Haakpatroon Granny Square Leeuw; Maak een Mooi Dierendeken!
23 oktober 2021 
in Haken

Haakpatroon Granny Square Leeuw; Maak een Mooi Dierendeken!

Granny squares en dekens van granny squares zijn eigenlijk altijd goed: ze zijn super leuk om te maken, kleurrijk en geschikt voor de beginnende haaksters. Maar, wij hebben iets gevonden wat zowaar nóg leuker is als een granny square. Namelijk een Granny Square met Dierenhoofdje, met dit keer een patroon voor een een Granny Square Leeuw. Eerder plaatsten we ook al een Granny Square met Dierenhoofdje Giraffe & een Granny Square met een Olifant.  Wil je een dierendeken maken? Check die dan ook zeker 😉

We zullen vaker van dit soort Granny Squares met Dierenhoofdje gaan plaatsen, met allerlei soorten dieren 🙂
Bijvoorbeeld een grappige eend, tijger of kikker, een schattige beer en een stoere zebra. Houd zoals altijd dus de blogs goed in de gaten 😉

Haakpatroon Granny Square Leeuw & Maak een Mooi Dierendeken!

Granny Square Leeuw

Benodigdheden:

  • haakgaren maat 5, voor de leeuw heb je geel, bruin en wit nodig + een achtergrondkleur natuurlijk.
  • haaknaald maat 5
  • borduurgaren voor de oogjes en eventuele andere details
  • naald met een groot oog

Haakpatroon Granny Square Leeuw

Dit patroon zal voor alle dierenhoofdje variaties die we gaan maken steeds hetzelfde zijn, alleen de details en kleuren veranderen. Je kunt dus eigenlijk een dierentuin deken gaan maken, als je de buitenkant van de granny square steeds dezelfde kleur maakt.

De Granny Square

Gehaakt met geel
Toer 1: Start met een magische cirkel en haak er 6 vaste (v) in.
Toer 2: Haak in elke v 2 v (12). Sluit de ring nu met 1 hv in de eerste steek.
Toer 3: Haak 3l, haak 1 stk in dezelfde steek. Haak vervolgens 2stk in elke steek rondom en sluit de toer met 1hv in de 3e l (24)
Toer 4: Haak 3l en haak 1 stk in dezelfde steek. *Haak 1 stk in de volgende steek en 2 stk in de steek die daarop volgt*, herhaal ** tot de laatste steek, haak nog 1 stk en sluit de toer met 1hv in de 3e l (36)
Toer 5: Haak 3l en haak 1 stk in dezelfde steek. *Haak 2 stk in de volgende steek en 2 stk in de steek die daarop volgt*, herhaal ** tot de laatste steek, haak nog 2 stk en sluit de toer met 1hv in de 3e l (48)
Hecht nu af zodat je met de buitenkant van de granny square kunt beginnen

Gehaakt met lichtblauw
Toer 6: Hecht de nieuwe draad aan en haak 1l. Haak 2 hstk in de volgende steek, 2stk in de daaropvolgende steek, 1 dubbstk in de daaropvolgende, gevolgd door 2l en weer 1 dubbstk in dezelfde steek, haak 2 stk in de volgende steek, 2 hstk in de daaropvolgende. Dit vormt de hoek van de granny square. Haak nu 7v en maak weer een hoek. Dus: Haak 2 hstk in de volgende steek, 2stk in de daaropvolgende steek, 1 dubbstk in de daaropvolgende, gevolgd door 2l en weer 1 dubbstk in dezelfde steek, haak 2 stk in de volgende steek, 2 hstk in de daaropvolgende, daarna weer 7v. Haak totdat je helemaal rondom bent en sluit de toer met 1 hv in de eerste l.
Toer 7 & 8: Haak om de toer te beginnen 3l. Je haakt nu in alle steken stokjes. In de gaten op de hoeken haak je 1 stk, 1 dubbstk, 2l, 1 dubbstk en 1 stk, allemaal in het gat dus, vervolg hierna de toer weer met stokjes en haak steeds op de hoeken in het gat de combinatie van 1 stk, 1 dubbstk, 2l, 1 dubbstk en 1 stk. Haak totdat je helemaal rondom bent en sluit de toer met 1 hv in de eerste l. Hecht af

