Haakpatroon Granny Square met Dierenhoofdje Giraffe, Super Schattig!
14 april 2021 
in Haken

Haakpatroon Granny Square met Dierenhoofdje Giraffe, Super Schattig!

Granny squares en dekens van granny squares zijn eigenlijk altijd goed: ze zijn super leuk om te maken, kleurrijk en geschikt voor de beginnende haaksters. Maar, wij hebben iets gevonden wat zowaar nóg leuker is als een granny square. Namelijk een Granny Square met Dierenhoofdje, met dit keer een patroon voor een Giraffe. Hij past ook perfect bij bijvoorbeeld een Knuffeldoek met een Giraffehoofdje en de Wandhanger met een Giraffe de links verwijzen je natuurlijk door naar die blogs!

We zullen vaker van dit soort Granny Squares met Dierenhoofdje gaan plaatsen, met allerlei soorten dieren 🙂
Bijvoorbeeld een leeuw, tijger, olifant of kikker, een schattige beer en een stoere zebra. Houd zoals altijd dus de blogs goed in de gaten 😉

Haakpatroon Granny Square met Dierenhoofdje Giraffe, Super Schattig!

Granny Square met Dierenhoofdje

Benodigdheden:

  • haakgaren maat 5
  • haaknaald maat 5
  • borduurgaren voor de oogjes en eventuele andere details
  • naald met een groot oog

Haakpatroon Granny Square met Dierenhoofdje Giraffe – De granny square

Dit patroon zal voor alle dierenhoofdje variaties die we gaan maken steeds hetzelfde zijn, alleen de details en kleuren veranderen. Je kunt dus eigenlijk een dierentuin deken gaan maken, als je de buitenkant van de granny square steeds dezelfde kleur maakt. Ik gebruikte dit keer geel voor de giraffe, lichtroze voor de buitenkant van de granny square, wit voor de snuit van de giraffe en bruin voor de vlekken.

De Granny Square

Gehaakt met geel garen
Toer 1: Start met een magische cirkel en haak er 6 vaste (v) in.
Toer 2: Haak in elke v 2 v (12). Sluit de ring nu met 1 hv in de eerste steek.
Toer 3: Haak 3l, haak 1 stk in dezelfde steek. Haak vervolgens 2stk in elke steek rondom en sluit de toer met 1hv in de 3e l (24)
Toer 4: Haak 3l en haak 1 stk in dezelfde steek. *Haak 1 stk in de volgende steek en 2 stk in de steek die daarop volgt*, herhaal ** tot de laatste steek, haak nog 1 stk en sluit de toer met 1hv in de 3e l (36)
Toer 5: Haak 3l en haak 1 stk in dezelfde steek. *Haak 2 stk in de volgende steek en 2 stk in de steek die daarop volgt*, herhaal ** tot de laatste steek, haak nog 2 stk en sluit de toer met 1hv in de 3e l (48)
Hecht nu af zodat je met de buitenkant van de granny square kunt beginnen

Gehaakt met lichtroze garen
Toer 6: Hecht de nieuwe draad aan en haak 1l. Haak 2 hstk in de volgende steek, 2stk in de daaropvolgende steek, 1 dubbstk in de daaropvolgende, gevolgd door 2l en weer 1 dubbstk in dezelfde steek, haak 2 stk in de volgende steek, 2 hstk in de daaropvolgende. Dit vormt de hoek van de granny square. Haak nu 7v en maak weer een hoek. Dus: Haak 2 hstk in de volgende steek, 2stk in de daaropvolgende steek, 1 dubbstk in de daaropvolgende, gevolgd door 2l en weer 1 dubbstk in dezelfde steek, haak 2 stk in de volgende steek, 2 hstk in de daaropvolgende, daarna weer 7v. Haak totdat je helemaal rondom bent en sluit de toer met 1 hv in de eerste l.
Toer 7 & 8: Haak om de toer te beginnen 3l. Je haakt nu in alle steken stokjes. In de gaten op de hoeken haak je 1 stk, 1 dubbstk, 2l, 1 dubbstk en 1 stk, allemaal in het gat dus, vervolg hierna de toer weer met stokjes en haak steeds op de hoeken in het gat de combinatie van 1 stk, 1 dubbstk, 2l, 1 dubbstk en 1 stk. Haak totdat je helemaal rondom bent en sluit de toer met 1 hv in de eerste l. Hecht af

