Van Instagram account naar KVK inschrijving, interview met Tessa van sieradenmerk Tessance
03 maart 2022 

Van Instagram account naar KVK inschrijving, interview met Tessa van sieradenmerk Tessance

Van Instagram account naar KVK inschrijving

Tessa de Kok laat zien hoe het moet!
Tessa maakt sinds een jaar sieraden en kaarsen en verkoopt die via Instagram, en dat gaat heel erg goed :) Ze is klant bij ons en met veel plezier hebben wij haar Instagram account @Tessance_ steeds verder zien groeien. In januari deelde ze een foto van haar KVK inschrijving, super gaaf!

De reden voor ons om te vragen naar een inkijkje in haar leven als startende ondernemer.
Lees hieronder het hele interview.

Interview met een startende ondernemer

Kun je iets vertellen over jezelf? 

Mijn naam is Tessa de Kok, ik ben 32 jaar en woon samen met mijn lieve vriend Dennis en twee katjes in het gezellige Breda. Naast dat ik gek ben op sieraden maken, ben ik regelmatig achter mijn piano te vinden, vind ik het leuk om te koken en plof ik graag op het terras voor een hapje/drankje met vrienden. Verder  ben ik werkzaam bij een schoonmaakbedrijf als Commercieel Manager.

Wanneer ben je begonnen met sieraden maken en weet je nog wat het eerste sieraad is wat je hebt gemaakt? 

Dat is nu bijna een jaar geleden, namelijk 14 maart 2021. Dat weet ik nog precies, ik vond het in het begin best spannend om een Instagram account te beginnen voor mijn sieraden en een eerste post online te zetten. Gelukkig kreeg ik super veel leuke reacties, heel veel toffe bestellingen en heb ik Tessance onlangs ingeschreven bij de KVK. Het eerste sieraad is een armbandje wat ik nog steeds regelmatig maak, namelijk met natuursteentjes.

Van je hobby een online business maken

Wat is jouw stijl en wat vind je het leukst om te maken? 

Een beetje wisselend en ook afhankelijk van het seizoen. Ik ben bijvoorbeeld gek op wat minimalistischere stainless steel sieraden en natuursteentjes, maar in het lente- en zomer seizoen vind ik het ook ontzettend leuk om te mixen en matchen met Ibiza stijl sieraden. Bestellingen op maat vind ik het leukste om te maken, omdat je dan echt een persoonlijk sieraad/setje voor iemand kan maken.

Waar haal je inspiratie uit? 

Ik volg graag de laatste trends en speel hierop in met nieuwe collecties. Daarnaast haal ik ontzettend veel inspiratie uit mooie nieuwe onderdelen die ik bijvoorbeeld bij jullie online voorbij zie komen. Als ik nieuwe items zie zit ik altijd vol nieuwe ideeën. Ook  kom ik vaak tot nieuwe ideeën door de leuke aanvragen op maat. Ik denk dan mee over de mogelijkheden en zo brainstorm ik over nieuwe sieraden/ combinaties.

Je hebt een super mooi instagram account met mooie foto’s, doe je alles zelf? Verdiep je je ook in online marketing? 

Wat lief, dank jullie wel! Ik heb niet alle foto's zelf gemaakt. Een lieve vriendin Femke, van @la maman studio, heeft mij super goed geholpen. Ze is een hele creatieve content creator en fotograaf en heeft voor mij al meerdere product- en sfeerfoto's gemaakt en mij erg geïnspireerd. Daarnaast maak ik veel productfoto's zelf. Online marketing is iets wat nog op mijn to do lijstje staat, tot nu toe heb ik mij daar nog niet verder in verdiept.

inschrijven-bij-de-kvk

Je hebt je nu ingeschreven bij de KVK, super gaaf! Wat gaat daarmee veranderen? 

Er staan voor dit jaar hele leuke dingen op de planning. Tot nu toe heb ik sieraden vooral via Instagram verkocht. De grootste verandering is de webshop waar ik momenteel druk mee bezig ben. Daarnaast ben ik het komende jaar met mijn sieraden en kaarsen te vinden op een aantal events.

Hoe ziet een week er nu voor je uit? 

Momenteel vrij druk, ik kan ook niet zo goed stil zitten, haha! Ik heb een full-time baan en met alle voorbereidingen voor de webshop ben ik hier 's avonds vaak mee bezig. Daarnaast ga ik graag naar de sportschool of buiten wandelen. In het weekend ga ik altijd aan de slag met nieuwe sieraden en bestellingen en plannen we graag een gezellige borrel of etentje met vrienden of familie.

Wat zijn je plannen voor de toekomst? 

Wat de toekomst precies allemaal nog gaat brengen weet ik niet :), voor nu richt ik me vooral op het opzetten van de webshop en deelname aan events. Wel wil ik straks graag mijn webshop steeds blijven verbeteren en mijn collectie uitbreiden. Zo denk ik erover om Tessance uit te gaan breiden met armbandjes en kettinkjes voor kids.

sieraden-verkopen-op-instagram

Welke tips zou je andere meiden geven die sieraden (willen) verkopen? 

Blijf vooral bij jezelf. Als jij jouw sieraden mooi vindt en graag draagt straal je dat ook uit. Als ik bijvoorbeeld een bepaalde trend zelf niet leuk vind voeg ik deze sieraden ook niet toe aan de collectie. Het leuke is dat je zo je eigen stijl creëert en je dan ook klanten aantrekt die bij je passen. Dat maakt het extra leuk om bestellingen te mogen maken.

Wanneer komt de webshop online? 

De planning is om de webshop in april live te hebben. Er komt dan ook nog een leuke winactie online!

Waar kunnen we je allemaal volgen?

Momenteel via Instagram: @Tessance_
Zodra de webshop live gaat deel ik dit adres ook via Instagram.

een-eigen-buisiness-starten

Tessa, bedankt voor dit inspirerende interview!

Heb jij ook de kriebels gekregen om je eigen bedrijf op te starten?
Of heb je dit al lang gedaan? Deel je Instagram account in de reacties!

Over de schrijver
Iris
Door

Iris

op 13 Mar 2022

Echt heel leuk om te lezen! Ik maak nog niet zo lang sieraden maar lijkt me leuk deze ook te gaan verkopen.

Anita
Door

Anita

op 13 Mar 2022

Bij mij zit het ook al zolang in mn hoofd om mijn creativiteit te delen en te verkopen. Het is bij mij meer van, waar of hie begin ik. Maar misschien denk ik te moeilijk. Het verhaal heeft me wel geïnspireerd en ga er zeker wat mee doen.

Monique
Betti
Door

Betti

op 13 Mar 2022

Ik ben kort geleden ook een instagram account begonnen voor mijn handgemaakte miyuki oorbellen: Ruby jewel Tuesday! Heel leuk om te lezen hoe ver Tessa is gekomen in een jaar, ben benieuwd waar ik dan sta met mijn account :)

Monique
Amy & Claudia
Door

Amy & Claudia

op 18 Mar 2022

Hey Tessa! Leuk om je te volgen op insta! Je maakt leuke en duurzame sieraden, ik heb samen met mijn dochter een account waar we ook sieraden & engeltjes verkopen (hier staan we meestal om bekend) 🤩 We investeren zo in qualitytime samen ipv de schermpjes tijd van de jeugd… Insta: amys.sieraden.engeltjes

Reactie plaatsen