Granny Square Leeuw 1

Oortjes 2x

Gehaakt met geel garen
Toer 1: Start met een magische cirkel en haak er 5 vaste (v) in.
Toer 2: Haak 2 v, haak in de volgende v 2v, haak 2v (6)
Toer 3: Haak 1v, haak in de volgende v 2v, herhaal nog 2 keer (9)
Toer 4: Haak in elke v 1 v (9)
Toer 5: Haak 1v, haak de volgende 2v samen, herhaal nog 2 keer (6)

Granny Square Leeuw 2

Snuit

Gehaakt met wit garen
Toer 1: Haak 5l,  vervolgens begin je met haken vanaf de 2e lus vanaf de naald, rondom de losseketting: 2v, 4v in de volgende steek, 2v, 2v in de volgende v (12)
Toer 2: Haak 2v in de volgende v, haak vervolgens 4v en daarna weer 2v in de volgende v, haak weer 4v en daarna weer 2v in de volgende v (16)
Toer 3: Haak 2v in de volgende v, 1v, vervolgens weer 2v in de volgende v, 3v, *2v in volgende v, 2v*, Herhaal ** nog 2x en haak daarna nog 2v, 2v in de volgende v, 1v (22)
Hecht af en laat een draad over om mee te stikken

Manen

Gehaakt met bruin garen
Toer 1: 56 losse
Toer 2: Vanaf de tweede losse vanaf de naald: *Haak 1v, 2hstk in de volgende l, 2stk, in de volgende l, 1 dubbel stk in de daaropvolgende l, 2stk in de volgende l, 2hstk in de volgende l*. Herhaal ** tot je aan het eind van de ring bent gekomen – je hebt dan als het goed is 9 schelpjes die wat in elkaar vouwen.

Granny Square Leeuw 3

Hier zie je alle onderdelen van de olifant op de granny square leeuw liggen, doe dat eerst om je juiste plaats te bepalen. Stik alles vast en borduur de oogjes op de leeuw.

Granny Square Leeuw 4

Granny Square Leeuw 5

En daar is ‘ie dan, een stoere leeuw. Ik maak onze Granny Square met Dierenhoofdjes Patronen steeds met een andere kleur buitenkant (in het geval van de Granny Square Leeuw met lichtblauw). Als je een deken zou maken kun je dat natuurlijk aanpassen zodat de deken niet een grote bonte koe wordt (maar dat kan natuurlijk ook juist heel leuk zijn).

Deze leuke Granny Square Olifant is natuurlijk helemaal in lijn met onze eerder geplaatste Dierenhoofdjes blogs!
Neem daar dus ook vooral een kijkje:

–  Granny Square met Dierenhoofdje Giraffe
– Haakpatroon Dierenhoofdje Lammetje
– Haakpatroon Dierenhoofdje Muis
– Haakpatroon Dierenhoofdje Paard
– Haakpatroon Dierenhoofdje Kat
Haakpatroon Dierenhoofdje Kikker

– Haakpatroon Dierenhoofdje Giraffe
– Haakpatroon Knuffeldoek Beer
– Gratis Haakpatronen Dierenhoofdjes
– Nog Meer Gratis Haakpatronen Dierenhoofdjes

Heb je nu nog nooit gehaakt maar zijn je handen wel gaan kriebelen? Gelukkig plaatsten wij eerder een grote tutorial waarin we de basisprincipes van het haken stap voor stap uitleggen!

Daarnaast zijn er nog zó ontzettend veel leuke haak-ideeën voor baby’s (denk kraamcadeautjes, knuffels, decoratie voor op de kamer)! Google eens voor meer ideeën of koop een van de talloze boeken!

baby haakboeken

Hier vind je nog veel meer leuke baby haakpatronen en geboorte cadeautjes

Super leuk hè, deze Granny Square Leeuw! Zoals eerder gezegd groeit deze blog in de loop van de tijd dus houdt hem goed in de gaten 😉
Heb je leuke suggesties voor dierenhoofdjes en granny squares? Plaats ze dan in de reacties hieronder en wie weet zie je hem binnenkort toegevoegd aan deze blog 😀
Verder zijn wij natuurlijk, zoals altijd, super benieuwd naar resultaten. Stuur ons daarom foto’s per mail of via instagram met #beadsandbasics vinden wij namelijk  heel leuk !! 😀

Heel veel haakplezier!
Liefs,
Matilde

Over de schrijver
Reactie plaatsen