Haakpatroon Granny Square Schaap & Maak een Mooi Dierendeken!
02 mei 2022 
in Haken

Haakpatroon Granny Square Schaap & Maak een Mooi Dierendeken!

Granny squares en dekens van granny squares zijn eigenlijk altijd goed: ze zijn super leuk om te maken, kleurrijk en geschikt voor de beginnende haaksters. Maar, wij hebben iets gevonden wat zowaar nóg leuker is als een granny square. Namelijk een Granny Square met Dierenhoofdje, met dit keer een patroon voor een een Granny Square Schaap. Eerder plaatsten we ook al een Granny Square met Dierenhoofdje Giraffe, Granny Square met een Olifant & een Granny Square met een Leeuw. Wil je een dierendeken maken? Check die dan ook zeker 😉

We zullen vaker van dit soort Granny Squares met Dierenhoofdje gaan plaatsen, met allerlei soorten dieren, Bijvoorbeeld een grappige eend, tijger of kikker, een schattige beer en een stoere zebra. Houd zoals altijd dus de blogs goed in de gaten 😉

Haakpatroon Granny Square Schaap & Maak een Mooi Dierendeken!

 

Benodigdheden:

  1. haakgaren maat 5, voor het schaap heb je lichtgrijs en wit nodig + een achtergrondkleur natuurlijk
  2. haaknaald maat 4
  3. borduurgaren voor de oogjes en eventuele andere details
  4. naald met een groot oog

Haakpatroon Granny Square Schaap

Dit patroon zal voor alle dierenhoofdje variaties die we gaan maken steeds hetzelfde zijn, alleen de details en kleuren veranderen. Je kunt dus eigenlijk een dierentuin deken gaan maken, als je de buitenkant van de granny square steeds dezelfde kleur maakt.

De Granny Square

Gehaakt met grijs
Toer 1: Start met een magische cirkel en haak er 6 vaste (v) in.
Toer 2: Haak in elke v 2 v (12). Sluit de ring nu met 1 hv in de eerste steek.
Toer 3: Haak 3l, haak 1 stk in dezelfde steek. Haak vervolgens 2stk in elke steek rondom en sluit de toer met 1hv in de 3e l (24)
Toer 4: Haak 3l en haak 1 stk in dezelfde steek. *Haak 1 stk in de volgende steek en 2 stk in de steek die daarop volgt*, herhaal ** tot de laatste steek, haak nog 1 stk en sluit de toer met 1hv in de 3e l (36)
Toer 5: Haak 3l en haak 1 stk in dezelfde steek. *Haak 2 stk in de volgende steek en 2 stk in de steek die daarop volgt*, herhaal ** tot de laatste steek, haak nog 2 stk en sluit de toer met 1hv in de 3e l (48)
Hecht nu af zodat je met de buitenkant van de granny square kunt beginnen

Gehaakt met lichtgroen
Toer 6: Hecht de nieuwe draad aan en haak 1l. Haak 2 hstk in de volgende steek, 2stk in de daaropvolgende steek, 1 dubbstk in de daaropvolgende, gevolgd door 2l en weer 1 dubbstk in dezelfde steek, haak 2 stk in de volgende steek, 2 hstk in de daaropvolgende. Dit vormt de hoek van de granny square. Haak nu 7v en maak weer een hoek. Dus: Haak 2 hstk in de volgende steek, 2stk in de daaropvolgende steek, 1 dubbstk in de daaropvolgende, gevolgd door 2l en weer 1 dubbstk in dezelfde steek, haak 2 stk in de volgende steek, 2 hstk in de daaropvolgende, daarna weer 7v. Haak totdat je helemaal rondom bent en sluit de toer met 1 hv in de eerste l.
Toer 7 & 8: Haak om de toer te beginnen 3l. Je haakt nu in alle steken stokjes. In de gaten op de hoeken haak je 1 stk, 1 dubbstk, 2l, 1 dubbstk en 1 stk, allemaal in het gat dus, vervolg hierna de toer weer met stokjes en haak steeds op de hoeken in het gat de combinatie van 1 stk, 1 dubbstk, 2l, 1 dubbstk en 1 stk. Haak totdat je helemaal rondom bent en sluit de toer met 1 hv in de eerste l. Hecht af

