben een enorme perfectionist en al had ik maar een stand van 2.40 bij 2.40, deze moest helemaal ISSY zijn. Ook hierbij begon het met wat displays, toen kwam er een tafel, een wandpaneel en op den duur had ik zelfs mijn eigen balie. 

Voor het event was natuurlijk enorm veel voorraad nodig, want wie wil mijn sieraden en kaarsen nou niet mee naar huis nemen?! Toch verkeek ik mezelf hier een beetje op… Er is mega goed verkocht en af en toe stond er zelf een lange rij om af te rekenen, alleen ging ik alsnog met aardig wat kratjes vol naar huis. Misschien was 10.000 euro omzet toch een beetje ambitieus haha. 

Mijn lieve vriendinnen en familie hebben mij enorm geholpen op de weg naar het event, kralen rijgen, tasjes stempelen, sieraden en kaarsen inpakken, de balie ophalen, alle hebben en houwen verhuizen naar Utrecht en samen met mij op de beurs staan, ik heb enorm wat gevraagd van mijn naasten. Hier ben ik ze allemaal dan ook zóó dankbaar voor, zonder deze lieve mensen had het echt nooit gelukt.

Toekomstplannen voor ISSY Jewellery

Momenteel ben ik al twee jaar bezig met ISSY Jewellery en ben ik één jaar officieel ingeschreven als onderneming. Ik kan me niet zo goed voorstellen hoe mijn leven zou zijn zonder ISSY. Ik ben geen stilzitter en ben graag bezig, er is altijd wel iets te doen voor ISSY. Helaas ben ik niet dagelijks bezig met het maken van voorraad en het inpakken van bestellingen (nóg niet). Maar van foto’s maken, nieuwe sieraden ontwerpen, sociale media updaten en de website optimaliseren krijg ik nooit genoeg. 

In mijn hoofd ben ik dan ook 24/7 bezig met ISSY, in de praktijk is dit helaas nu nog niet mogelijk. Momenteel loop ik full time stage, maar in juni ben ik afgestudeerd en heb ik mijn bachelor Bedrijfskunde op zak. Ik kijk er enorm naar uit om vanaf dan al mijn tijd, liefde en energie in ISSY te steken. Ik heb mega veel leuke ideeën voor ISSY in de toekomst en kan niet wachten om mijn dromen waar te maken. Wellicht zie je ISSY binnenkort wel bij jou in de buurt in de winkel liggen!

Je eigen stijl ontwerpen

Het verhaal van Issy Jewellery volgen

Wil je mijn verdere reis van het opbouwen van mijn brand volgen? Dat kan! Op Instagram  @issy.jewellery post ik regelmatig updates en neem ik jullie door middel van story’s mee in mijn dagelijkse bezigheden omtrent ISSY!

Kortingscode

Tot slot heb ik voor jullie heb ik een leuke kortingscode: ‘BEADSANDBASICS’ voor 15% korting op de gehele collectie! De kortingscode is geldig tot en met 30 juni 2022.

Liefs,

Malissa

ISSY Jewellery

https://www.issyjewellery.nl/

https://www.instagram.com/issy.jewellery/

 issy-jewellery-social-media

Malissa, bedankt voor het delen van je verhaal en natuurlijk voor de kortingscode!

Welk product(en) ga jij scoren met deze korting? Wij zijn dol op -natuurlijk- de sieraden, maar ook de handgemaakte kaarsen zijn prachtig.
We zijn reuze benieuwd naar de toekomst en hopen dat de producten van ISSY Jewellery straks overal te koop zijn!

Heb jij ook een toffe hobby en wil je die uitbreiden tot een business? Laat het hieronder weten en deel ook je Instagram, dan kunnen we je volgen! :)

   

Over de schrijver
Sandra
Door

Sandra

op 15 May 2022

Wat een leuk verhaal :) hele leuke stijl heb je!

Reactie plaatsen