Granny Square met Dierenhoofdje stap1

Oortjes 2x

Gehaakt met geel garen
Toer 1: Start met een magische cirkel en haak er 5 vaste (v) in.
Toer 2: Haak 2 v, haak in de volgende v 2v, haak 2v (6)
Toer 3: Haak 1v, haak in de volgende v 2v, herhaal nog 2 keer (9)
Toer 4: Haak in elke v 1 v (9)
Toer 5: Haak 1v, haak de volgende 2v samen, herhaal nog 2 keer (6)

Snuit

Gehaakt met wit garen
Toer 1: Haak 5l,  vervolgens begin je met haken vanaf de 2e lus vanaf de naald, rondom de losseketting: 2v, 4v in de volgende steek, 2v, 2v in de volgende v (12)
Toer 2: Haak 2v in de volgende v, haak vervolgens 4v en daarna weer 2v in de volgende v, haak weer 4v en daarna weer 2v in de volgende v (16)
Toer 3: Haak 2v in de volgende v, 1v, vervolgens weer 2v in de volgende v, 3v, *2v in volgende v, 2v*, Herhaal ** nog 2x en haak daarna nog 2v, 2v in de volgende v, 1v (22)
Hecht af en laat een draad over om mee te stikken

Vlekken 3x

Haak voor het gezicht 3 bruine kleine vlekken met bruin(achtig) garen
Toer 1: Start met een magische cirkel en haak er 4 vaste (v) in.
Toer 2: Haak in elke v 2 v (8)
Hecht af en laat een draad over om mee te stikken

Hoorntjes 2x

Gehaakt met geel garen
Toer 1: Haak 4l
Toer 2: Begin bij de 2e l vanaf de naald en haak 3v
Toer 3: Haak aan het begin van de toer 1l en haak vervolgens 3v
Hecht af en laat een draad over om mee te stikken

Op de hoorntjes komen ook 2 bolletjes te zitten die je weer haakt met hetzelfde bruin als de 3 vlekken
Toer 1: Start met een magische cirkel en haak er 5 vaste (v) in.
Toer 2: Haak in elke v 2 v (10)

Granny Square met Dierenhoofdje stap2

Hier zie je alle onderdelen van de giraffe op de granny square liggen, doe dat eerst om je juiste plaats te bepalen. Stik alles vast en maak neusgaten op de snuit en borduur er oogjes op.

Granny Square met Dierenhoofdje

Deze leuke Granny Square met Dierenhoofdje is natuurlijk helemaal in lijn met onze Dierenhoofdjes blogs!
Neem daar dus ook vooral een kijkje:
Haakpatroon Dierenhoofdje Lammetje
– Haakpatroon Dierenhoofdje Muis
– Haakpatroon Dierenhoofdje Paard
– Haakpatroon Dierenhoofdje Kat
Haakpatroon Dierenhoofdje Kikker

– Haakpatroon Dierenhoofdje Giraffe
– Haakpatroon Knuffeldoek Beer
– Gratis Haakpatronen Dierenhoofdjes
– Nog Meer Gratis Haakpatronen Dierenhoofdjes

Heb je nu nog nooit gehaakt maar zijn je handen wel gaan kriebelen? Gelukkig plaatsten wij eerder een grote tutorial waarin we de basisprincipes van het haken stap voor stap uitleggen!

Daarnaast zijn er nog zó ontzettend veel leuke haak-ideeën voor baby’s (denk kraamcadeautjes, knuffels, decoratie voor op de kamer)! Google eens voor meer ideeën of koop een van de talloze boeken!

baby haakboeken

Hier vind je nog veel meer leuke baby haakpatronen en geboorte cadeautjes

Super leuk hè, zo’n Granny Square met Dierenhoofdje! Zoals eerder gezegd groeit deze blog in de loop van de tijd dus houdt hem goed in de gaten 😉
Heb je leuke suggesties voor dierenhoofdjes? Plaats ze dan in de reacties hieronder en wie weet zie je hem binnenkort toegevoegd aan deze blog 😀
Verder zijn wij natuurlijk, zoals altijd, super benieuwd naar resultaten. Stuur ons daarom foto’s per mail of via instagram met #beadsandbasics vinden wij namelijk  heel leuk !! ?

Heel veel haakplezier!
Liefs,
Matilde

Over de schrijver
Gerda
Door

Gerda

op 31 Dec 2021

Dank je wel voor je leuke patroontjes. Mijn zoon is gek van giraffen, mijn schoondochter van panda's. Op termijn zullen er zeker kinderen komen, lijkt me leuk dan een deken te maken met dierenhoofdjes. Een panda zou dus zeker welkom zijn. Ik ben gek op beren, dus een beer erbij zal ook oma aanwezig maken. Goede jaarwisseling en een creatief nieuw jaar

Reactie plaatsen