Oortjes 2x

Gehaakt met grijs garen
Toer 1: Start met een magische cirkel en haak er 5 vaste (v) in.
Toer 2: Haak 2v in elke v (10)
Toer 3 t/m 7: Haak in elke v 1 v (10) 
Toer 8: Haak elke 2v samen (5) 
Hecht af en laat een draad over om te stikken. 

De 'wol'

Voor de wol maak je verschillende rondjes in wit. Ik gebruik hiervoor een standaard patroon: 
Toer 1: Start met een magische cirkel en haak er 6 vaste (v) in.
Toer 2: Haak in elke v 2 v (12)
Toer 3: *Haak 1v en in de volgende v 2v*. Herhaal ** nog 5 keer (18)

Haak sommige rondjes tot en met toer 2 en andere tot en met toer 3. Daarnaast kun je variatie aanbrengen door bij toer 3 niet door te haken tot 18 steken maar te stoppen bij 12 of 15 steken. Op die manier krijg je geen perfecte cirkels, wat een speels effect geeft. Zoals je ziet op de foto hieronder heb je in totaal 6 a 7 cirkeltjes nodig. 

Stik alle onderdelen vast (de oortjes onder de cirkeltjes) en borduur er oogjes en een neusje op. 


En daar is ‘ie dan, een schattig Schaapje. Ik maak onze Granny Square met Dierenhoofdjes Patronen steeds met een andere kleur buitenkant. Als je een deken zou maken kun je dat natuurlijk aanpassen zodat de deken niet een grote bonte koe wordt (maar dat kan natuurlijk ook juist heel leuk zijn).

Deze leuke Granny Square Schaap is natuurlijk helemaal in lijn met onze eerder geplaatste Dierenhoofdjes blogs!
Neem daar dus ook vooral een kijkje:

 – Granny Square met Dierenhoofdje Giraffe
 - Granny Square met een Olifant
 - Granny Square met een Leeuw
 – Haakpatroon Dierenhoofdje Lammetje
 – Haakpatroon Dierenhoofdje Muis
 – Haakpatroon Dierenhoofdje Paard
 – Haakpatroon Dierenhoofdje Kat
 – Haakpatroon Dierenhoofdje Kikker

 – Haakpatroon Dierenhoofdje Giraffe
 – Haakpatroon Knuffeldoek Beer
 – Gratis Haakpatronen Dierenhoofdjes
 – Nog Meer Gratis Haakpatronen Dierenhoofdjes

Heb je nu nog nooit gehaakt maar zijn je handen wel gaan kriebelen? Gelukkig plaatsten wij eerder een grote tutorial waarin we de basisprincipes van het haken stap voor stap uitleggen!

Daarnaast zijn er nog zó ontzettend veel leuke haak-ideeën voor baby’s (denk kraamcadeautjes, knuffels, decoratie voor op de kamer)! Google eens voor meer ideeën of koop een van de talloze boeken!


Hier vind je nog veel meer leuke baby haakpatronen en geboorte cadeautjes

Super leuk hè, deze Granny Square Schaap! Zoals eerder gezegd groeit deze blog in de loop van de tijd dus houdt hem goed in de gaten 😉
Heb je leuke suggesties voor dierenhoofdjes en granny squares? Plaats ze dan in de reacties hieronder en wie weet zie je hem binnenkort toegevoegd aan deze blog 
😀
Verder zijn wij natuurlijk, zoals altijd, super benieuwd naar resultaten. Stuur ons daarom foto’s per mail of via instagram met #beadsandbasics vinden wij namelijk  heel leuk !! 
😀

Heel veel haakplezier!
Liefs,
Matilde


Over de schrijver
Reactie plaatsen